Home / NBA / Μετακομίζουν οι Κινγκς;

Μετακομίζουν οι Κινγκς;

Για ακόμα ένα ταξίδι ετοιμάζονται οι Σακραμέντο Κινγκς, το 4ο στην ιστορία τους. Το αν αυτό θα αλλάξει και τον ρου… της ιστορίας τους ή όχι δεν μπορούμε να το ξέρουμε από τώρα. Πάντως, το θέμα έχει ήδη μπει μπροστά και οι «Βασιλιάδες» ετοιμάζουν βαλίτσες με άλλο… όνομα στο εισιτήριο.

Οι Σακραμέντο Κινγκς ετοιμάζουν μετακόμιση στο Αναχάιμ κι ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί την ομάδα, έκανε αίτηση αυτόν το μήνα για 4 νέα ονόματα: Αναχάιμ Ρόγιαλς, Αναχάιμ Ρόγιαλς Νότιας Καλιφόρνια, Όραντζ Κάουντι Ρόγιαλς και Λος Άντζελες Ρόγιαλς.

Η ομάδα κρατά κλειστά τα χαρτιά της, αλλά ο κόσμος… βουίζει για την μετακόμιση. Αν οι Κινγκς επιστρέψουν στο «Ρόγιαλς» (σ.σ. Royals = Βασιλικοί, Μεγαλοπρεπείς), τότε θα… θυμηθούν τα πρώτα χρόνια της ιστορίας τους.

Ιδρύθηκαν ως Ροτσέστερ Ρόγιαλς το 1945 και με αυτό το όνομα μπήκαν στο NBA, ενώ το 1957 μετακόμισαν στο Σινσινάτι κι έγιναν Σινσινάτι Ρόγιαλς. Το 1972 μεταφέρθηκαν στο Κάνσας Σίτι κι προκειμένου να αποφύγουν τη σύγχυση με τους Κάνσας Σίτι Ρόγιαλς, που είναι ομάδα μπέιζμπολ, άλλαξαν το όνομά τους σε Κάνσας Σίτι Κινγκς.

Το 1985 μετακόμισαν και πάλι, στο Σακραμέντο αυτή τη φορά, για να γίνουν οι Σακραμέντο Κινγκς που ξέρουμε σήμερα. Όμως, Αν μεταφερθούν στην ευρύτερη περιοχή του Λος Άντζελες, τότε θα πρέπει να αλλάξουν το Κινγκς, μιας κι εκεί υπάρχουν οι Λος Άντζελες Κινγκς, ομάδα του χόκεϊ επί πάγου (NHL).

Με απόφαση του NBA, οι Κινγκς έχουν διορία ως τις 18 Απριλίου για να καταθέσουν αίτημα στη λίγκα για μετακόμιση από τη νέα σεζόν (ενώ συνήθως η καταληκτική ημερομηνία είναι η 1η Μαρτίου). Τυχαίο ή όχι, οι Κινγκς φέτος έχουν παίξει αρκετά παιχνίδια με τις ρετρό εμφανίσεις των Ρότσεστερ Ρόγιαλς του 1951.

Μετά από συνάντηση των ιδιοκτητών με τον Κέβιν Τζόνσον, παλιό αστέρα του NBA και νυν δήμαρχο του Σακραμέντο, ο Τζόνσον είπε: «Η πιθανότητα να φύγουν απ’ την πόλη είναι μεγαλύτερη από αυτή του να μείνουν, όμως δεν έχει κλείσει τίποτα. Όμως, εμείς θα χτίσουμε νέα αρένα για μια ομάδα NBA είτε μείνουν οι Κινγκς εδώ είτε όχι».

Η πολυετής διαφωνία της ομάδας με την πόλη ήταν επειδή το Σακραμέντο αρνούταν για να δώσει στην ομάδα γήπεδο που θα είχε χρηματοδοτηθεί από το δήμο, κάτι που οι ιδιοκτήτες της ομάδας θεωρούν απαραίτητο για τη βιωσιμότητα της ομάδας σε βάθος χρόνου. Απ’ την άλλη, οι Κινγκς είναι η μόνη επαγγελματική ομάδα των “Big 4” (τα 4 μεγαλύτερα πρωταθλήματα, NBA, NHL, NFL, MLS) που εδρεύει στο Σακραμέντο, με ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. Το θέμα έχει πολύ δρόμο ακόμα και η επόμενη κίνηση των ιδιοκτητών των Κινγκς θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *