Home / ΙΣΠΑΝΙΑ / Μένει Ισπανία, αλλάζει ομάδα ο Σίνγκλερ!

Μένει Ισπανία, αλλάζει ομάδα ο Σίνγκλερ!

Το λοκ άουτ μπορεί να λήγει, με τους περισσότερους Αμερικανούς να είναι υποχρεωμένοι να επιστρέψουν στις ομάδες τους στις Η.Π.Α.. Όμως, αυτό δεν ισχύει για τους free agents ή τους παίκτες που επελέγησαν στο ντραφτ το καλοκαίρι του 2012, καθώς αυτοί δεν δεσμεύονται από συμβόλαιο.

Μπορεί η Λουσέντουμ Αλικάντε να χάνει τον Κάιλ Σίνγκλερ, αλλά τελικά… δεν τον κέρδισε το NBA. Ο 23χρονος Σίνγκλερ δήλωσε «ερωτευμένος με την Ισπανία», βοήθησε λίγο και «μια πρόταση τόσο ελκυστική στην οποία δεν θα μπορούσε να πει όχι» από τη Ρεάλ Μαδρίτης και ο νεαρός Αμερικανός θα συνεχίσει στην Ισπανία ως το τέλος της σεζόν.

Ο Σίνγκλερ ήταν ως τώρα ο 1ος σκόρερ της Αλικάντε με 15.0 πόντους ανά αγώνα, σουτάροντας με 41% στα τρίποντα και 47% στα δίποντα, ενώ ήταν και 3ος ριμπάουντερ της ομάδας του με 3.6 ανά αγώνα, 2ος σε ranking με 13.1. Επίσης είχε, 1.2 κλεψίματα και 4.4 κερδισμένα φάουλ ανά ματς σε 31 λεπτά συμμετοχής ανά ματς. Στα 9 παιχνίδια που έχει παίξει με την Αλικάντε, η ομάδα του έχει 6-3, ενώ αναδείχτηκε MVP της 1ης αγωνιστικής στην ACB.

Ο Σίνγκλερ, νούμερο 33 στο φετινό ντραφτ, θα αντικαταστήσει τον Ρούντι Φερνάντεθ στο ρόστερ της Ρεάλ από τη στιγμή που θα λήξει επισήμως το λοκ άουτ. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αλικάντε, ο Σίνγκλερ θα παίξει άλλο ένα ματς με την ομάδα, αυτή την εβδομάδα εναντίον της Σαραγόσα.

Οι Πίστονς, που τον επέλεξαν στο ντραφτ, ενδιαφέρονταν πολύ για τον Σίνγκλερ, μάλιστα είχαν στείλει και σκάουτερ στην Ισπανία για να δουν πώς τα πηγαίνει. Όμως, δεν μπορούσαν να μιλήσουν μαζί του κατά τη διάρκεια του λοκ άουτ, ούτε μπορούν ως τις 9 Δεκέμβρη που το NBA θα άρει τους περιορισμούς να κάνουν κάποια προσφορά.

Θεωρητικά, οι Πίστονς φέτος θα βασίζονταν σε νεαρούς παίκτες, σε μια χρονιά αναδόμησης του ρόστερ, οπότε ο Σίνγκλερ είχε αρκετές πιθανότητες να πάρει χρόνο συμμετοχής, αλλά επέλεξε να μείνει στην Ισπανία. Το Ντιτρόιτ διατηρεί τα δικαιώματά του και για το καλοκαίρι του 2012-13, αν θελήσει να επιστρέψει στο NBA.

About nikolask11

Check Also

Ξύλο στο Μπιλμπάο-Λαμποράλ!

Η Μπιλμπάο κέρδιζε με 91-75 τη Λαμποράλ Κούτσα και το ματς ήθελε λιγότερα από 10 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *