Home / EUROCUP / Πάμε (όλοι) Ευρώπη;

Πάμε (όλοι) Ευρώπη;

Δημοσιεύτηκε στις 7 Νοεμβρίου 2007

Το… κυρίως πιάτο της εβδομάδας μπορεί να έρχεται την Τετάρτη, την Πέμπτη και το Σάββατο (ελέω Παναθηναϊκού-Άρη), αλλά και η Τρίτη δεν ήταν ημέρα χωρίς σημασία. Την Τρίτη επιβεβαιώθηκε ότι η Ελλάδα θα έχει φέτος, ούτε λίγο ούτε πολύ, 10 ομάδες να αγωνίζονται στην Ευρώπη. Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, Άρης στην Ευρωλίγκα, Πανιώνιος, Πανελλήνιος στο Uleb Cup, Ολυμπιάδα, Ολύμπια, Μαρούσι, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στο FIBA Eurocup. Δηλαδή, σχεδόν όποιος δεν… έπεσε πέρσι, παίζει Ευρώπη. Και με καλές πιθανότητες θα συμπληρώσω εγώ.

Για τους τρεις της Ευρωλίγκας τα έχουμε πει και θα τα ξαναπούμε και ξέρουμε όλοι ότι οι δύο πάνε για Μαδρίτη και ο τρίτος για πλέι οφ. Ο Πανελλήνιος επιμένω ότι έχει πολύ καλή ομάδα (όπως είχα πει και σε ανύποπτο χρόνο πριν αρχίσει η χρονιά, τον βλέπω τετράδα με τον Γκράντι 1ο σκόρερ της Α1). Η ΑΕΚ έχει το ρόστερ για να προχωρήσει στο Eurocup και αν βγάλει κάποιος (δυστυχώς και κρίμα) τον ΠΑΟΚ, καμία ομάδα δεν δείχνει ότι θα χάσει εύκολα. Ελπίζω και ο «δικέφαλος» να βρει τον δρόμο του, γιατί είναι κρίμα να βολοδέρνει έτσι αυτή η ομάδα.

– Και μιας και η κουβέντα για «δικεφάλους», η ΑΕΚ φαίνεται να καταλήγει στον Αργύρη Πεδουλάκη, πιθανότατα μετά από τις… παραινέσεις του Age of Basketball! Με τον Πεδουλάκη στον πάγκο θεωρώ ότι η «Ένωση» θα φτάσει στα όριά της φέτος, όμως ο ανταγωνισμός είναι υψηλός στην Α1 και πολύ φοβάμαι με την υπομονή που (δεν) δείχνει ο Δημήτρης Δρόσος.

– Η Ολυμπιάδα κέρδισε άνετα την Σπαρτάκ Πλέβεν στο Eurocup και προχώρησε στην επόμενη φάση, όπου την περιμένουν οι άλλες τέσσερις ελληνικές ομάδες. Ο Ντεγουέιν Τζέφερσον έκανε… όργια στο ματς (26 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), προς τέρψιν του Age of Basketball που υποδέχτηκε με ενθουσιασμό τη μετεγγραφή του το φθινόπωρο. Ο Χριστόπουλος ένιωθε πιεσμένος και προς στιγμήν σκέφτηκε να… διαλύσει την ομάδα (διώχνοντας Τζέφερσον, Γκιμπς, Μπράουν και Ουίτφιλντ), αλλά ευτυχώς συγκρατήθηκε. Πάντως, κάποιος θα την πληρώσει, αυτό είναι σίγουρο. Εξάλλου, ο Χριστόπουλος είναι από τους προπονητές που τις έχουν… εύκολες τις αλλαγές ξένων.

– Ο Πανελλήνιος έγραψε ιστορία την Τρίτη, αλλά όσοι βρέθηκαν στην Κυψέλη θα προτιμούσαν να μην έχουν πάει στο γήπεδο. Μπορεί οι «Ολυμπιονίκες» να κέρδισαν το πρώτο ευρωπαϊκό τους παιχνίδι μετά από 20 χρόνια (είχαν να παίξουν Ευρώπη από το 1987), αλλά ο τραυματισμός του Γιάννη Σακελλαρίου «πάγωσε» όσους είδαν το ματς. Η φάση (όπως πάντα) ανύποπτη με τον Καράμπουλα να προσπαθεί να «σώσει» μια μπάλα πετώντας την εκτός ισορροπίας προς στο κέντρο του γηπέδου, όπου ο Σακελλαρίου πήδηξε. Ο παίκτης της Οστάνδης που ήταν κοντά του τον έσπρωξε ελαφρώς με το σώμα, ο Σακελλαρίου δεν πάτησε καλά, με αποτέλεσμα να του γυρίσει το πόδι από το γόνατο προς τα έξω. Το κλειστό «νέκρωσε», ο παίκτης έκλαιγε, κοίταζε το πόδι του και έβγαζε κραυγές και ο Πανελλήνιος έκανε να συνέλθει περίπου μισή ώρα.

Πράγματι, η ομάδα του Γιώργου Καλαφατάκη ήταν εμφανώς επηρεασμένη. Ο Καράμπουλας ήταν χάλια, επειδή (αδίκως) θεωρούσε ότι αυτός έφταιγε επειδή πήγε να επιστρέψει την μπάλα, ο Γκράντι… τα είχε δει όλα και οι υπόλοιποι ακολουθούσαν. Αλλά το μεγάλο ατού του φετινού Πανελληνίου ακούει στο όνομα Γιώργος Καλαφατάκης. Ο «Mission Impossible» (προσωνύμιο που δικαίως έχει κερδίσει, αφού έχει κρατήσει στην κατηγορία ομάδες… που δεν κρατιούνται, πετυχαίνοντας σε αποστολές… αυτοκτονίας) ηρέμησε την ομάδα και παρότι μετά τον τραυματισμό του Σακελλαρίου (αν και ακόμα δεν ξέρουμε τι έχει πάθει, μάλλον πρόκειται για μεγάλη ζημιά) ο Πανελλήνιος βρέθηκε 10 πόντους πίσω, πήρε τον αγώνα στο τέλος με σωστό, ήρεμο, οργανωμένο μπάσκετ, απόρροια της ύπαρξης ενός πολύ καλού προπονητή στον πάγκο του.

– Επειδή το έχουμε… παρακολουθήσει το θέμα από την αρχή του, να φτάσουμε και το τέλος του, λέγοντας ότι ο Άντερσον «καραγκιόζης» Βαρεζάο είναι έτοιμος να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο που ανανεώνει τη συμφωνία του με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς για έναν χρόνο έναντι περίπου 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Οι υπογραφές δεν έχουν «πέσει» ακόμα, αλλά ο παίκτης έχει, εν τέλει, συμφωνήσει (τελικά η κατάσταση άλλαξε, διαβάστε το σχόλιό μου για την εξέλιξη). Όχι τίποτε άλλο, για να ηρεμήσει και ο ΛεΜπρον που φοβόταν ότι χωρίς τον Βαρεζάο δεν θα πάει τελικό φέτος. Ενώ τώρα τρέμει ο πλανήτης…

– Και για να κλείσω: Επειδή συνήθως λέμε μόνο τα (στραβά) δικά μας. Η ULEB φέτος είναι ως τώρα απογοητευτική όσον αφορά τις παρεχόμενες διαδικτυακές υπηρεσίες της. Στο ULEB Cup το fantasy challenge (fabfive) ανακοινώθηκε ότι δεν θα λειτουργήσει λόγω τεχνικών προβλημάτων, 1 ώρα μετά (!!!) το τζάμπολ του πρώτου αγώνα! Στην Ευρωλίγκα έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια με το Euroleague TV, αλλά πάει στα σκουπίδια αφού δεν μπορεί να «κρατήσει όρθιο» ούτε το live των παιχνιδιών της, το οποίο κάθε εβδομάδα «κολλάει» και «κρεμάει» στα περισσότερα ματς, την ώρα που το site της είναι σχεδόν αδύνατο να αντέξει την επισκεψιμότητα και καταρρέει. Βήματα προς τα μπρος είναι καλό να γίνονται, αρκεί να υπάρχει και η υποδομή γι’ αυτά.

About nikolask11

Check Also

Ήττα και οριστικός αποκλεισμός για Άρη

Αυτό που ξέραμε εδώ και δύο εβδομάδες απλώς επιβεβαιώθηκε στη Ρωσία την Τρίτη, όταν ο …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *