Home / NBA / Οι Λέικερς κατά των διακρίσεων: «Οι λέξεις μπορεί να πληγώσουν»

Οι Λέικερς κατά των διακρίσεων: «Οι λέξεις μπορεί να πληγώσουν»

Το περιστατικό με τον Κόμπι Μπράιαντ να εξαπολύει ομοφοβικές βρισιές προς διαιτητή στο ματς με τους Σαν Αντόνιο Σπερς μετά που δέχτηκε τεχνική ποινή, δεν τελείωσε ούτε με το πρόστιμο του Στερν, ούτε με τη συγγνώμη του Κόμπι ή τις δηλώσεις των οργανώσεων για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

Οι Λέικερς φαίνεται ότι άκουσαν την προτροπή του Τζάρετ Μπάριος της Gay & Lesbian Alliance Against Defamation (σ.σ. Ένωση ομοφυλόφιλων κατά της Δυσφήμησης) και έβαλαν τους αστέρες τους να γυρίσουν βιντεάκι για να επιμορφώσουν τους οπαδούς της ομάδας σχετικά με τον ρατσισμό.

Το βιντεάκι των Λέικερς περιστρέφεται γύρω από τον Κόμπι Μπράιαντ, αλλά συμμετέχουν και οι Παού Γκασόλ, Λαμάρ Όντομ, Ρον Αρτέστ και Σάνον Μπράουν, σε μια πολύ σωστή πρωτοβουλία των Λέικερς, που προσπάθησαν να βγάλουν κάτι καλό από την γκάφα του Κόμπι. Αναφέρονται στις διακρίσεις και στα προσβλητικά λόγια, είτε αυτά αναφέρονται σε σεξουαλικές επιλογές, όπως του Κόμπι στο εν λόγω περιστατικό, είτε αφορούν φυλή, εθνικότητα, θρησκεία, πολιτικές πεποιθήσεις και ζητούν αποδοχή του διαφορετικού απ’ όλους μας…

Συγκεκριμένα, στο βίντεο οι παίκτες λένε:

Μπράιαντ: «Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι στον κόσμο. Αυτό είναι που κάνει τον κόσμο μας ιδιαίτερο. Οπότε, αν κάποιος είναι διαφορετικός από εσένα…»
Όντομ: «…όσον αφορά τη φυλή…»
Γκασόλ: «…την εθνικότητα…»
Μπράουν: «…τις πολιτικές πεποιθήσεις…»
Αρτέστ: «…τη θρησκεία…»
Μπράιαντ: «…ή τις σεξουαλικές επιλογές, οι λέξεις που χρησιμοποιείς μπορεί να τον πληγώσουν. Ας τις αντικαταστήσουμε με κατανόηση, συμπόνια και αποδοχή. Ας κάνουμε τον κόσμο μας έναν καλύτερο κόσμο για όλους μας.»
Όλοι μαζί: «Γιατί σε αυτόν ζούμε όλοι μας.».

Το βίντεο:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *