Home / EUROCUP / Ο «αυτοκράτορας» είναι εδώ!

Ο «αυτοκράτορας» είναι εδώ!

Ο Άρης πέτυχε την πρώτη του νίκη επί ημερών Σούμποτιτς, πέρασε από την Ουκρανία με 73-78, κυριαρχώντας απόλυτα στο δεύτερο ημίχρονο και έμεινε ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Eurocup. Παρότι στο πρώτο μέρος ήταν ξανά κάκιστος, ο Άρης ήταν μεταμορφωμένος στην επανάληψη και θα τα παίξει όλα για όλα για την πρόκριση την ερχόμενη εβδομάδα, εξαρτώμενος, όμως, και από το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα του ομίλου του.

Ο αδιάφορος βαθμολογικά Πανελλήνιος πάλεψε αλλά ηττήθηκε στην Ισπανία από την Κάχασολ με 84-71.

ΜΠΟΥΝΤΙΒΕΛΝΙΚ-ΑΡΗΣ 73-78

Ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης έμεινε ο Άρης, κερδίζοντας το «do or die» παιχνίδι με την Μπουντιβέλνικ στην Ουκρανία, παρότι στο πρώτο ημίχρονο βρέθηκε 15 πόντους πίσω στο σκορ. Οι «κίτρινοι», πλέον, θέλουν την ερχόμενη εβδομάδα νίκη στο Αλεξάνδρειο επί της ήδη αποκλεισμένης Λε Μαν και, ταυτόχρονα, ήττα της Μπουντιβέλνικ στη Γερμανία από την πρώτη Γκέτιγκεν. Η Γκέτιγκεν δεν θα είναι αδιάφορη παρότι έχει προκριθεί, καθώς με ήττα χάνει την πρώτη θέση. Το σενάριο για τον Άρη δεν είναι απίστευτο, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν παύει να εξαρτάται και από αποτελέσματα άλλων.

Τουλάχιστον, οι «κίτρινοι» ως τώρα φαίνονται συνεπείς στη δικιά τους πλευρά της προσπάθειας. Η νίκη στην Ουκρανία ήρθε με τον Άρη να μεταμορφώνεται στο δεύτερο ημίχρονο, να δείχνει αρετές και στην άμυνα και στην επίθεση, να παίζει «λυσσασμένα» στην πίσω πλευρά του γηπέδου και να «στραγγαλίζει» την Μπουντιβέλνικ στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης.

Ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριος και αντιμετώπιζε πολλά προβλήματα από τη στιγμή που η Μπουντιβέλνικ προσαρμόστηκε στον Σκορδίλη, ο οποίος της δημιούργησε πολλά προβλήματα στο πρώτο δεκάλεπτο. Ο Άρης βρέθηκε πίσω με 20-14 στο 10ο λεπτό, ενώ στη συνέχεια η διαφορά ανέβηκε, με τον Μόρλεϊ να κερδίζει μάχες στη ρακέτα, για να πάει στο 30-20. Ο Άρης δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό στην επίθεση, με αποτέλεσμα να μείνει 15 πόντους πίσω στο ημίχρονο (42-27) και να μοιάζει ότι θα έχει ένα ακόμα κακό βράδυ, όπως τα δύο πρώτα με τον Σούμποτιτς στο τιμόνι.

Κι όμως, άλλος Άρης ήταν αυτός που πάτησε το παρκέ στο δεύτερο ημίχρονο. Με απίστευτη άμυνα, σκληρή και γεμάτη νεύρο, ο Άρης έκλεισε κάθε διάδρομο προς τη ρακέτα, ανάγκαζε τους αντίπαλους περιφερειακούς να κάνουν λάθη και «σκοτωμένα» σουτ, ανάγκαζε τους ψηλούς να φεύγουν από την περιοχή που τους βολεύει να παίζουν με αποτέλεσμα κακές επιθέσεις και μπροστά βρήκε δύο τρίποντα από τον Χατζηβρέττα και αναρίθμητα επιθετικά ριμπάουντ για να τρέξει ένα 0-13 ως το 42-40.

Η Μπουντιβέλνικ έμοιαζε να τα έχει χαμένα, οι αλλαγές και τα τάιμ άουτ δεν άλλαξαν κάτι, ο Άρης ολοκλήρωσε το 1-17 σερί του για να προσπεράσει με 43-44 με τον Ταπούτο. Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να βάλουν το πρώτο τους καλάθι εντός παιδιάς στο δεκάλεπτο μόλις στο 29ο λεπτό, αλλά χάρη στον Μπίλι Κις και το δολοφονικό του χέρι, βρέθηκαν μπροστά με 53-50 στο 30ο λεπτό.

Όμως, ήταν φανερό ότι το momentum του αγώνα είχε αλλάξει, ο Άρης με τον Μπράουν να είναι καταπληκτικός επιθετικά μπόρεσε κι έτρεξε νέο σερί, το οποίο στο 35ο λεπτό τον έφερε μπροστά με 58-60 (σερί 0-9). Η Μπουντιβέλνικ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά το σερί μεγάλωνε και ο Άρης προηγήθηκε με 59-67. Οι Ουκρανοί με 5 μαζεμένους πόντους μείωσαν στους 3 (64-67), αλλά ο Χαραλαμπίδης και ο Μπράουν κράτησαν τον Άρη μπροστά στο σκορ ως το 71-74. Τότε ήταν που ο Ουίλσον αστόχησε στο τρίποντο της ισοφάρισης και ο Χαραλαμπίδης με 2/2 βολές έφερε για τα καλά το ματς στα χέρια του Άρη.

Ο Άρης ήλεγξε τα ριμπάουντ (31-34), είχε 45% στα τρίποντα (8/18), ενώ ήταν εύστοχος και στα δίποντα (56%) για να κερδίσει το ματς. Χρειάστηκε, βεβαίως, η απίστευτη εμφάνιση του Μπόμπι Μπράουν, ο οποίος δεν βγήκε ούτε δευτερόλεπτο από το παρκέ και είχε 24 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 6 κερδισμένα φάουλ, 2 κλεψίματα, αλάνθαστος με 8/10 δίποντα και 2/4 τρίποντα!

Από κοντά και ο Τάκερ, με 15 πόντους και 15 ριμπάουντ, ενώ πολύ χρήσιμος ήταν ο Ταπούτος. Χατζηβρέττας, Χαραλαμπίδης, Μπορόβνιακ και Τόμας κέρδισαν πάρα πολλές μάχες αμυντικά για να μπορεί ο Άρης να ελπίζει για ακόμα μία εβδομάδα.

ΚΑΧΑΣΟΛ-ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ 84-71

Ο Πανελλήνιος πάλεψε στην Ισπανία, αλλά ηττήθηκε καθαρά από την Κάχασολ, που πήγε στο 5-0 και πλησίασε στην πρωτιά του ομίλου (θα την πάρει αν χάσει με λιγότερους από 11 στην Ιταλία από την Μπενετόν την τελευταία αγωνιστική). Οι «Ολυμπιονίκες» δεν είχαν το απαραίτητο κίνητρο που θα τους έδινε πάθος στο τέλος και όσο περνούσε η ώρα έμεναν πιο πίσω στο σκορ.

Ο Πανελλήνιος δεν μπήκε αδιάφορος στο παιχνίδι και πάλεψε περίπου ως το 23ο λεπτό. Στο πρώτο μέρος, παρότι έμεινε πίσω με 17-10 και 36-20 στη συνέχεια με 13-0 σερί της Κάχασολ, μπόρεσε με τους Σκλάβο και Μπέιλι να επιστρέψει σε 38-28 και 42-37 στην ανάπαυλα. Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, Σμιθ και Κράμπενχοφτ έκαναν ένα 0-9 για να προσπεράσουν με 44-46 οι «Ολυμπιονίκες», ενώ οι δύο ομάδες πήγαιναν χέρι-χέρι ως το 53-53. Η Κάχασολ με σερί 10-0 ξέφυγε με 66-55 και δεν κοίταξε ξανά πίσω. Ο Πανελλήνιος πλησίασε σε 72-67, αλλά ήταν εμφανές ότι του έλειπε το κίνητρο και το 8-0 των γηπεδούχων που ακολούθησε για το 80-67, έκλεισε τον αγώνα.

Μπέιλι, Φράνσις, Κράμπενχοφτ και Σμιθ ξεχώρισαν από πλευράς Πανελληνίου, που έκανε 27 λάθη στο ματς, δείγμα της καλής άμυνας των Ισπανών, αλλά και της χαλαρότητας των «Ολυμπιονικών».

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Συνεχίζουν αήττητοι οι δύο του Eurocup!

Χωρίς ήττα συνεχίζουν οι δύο εκπρόσωποί μας στο Eurocup, ΠΑΟΚ και Πανιώνιος διπλασίασαν τις νίκες …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *