Home / ΙΣΠΑΝΙΑ / Θαύμα της φύσης, ή απλώς ο τέλειος επαγγελματίας;

Θαύμα της φύσης, ή απλώς ο τέλειος επαγγελματίας;

Η ανακοίνωση του ονόματος του αντικαταστάτη του τραυματία Τζέιμς Όγκουστιν από τη Βαλένθια, σίγουρα προκαλεί τουλάχιστον εντύπωση σε όλους. Ο Ντάριλ Μίντλετον είναι ο παίκτης που επέλεξε ο Πέστιτς για να πάρει τη θέση του τραυματία Αμερικανού στο ρόστερ της ισπανικής ομάδας.

Ο Μίντλετον, αισίως, διανύει το 45ο έτος της ηλικίας του και, όμως, συνεχίζει ακάθεκτος να παίζει μπάσκετ στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο! Γεννημένος στις 21 Ιουλίου του 1966 (!) είναι πιο κοντά ηλικιακά στον Σβέτισλαβ Πέσιτς, παρά στους περισσότερους από τους συμπαίκτες του! Τον χωρίζουν 17 χρόνια από τον Πέσιτς, αλλά φερ’ ειπείν είναι 18 μεγαλύτερος από τον Τζέρεμι Ρίτσαρντσον και… 21 από τον Νάντο Ντε Κολό, που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι και παιδιά του (για να μη μιλήσω για τους πιτσιρικάδες, όπως τον Σιμεόν).

Κι όμως, ο Μίντλετον μέχρι πριν από 3 ημέρες έπαιζε στη LEB-Gold δηλαδή τη 2η κατηγορία της Ισπανίας, στη Χιρόνα. Και δεν ήταν ούτε στην άκρη του πάγκου, ούτε… τιμ μάνατζερ. Με 44 χρόνια και 8 μήνες στην πλάτη έπαιζε για 25 λεπτά ανά αγώνα έχοντας 8.3 πόντους και 4.5 ριμπάουντ, σουτάροντας με 53% στα δίποντα και 70% στις βολές.

Ακόμη δεν έχει περάσει από ιατρικές εξετάσεις, κάτι που θα γίνει τις επόμενες ημέρες, αλλά θεωρείται απολύτως τυπικό, καθώς φέτος είχε χάσει μόλις 1 ματς από τα 28 της Χιρόνα, ενώ σε όλη του την καριέρα η φυσική του κατάσταση ήταν παραπάνω από εξαιρετική.

Για να καταλάβουμε το θέμα στην πλήρη διάστασή του, ας μην ξεχνάμε ότι η Βαλένθια είναι η 3η της βαθμολογίας της ACB (και όχι κάποια από τις τελευταίες), ενώ είναι μέσα και στην Ευρωλίγκα, παίζοντας από την άλλη βδομάδα στα προημιτελικά της διοργάνωσης (εκεί χωρίς τον Μίντλετον, που θα παίζει μόνο στην ACB).

Η επιλογή θεωρείται αδιανόητη από τους περισσότερους, καθότι ο Μίντλετον είναι με διαφορά… ο γηραιότερος στην ιστορία της ACB, αλλά ο Πέσιτς, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί πριν από 5 χρόνια στη Χιρόνα, κάτι θα έχει στο μυαλό του. Στο ερώτημα αν στα 45 του έχει τα κουράγια να κοντράρεται με τους καλύτερους 20ηδες και 25ηδες σέντερ στην Ευρώπη, το θέμα είναι… αν αυτοί έχουν τα κουράγια να χτυπηθούν με τον καλύτερο αμυντικό ψηλό της τελευταίας 20ετίας στην Ευρώπη.

Το αν ο Ντάριλ Μίντλετον είναι θαύμα της φύσης, απλώς ο καλύτερος επαγγελματίας που έχει περάσει από τα ευρωπαϊκά γήπεδα, ή ένας… συνδυασμός των δύο, μπορούμε μόνο να το εικάσουμε ανάλογα με την απάντηση που ο καθένας προτιμά. Όμως, σίγουρα γράφει ιστορία στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, εμπλουτίζοντας ακόμα περισσότερο μια ξεχωριστή επαγγελματική καριέρα που ξεκίνησε το 1988 (!), τον έχει φέρει στην υψηλότερη θέση των συνειδήσεων των μπασκετόφιλων στην Ευρώπη εδώ και περισσότερα από 20 χρόνια και τον καθιστά ένα από τα πιο λαμπρά αστέρια που πάτησαν ποτέ τα παρκέ της. Και, όπως, φαίνεται, έχει ακόμα καύσιμα στη ζηλευτή μπασκετική «μηχανή» του…

About nikolask11

Check Also

Ξύλο στο Μπιλμπάο-Λαμποράλ!

Η Μπιλμπάο κέρδιζε με 91-75 τη Λαμποράλ Κούτσα και το ματς ήθελε λιγότερα από 10 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *