Home / NBA / Πλέι οφς… ερχόμαστε!

Πλέι οφς… ερχόμαστε!

Μια ανάσα πριν το τέλος έχει φτάσει η κανονική περίοδος στο NBA και ήδη έχουν ξεκαθαρίσει οι 15 από τις 16 ομάδες των πλέι οφς, με 4 αγώνες να απομένουν για τους περισσότερους. Σπερς και Μπουλς βρίσκονται στην κορυφή κάθε περιφέρειας, αμφότεροι έχουν ουσιαστικά κλειδώσει την πρωτιά, με τους Μπουλς να θέλουν 0.5 αγώνα ακόμα για να είναι και μαθηματικά πρώτοι. Για να χάσουν την 1η θέση θα πρέπει να κάνουν 4 ήττες σε 4 ματς και οι Σέλτικς και Χιτ 4 νίκες σε 4 ματς. Δεν… παίζει δηλαδή.

 
Το ενδιαφέρον είναι στο ποιος θα έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας. Μέχρι στιγμής τους χωρίζει ουσιαστικά μία νίκη, καθώς οι Σπερς έχουν 60-19 και οι Μπουλς 58-20. Η 8η θέση της Δύσης, που τώρα βρίσκονται οι Μέμφις Γκριζλις, μπορεί να ξεκαθαρίσει τα ξημερώματα του Σαββάτου, αν οι Γκρίζλις κερδίσουν τους Κινγκς. Ακόμη κι αν χάσουν θα έχουν άλλες 3 ευκαιρίες για να πάρουν την τελευταία θέση στο τρένο για τα πλέι οφς, καθώς οι Ρόκετς είναι 3.5 αγώνες πίσω τους και μόνο με 3/3 δικό τους και 0/4 του Μέμφις προλαβαίνουν.

Ποιοι είναι οι υπόλοιποι μονομάχοι των πλέι οφς; Στην Ανατολή κατά σειρά ως τώρα έχουμε 1) Σικάγο, 2) Βοστόνη, 3) Μαϊάμι, 4) Ορλάντο, 5) Ατλάντα, 6) Νέα Υόρκη, 7) Φιλαντέλφια και 8) Ιντιάνα. Στη Δύση κατά σειρά ως τώρα 1) Σαν Αντόνιο, 2) Λέικερς, 3) Ντάλας, 4) Οκλαχόμα Σίτι, 5) Ντένβερ, 6) Πόρτλαντ, 7) Νέα Ορλεάνη.

Στην Ανατολή έχει ξεκαθαρίσει η πρώτη θέση (μαθηματικά όχι ακόμα αυτή), το 2-3, οι Ορλάντο Μάτζικ είναι σίγουρα 4οι, ενώ Νικς και Σίξερς μάχονται για τις θέσεις 6-7 με τους Χοκς να είναι κατά 99% στην 5η θέση και τους Πέισερς στην 8η.

Στη Δύση οι Σπερς είναι μαθηματικά πρώτοι, Λέικερς, Ντάλας και Θάντερ παλεύουν για το 2-3-4, το Ντένβερ είναι κατά 99% 5ο, Μπλέιζερς και Χόρνετς παλεύουν για το 6-7 και έχουν ίδιες ήττες ως τώρα, ενώ οι Γκρίζλις βρίσκονται μία ήττα πιο πίσω τους.

Από τα παραπάνω καταλαβαίνετε ότι οι θέσεις 2-3 είναι ανοιχτές σε κάθε περιφέρεια. Η τελική κατάταξη θα κρίνει ποιος θα έχει το πλεονέκτημα έδρας στο Σέλτικς-Χιτ που πιθανότατα να είναι ο ένας ημιτελικός στην Ανατολή, αλλά και στο Μάβερικς-Λέικερς που μάλλον θα είναι ο ένας ημιτελικός στη Δύση. Ας δούμε λίγο τα ματς που απομένουν.

Οι Μπόστον Σέλτικς είναι στο 54-24 και έχουν ακόμα να παίξουν εντός με Ουίζαρντς, εκτός με Μαϊάμι, εκτός με Ουίζαρντς και εντός με Νικς.

Οι Μαϊάμι Χιτ έχουν κι αυτοί 54-24 και παιχνίδια εντός με Μπόμπκατς, εντός με Σέλτικς, εκτός με Χοκς και εκτός με Τορόντο.

Δηλαδή, αμφότεροι έχουν από ένα επικίνδυνο ματς (οι Σέλτικς εντός με Νικς, οι Χιτ εκτός με Ατλάντα) και, βεβαίως το μεταξύ τους αγώνα που θα γίνει την Κυριακή το βράδυ στις 22:30 και θα κρίνει εν πολλοίς ποιος θα έχει το πλεονέκτημα στα πλέι οφς. Βέβαια, πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας ότι αν οι Νικς χάσουν από Σικάγο και Σέλτικς στα ματς που απομένουν είναι πολύ πιθανό να τερματίσουν 7οι, δηλαδή να πέσουν στον 2ο και όχι στον 3ο στον πρώτο γύρο των πλέι οφς. Και μπορεί η παρέα του Αμάρε και του Καρμέλο να μην έχει βρει ισορροπίες ακόμα, αλλά ποιος τους προτιμά σε σειρά 7 αγώνων;

Οπότε, μην παραξενευτείτε αν Σέλτικς και Νικς προσπαθήσουν αμφότεροι να διαλέξουν αντίπαλο (οι Σέλτικς ανάμεσα σε Σίξερς και Νικς, οι Νικς ανάμεσα σε Σέλτικς και Χιτ) στο μεταξύ τους παιχνίδι. Το γεγονός ότι αυτό είναι το τελευταίο για τις δύο ομάδες και γίνεται την τελευταία ημέρα κανονικής περιόδου προσφέρεται για… ξεκούραση παικτών αναλόγως των αποτελεσμάτων ως τότε και των αποφάσεων των προπονητών.

Στη Δύση, οι Λέικερς είναι 2οι με 55-23, οι Μάβερικς 3οι με 53-25 και οι Θάντερ 4οι με 52-26. Και οι τρεις έχουν από 4 παιχνίδια, με τους Μάβερικς να έχουν το πιο εύκολο πρόγραμμα και τους Λέικερς το πιο δύσκολο.

Οι Λέικερς έχουν να παίξουν στο Πόρτλαντ, εντός με τους Θάντερ, εντός με τους Σπερς και εκτός με το Σακραμέντο. Το καλό είναι ότι τα δύο πιο δύσκολα παιχνίδια τα έχουν εντός έδρας.

Οι Μάβερικς έχουν να παίξουν εντός με τους Κλίπερς, εντός με το Φίνιξ, εκτός με τους Ρόκετς και εντός με τη Νέα Ορλεάνη.

Οι Θάντερ εντός με το Ντένβερ, εκτός με τους Λέικερς, εκτός με το Σακραμέντο και εντός με τους Μπακς. Η λογική λέει ότι οι Μάβερικς δεν μπορούν να χάσουν την 3η θέση (εκτός… αν το θέλουν) και κυνηγούν τους Λέικερς σε περίπτωση που αυτοί στραβοπατήσουν με Θάντερ και Σπερς.

Λιγότερο από μια εβδομάδα απέμεινε για να τελειώσει η κανονική περίοδος στο NBA, με τις ομάδες ήδη να σκέφτονται τα πλέι οφς και τον τίτλο. Μέχρι τις 13 Απριλίου όλα τα διασταυρώματα θα έχουν ξεκαθαρίσει και μετά θα μπούμε στον πυρετό των πλέι οφς, εκεί που το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο βρίσκει την ολοκλήρωσή του.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *