Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2010-11 / Ανακάμπτει ο Νικηφόρος, «φωτιά» στην κορυφή!

Ανακάμπτει ο Νικηφόρος, «φωτιά» στην κορυφή!

 

Πολλές συγκινήσεις και ανακατατάξεις στη βαθμολογία πρόσφερε η 14η αγωνιστική (3η του β΄ γύρου). Το αποτέλεσμα της αγωνιστικής ήταν η μεγάλη νίκη του Νικηφόρου εναντίον των εBEERων, με τους διοργανωτές να κερδίζουν με 58-48 και να πιάνουν το Sport Coffee στην 9η θέση. Αυτό κατέστη δυνατό μιας και το Sport Coffee ηττήθηκε από την Τιρινίνι με 39-65 στον αγώνα που μας πρόσφερε τη μεγαλύτερη επιθετική παράσταση παίκτη ως τώρα στο πρωτάθλημα.

Στην κορυφή, οι Nothing But Net έκαναν 3η συνεχόμενη ήττα (δεν έχουν κερδίσει στον 2ο γύρο ακόμα), αυτή τη φορά από την Αττική, με 41-47. Η ΑΕΠΕ το εκμεταλλεύτηκε και, κερδίζοντας τους Ρούκουνες με 45-39, έφτασε στο 8-3 κι αυτή, ισοβαθμώντας με τους πρωτοπόρους, με το μεταξύ τους ματς να εκκρεμεί. Από κοντά κι οι Santa Barbara Rockets, που κέρδισαν με 64-44 τους Spyzz (5η συνεχόμενη νίκη), με την 4η 30άρα από παίκτη στο πρωτάθλημα και έφτασαν κι αυτοί τις 8 νίκες, αλλά με μια ήττα περισσότερη (8-4). Απομένουν 6 αγωνιστικές για το φινάλε (και 3 ματς εξ αναβολής) και το πρωτάθλημα μοιάζει… ανοικτό για όλους!

* Την Τρίτη θα ανακοινωθεί το σύστημα των πλέι οφς, το οποίο μεταβλήθηκε από την αρχική σκέψη, λόγω της αποχώρησης δύο ομάδων από το πρωτάθλημα! Μην ξεχάσετε να το τσεκάρετε στο σχετικό άρθρο!

Σκληρό ντέρμπι ήταν το ματς της Αττικής με τους Nothing But Net, με την πρώτη να κερδίζει με 47-41 και τους δεύτερους να διαμαρτύρονται για τη διαιτησία. Και οι δύο ομάδες είχαν απουσίες (έλειπε ο 2ος σκόρερ της Αττικής και 2 βασικά στελέχη των Net), αλλά το ματς ήταν ισορροπημένο.

Οι Nothing But Net μπήκαν καλύτερα στην πρώτη περίοδο και με τον Βαγιάνο Γ. να σκοράρει 5 πόντους στο δεκάλεπτο είχαν το προβάδισμα με 7-11. Το ματς ισορρόπησε στη δεύτερη περίοδο, όταν ο Νικολαΐδης ανέλαβε δράση για την Αττική και σκοράροντας 8 συνεχόμενους πόντους έφερε τον αγώνα στο 18-20 στο ημίχρονο. Η Αττική προσπέρασε στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν απ’ τη μία ο Μπαμπάκος των Net δεν σκόραρε, ενώ απ’ την άλλη, ο επιθετικός πλουραλισμός και η συμβολή του Ζαχαρογιάννη επιθετικά, που συνέχισε να είναι σταθερή όπως από την αρχή του ματς, άλλαξαν τη ροή του αγώνα.

Το 30ο λεπτό βρήκε τις δύο ομάδες στο 31-28 και το ματς ήταν οριακό. Έτσι συνέχισε ως το τέλος, με την Αττική να παίρνει πόντους από Βαγιάνο Δ. (6 στην 4η περίοδο) και Κουκοφίκη (4) για να μπει με προβάδισμα στα τελευταία λεπτά. Οι Net προσπάθησαν, αλλά το τρίποντο του Καραχάλιου δεν έφτανε, με αποτέλεσμα η Αττική να κερδίσει με 47-41 και η καρέκλα της κορυφής να τρίζει για τους Nothing But Net.

Από τους νικητές ο Ζαχαρογιάννης είχε 11 πόντους, όσους και ο Νικολαΐδης, ενώ ο Ξερέας πρόσθεσε 8 και οι Κουκοφίκης, Κοντος είχαν από 6. Για του Nothing But Net, ο Βαγιάνος Γ. και ο Κωνσταντίνου είχαν από 9 πόντους, ενώ ο Μπαμπάκος είχε 8.

Από την αρχή είχε το προβάδισμα η ΑΕΠΕ στο παιχνίδι με τους Ρούκουνες, προβάδισμα μικρό και όχι ασφαλές, που, όμως, κράτησε ως το φινάλε (45-39). Η ΑΕΠΕ μπήκε στο ματς με τον Καταραχιά Θ. να σκοράρει 6 πόντους στο δεκάλεπτο, ενώ Καρουμπής και Γιαννακόπουλος συνεπικουρούσαν, για να μη φτάνει η προσπάθεια των Θεοδωρόπουλου και Τσιότσιου και η περίοδος να λήξει 14-10. Η κατάσταση συνεχίστηκε ως το ημίχρονο, οι Ρούκουνες δυσκολεύοντας να σκοράρουν, η άμυνα της ΑΕΠΕ ήταν πολύ καλή, ενώ οι νικητές έβρισκαν τον τρόπο να φτάσουν στο καλάθι (17-25 ημίχρονο).

Η διαφορά στην ευστοχία στις βολές ήταν καθοριστική σε τόσο κλειστό ματς, καθώς η ΑΕΠΕ είχε 10/11 και οι Ρούκουνες 6/14. Το παιχνίδι ισορρόπησε στην 3η περίοδο, που έληξε με 26-34, ενώ οι Ρούκουνες έκαναν την ύστατη προσπάθεια στη συνέχεια να επιστρέψουν στο ματς. Αλλεπάλληλα τρίποντα από Θεοδωρόπουλο και Τσιότσιο τους έφεραν στους 39 πόντους, αλλά η ΑΕΠΕ έλεγξε σωστά τις επιθέσεις της και με καθοριστικά καλάθια του Κωνσταντινόπουλου, συν 3 βολές στο φινάλε, πήρε τη νίκη.

Από τους νικητές ο Γιαννακόπουλος είχε 13 πόντους, ο Καταραχιάς Θ. 10, ενώ ο Καρουμπής πρόσθεσε 7. Από τους Ρούκουνες, ο Θεοδωρόπουλος είχε 16 πόντους, ο Τσιότσιος 14 και κανείς άλλος πάνω από 4, με τους Καλτσή και Βοιδήλο να απουσιάζουν, όμως.

Εύκολη νίκη για τους Santa Barbara Rockets εναντίον των Spyzz με 64-44, νίκη που είναι η 5η συνεχόμενη και τους πήγε από το 3-4 στο 8-4 και την 3η θέση. Παρότι οι Spyzz για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα είχαν στο ρόστερ και τους 4 πρώτους τους σκόρερ, δεν μπόρεσαν να βρουν χημεία, ενώ αντιμετώπισαν και τεράστιο πρόβλημα στη ρακέτα, λόγω της έλλειψης καθαρού ψηλού να παλέψει εκεί.

Οι Santa Barbara Rockets αυτό εκμεταλλεύτηκαν και παίρνοντας 43 πόντους από τους δύο βασικούς ψηλούς τους καθάρισαν εύκολα το ματς. Το ματς ήταν κλειστό στο πρώτο δεκάλεπτο, παρότι ήδη οι νικητές είχαν πάρει κεφάλι με 13-8 με την τριάδα των πρώτων τους σκόρερ να βάζει όλους τους πόντους.

Το ματς άνοιξε στη δεύτερη περίοδο, που είχε γρήγορο ρυθμό και πολύ σκορ, για να κλείσει το ημίχρονο με 35-23 και σαφές φαβορί πια τους Santa Barbara Rockets, που είχαν ήδη τον Δημητρίου στους 15 πόντους. Με τον Δημητρίου να συνεχίζει στον ίδιο ρυθμό (μάλιστα στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχε περισσότερους από τους μισούς πόντους της ομάδας του) οι Santa Barbara Rockets προσπάθησαν να καθαρίσουν το ματς στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά είδαν τον Βελισσάριο , τον Κώτσο και τον Φιλια, να μην παραδίδονται και να μειώνουν σε 45-37.

Όμως, οι Spyzz δεν άντεξαν παραπάνω, δέχτηκαν 11 πόντους από τους δύο ψηλούς των Santa Barbara Rockets στην τελευταία περίοδο, για να ανοίξει πολύ το ματς στο 64-44.

Από τους νικητές, ο Δημητρίου έγινε ο 3ος παίκτης που φτάνει τους 30 πόντους στο πρωτάθλημα (2 φορές ο Κουσούλης, 1 ο Καρακώστας), έχοντας 30. Ο Πέτρου συνέχισε τις πολύ καλές εμφανίσεις με 15 πόντους, ενώ ο Γεωργαντής είχε 13 και ήταν άξιος αρωγός των άλλων δύο. Από τους Spyzz, ο Βελισσάριος είχε 14 πόντους, ο Κώτσος 13, ο Μίτζαλης είχε 9, αλλά ο Καρακώστας έμεινε άποντος.

Λίγες ώρες μετά την 30άρα του Δημητρίου, ήρθε το ματς της Τιρινίνι με το Sport Coffee (νικήτρια η πρώτη με 65-39) για να μας προσφέρει τη μεγαλύτερη επιθετική παράσταση στο πρωτάθλημα (νούμερο στην ουσία αδιανόητο για τέτοια σκορ). Ο Κουσούλης Α. είχε 39 πόντους απέναντι στο Sport Coffee, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη, νίκη που εκτός τρομερού απροόπτου κλείνει τις πρώτες 8 θέσεις, καθώς Sport Coffee και Νικηφόρος απέχουν πια 3 νίκες και την ισοβαθμία (λογικά) από την Τιρινίνι και θα πρέπει στα πλέι οφς να τα βάλουν με ομάδες τετράδας από τον πρώτο γύρο.

Η Τιρινίνι μπήκε από την αρχή πολύ δυνατά, ο Μπόικου και ο Αντωνόπουλος είχαν ειδική αποστολή πάνω στον Αποσκίτη, τον οποίο και κράτησαν στους 8 πόντους, και το ματς ξεκίνησε με 12-2. Από τότε ως το φινάλε του αγώνα η διαφορά δεν έπεσε ποτέ ξανά κάτω από τους 7 πόντους, με το Sport Coffee να μένει κοντά ως το 40-31 του 27ου λεπτού.

Ο Κουσούλης είχε 12 πόντους στην πρώτη περίοδο, ενώ ο Ασημακόπουλος κυριαρχούσε στις δύο ρακέτες και πρόσθεσε πολλά επιθετικά ριμπάουντ και 8 πόντους ως το ημίχρονο. Η Τιρινίνι έμεινε μπροστά με 14-7 στο πρώτο δεκάλεπτο και 30-23 στο ημίχρονο. Το Sport Coffee με τον πρώτο του σκόρερ αποκομμένο από το παιχνίδι της ομάδας στις περισσότερες επιθέσεις και τους υπόλοιπους να μην μπορούν να τον βοηθήσουν να απελευθερωθεί, πάλεψε ως το 40-31 του 27ου λεπτού, αλλά μετά είχε την Τιρινίνι με Κουσούλη και Ασημακόπουλο να κλείνει με 44-31 το τρίτο δεκάλεπτο.

Το ματς άνοιξε στη συνέχεια, ο Κουσούλης έφτασε τους 23 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο και τους 39 συνολικά, ενώ η απόλυτη κυριαρχία των νικητών στη ρακέτα έκανε τη δουλειά τους πολύ πιο εύκολη στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Ασημακόπουλο να μοιράζει 6 τάπες στον αγώνα και τον Αντωνόπουλο να κλέβει πάρα πολλές μπάλες.

Από τους νικητές ο Κουσούλης Α. είχε 39 πόντους και ο Ασημακόπουλος 14, ενώ από το Sport Coffee o Αποσκίτης είχε 8, όσους και ο Κώνστας, με τους Αντωνάτο, Δουλο και Ματσούκα να έχουν από 6.

Μεγάλη «έκπληξη» από τον Νικηφόρο, που κέρδισε με 58-48 τους εBEERους και τους έριξε από την τριπλή ισοβαθμία της 4ης θέσης, όπου βρίσκεται, πλέον, μόνη της η Αττική (εBEERοι και Spyzz έχασαν). Ο Νικηφόρος είχε και πάλι απουσίες, αλλά πήρε φρέσκια πνοή από τον Γαβρίδη που ήταν καταλυτικός, ενώ οι εBEERοι παρατάχτηκαν χωρίς τους δύο από τους τρεις πρώτους τους σκόρερ.

Το ματς ήταν κλειστό σε όλο το πρώτο ημίχρονο και κρίθηκε ουσιαστικά στο ξέσπασμα του Νικηφόρου στην τρίτη περίοδο. Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 16-15 για τους νικητές που πήραν 7 πόντους από τον Γαβρίδη και 4 από τον Τσαλίκη, ενώ απ’ την άλλη, οι… συνήθεις ύποπτοι Ζώτος Χ., Ρήγας Χρ. και Χριστοδουλάκης τραβούσαν το κουπί στο σκοράρισμα. Κάπως έτσι κύλησε και η δεύτερη περίοδος μέχρι το 29-25 του Νικηφόρου στο ημίχρονο με τους Τσαλίκη και Γαβρίδη να είναι και πάλι ασταμάτητοι.

Εκεί που κρίθηκε ο αγώνας ήταν στην τρίτη περίοδο, όταν οι εBEERοι δεν μπόρεσαν να παίξουν καλή άμυνα (δεν έκαναν ούτε ένα φάουλ στο δεκάλεπτο) και τα τρία τρίποντα από Πασαβάκη και Γράψα έμοιαζαν με μαχαιριές. Το 17-8 του δεκαλέπτου έφερε το ματς στο 46-33 και από εκεί δεν υπήρχε γυρισμός. Η διαφορά δεν κατέβηκε από τους 9-10 πόντους ως το τέλος του αγώνα, με τους εBEERους να τρέχουν πολύ στο τελευταίο πεντάλεπτο, αλλά να μην μπορούν να παίξουν άμυνα για να μειώσουν τη διαφορά. Ο Γαβρίδης σκόραρε όποτε η ομάδα του το χρειαζόταν, ο Τσαλίκης έβαλε ένα τρίποντο-ταφόπλακα και η προσπάθειες του Ρήγα Χρ. και του Χριστοδουλάκη να πιέσουν ψηλά στο τέλος έπεσαν στο κενό.

Από τους νικητές ο Γαβρίδης είχε 20 πόντους, ο Τσαλίκης πρόσθεσε 13, ο Γράψας είχε 10 και ο Πασαβάκης 9. Από τους εBEERους, ο Χριστοδουλάκης είχε 15 πόντους, ο Ζώτος 14, ενώ ο Ρήγας Χρ. 8.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι πρωταγωνιστές:

ATTIKH – NOTHING BUT NET 47-41

Αττική (Μπουργαζάς): Ξερέας Μ. 8, Κόντος Γ. 6, Γαλάνης Δ. 3, Κουκοφίκης Α. 6, Νικολαΐδης Γ. 11, Αντωνάκης, Ζαχαρογιάννης Π. 11, Κρητικός Δ., Μιραχτσής Θ. 2.

Nothing But Net (Μητσάκης): Βαγιάνος Ι. 9, Γούσης Γ. 2, Βαγιάνος Δ. 3, Κωνσταντίνου Α. 9, Ζήσης Δ., Ζουνίδης Θ. 3, Μπαμπάκος Κ. 8, Κοτσίφης Β. 4, Καραχάλιος Ι. 3.

ΡΟΥΚΟΥΝΕΣ – ΑΕΠΕ 39-45

Ρούκουνες (Πανόπουλος): Θεοδωρόπουλος Κ. 16, Τσιότσιος Χ. 14, Τσερπές Η., Χριστοδουλόπουλος Μ. 2, Μενεξιάδης Ι. 4, Νικολόπουλος Σ., Πανόπουλος Α. 3, Ράλλιος Π.

ΑΕΠΕ (Τσικλιστας Δ.): Ζαφειρόπουλος Α. 2, Γιαννακόπουλος Π. 13, Καταραχιάς Θ. 10, Καταραχιάς Α. 4, Τσικλιστας Δ. 2, Καρουμπής Σ. 7, Σταυρόπουλος Α. 3, Κωνσταντινόπουλος Σ. 4, Μελέντης Ι.

SPYZZ – SANTA BARBARA ROCKETS 44-64

Spyzz: Βελισσάριος 14, Αχίμαστος, Μίτζαλης 9, Κατσούρας 2, Καρακώστας, Φίλιας 6, Κώτσος 13.

Santa Barbara Rockets: Γεργεριτάκης, Μιχαηλίδης 1, Πέτρου 15, Μακρής 3, Καλομπράτσος Χ., Καλομπράτσος Α., Καναρίδης 2, Τοσουνίδης, Γεωργαντής 13, Δημητρίου 30.

ΤΙΡΙΝΙΝΙ – SPORT COFFEE 65-39

Τιρινίνι (Κουσούλης Ν.): Αντωνόπουλος Α. 2, Ασημακόπουλος Π. 14, Γαλανόπουλος Γ. 4, Τσουκνιδής Δ. 6, Κουσούλης Α. 39, Κουσούλης Ν., Μπόικου Β., Κουβαράς Α.

Sport Coffee (Μανώλης): Ματσούκας 6, Κορσιάνος Σ. 4, Μπικάκης Ν., Μανώλης Γ. 1, Γαλέος Α., Κώνστας Κ. 8, Κλαδής, Δούλος 6, Αποσκίτης 8, Αντωνάτος 6.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ – εBEERοι 58-48

Νικηφόρος: Γαβρίδης Γ. 20, Στρατής Φ. 2, Τσαλίκης Γ. 13, Μπλόντζος Γ. 4, Πασαβάκης Θ. 9, Γράψας Α. 10.

εBEERοι: Χαντόπουλος Θ. 3, Γιαννουλάκης Δ., Χριστοδουλάκης Β. 15, Ζώτος Χ. 14, Ρήγας Χρ. 8, Ρήγας Χ., Σταθόπουλος 2, Αλεβίζος Τ. 6.

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές οι Rockets!

Μετά από έναν τελικό που τα είχε… όλα, οι Santa Barbara Rockets κατέκτησαν το 1ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *