Home / NBA / Σακίλ: «Αν ήμουν εκεί, ο Notorious B.I.G. ίσως ζούσε ακόμα»

Σακίλ: «Αν ήμουν εκεί, ο Notorious B.I.G. ίσως ζούσε ακόμα»

Τα 39 έκλεισε την Κυριακή ο Σακ, οπότε σήμερα έχει την τιμητική του. Είναι γνωστό ότι όταν ο Σακίλ Ο’ Νιλ βλέπει μικρόφωνο σε απόσταση 100 μέτρων από το στόμα του… παρασύρεται. Μιλώντας στο ESPN ο Σακ θυμήθηκε τις στιγμές που πέρασε ως υπερήρωας στην ταινία «Steel», αλλά και τη νύχτα του 1997 που σκοτώθηκε ο ράπερ Biggie Smalls (γνωστότερος ως Notorious B.I.G. στους περισσότερους Έλληνες), δηλαδή ο Κρίστοφερ Ουάλας.

Σύμφωνα με τον Steel – συγγνώμη, τον Σακίλ – ο Biggie ίσως ζούσε ακόμη σήμερα αν ο Σακ ήταν μαζί του στο πάρτι (ήταν φίλοι με τον Biggie) μετά τα βραβεία «Soul Train Music Awards», όπως ήταν προγραμματισμένο. Το άγρυπνο μάτι του Σακίλ (όπως ο ίδιος λέει) θα είχε καταλάβει αν κάτι στραβό πήγαινε να γίνει και… he would have saved the day!

 
Όμως, σε αντίθεση με τους συνηθισμένους υπερήρωες που παραμένουν πάντα διαθέσιμοι, το άγρυπνο μάτι του Σακ… κοιμόταν την ώρα του πάρτι. «Ήμουν στο διαμέρισμά μου. Είχα φορέσει ένα κουλ άσπρο κουστούμι, άσπρο καπέλο, τα πάντα. Ξεκινούσα. Ήμουν ντυμένος. Έτοιμος να φύγω».

Αλλά μετά ένιωσε μια ελαφρά… αδυναμία και είπε να ξεκουράσει τα μάτια του. Αποτέλεσμα; Λίγο μετά τα μεσάνυχτα ένα αυτοκίνητο σταμάτησε δίπλα στο SUV που μέσα ήταν ο Biggie (40 μέτρα από την είσοδο του event) και τον πυροβόλησε επανειλημμένα, πετυχαίνοντάς τον 4 φορές στο στήθος, για να πεθάνει λίγο μετά στο νοσοκομείο: «Με πήρε ο ύπνος. Ξύπνησα στις 4 το ξημέρωμα από τηλεφώνημα της μητέρας μου. Με ρώτησε ‘Πήγες στο πάρτι;’. Απαντάω ‘Όχι, τι λες τέτοια ώρα;’. Μου είπε ‘Ξέρεις, ο φίλος σου πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε’. Και τρελάθηκα ‘Τι;’. Έκλεισα το τηλέφωνο, πήρα κάτι άλλους και μου είπαν τι συνέβη».

Και πώς θα έσωζε τον Notorious B.I.G. ο Σακ; «Πάντα ήμουν άνθρωπος που είχε συναίσθηση του περιβάλλοντος γύρω του. Ας είναι καλά ο Θείος Τζερόμ από την αστυνομία. Βλέπει τα πάντα. Βλέπει τα πάντα. Αυτός μου το έμαθε αυτό. Πάντα αυτό με μάθαινε». Ο «Θείος Τζερόμ» δεν είναι πραγματικός θείος του Σακ, αλλά πρώην αστυνομικός του Νιούαρκ που εδώ και πολλά χρόνια είναι σωματοφύλακας του Σακίλ και, σύμφωνα με τον Σακ, θα ήταν και στο πάρτι του Biggie εκείνο το βράδυ του 1997.

Δυστυχώς, λοιπόν, για τη… μουσική, ο υπερήρωας Σακίλ είχε άδεια το βράδυ της δολοφονίας του Notorious B.I.G.. Όμως, τις ώρες που… δεν κοιμάται, νιώθετε ασφαλείς. Ένα άγρυπνο μάτι προστατεύει τον πλανήτη. Steel είναι αυτός, όχι αστεία…

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *