Home / NBA / Μανία με τον Λιν!

Μανία με τον Λιν!

Κι εκεί που η σεζόν στο NBA κυλούσε ήρεμα και προβλέψιμα, συζητούσαμε για τον ΛεΜπρον, τα ρεκόρ του Κόμπι, το αν ο Καρμέλο θα παίξει άμυνα, αν ο Χάουαρντ θα φύγει από το Ορλάντο, αν οι Μάβερικς θα ανεβάσουν στροφές, ξαφνικά ήρθε ο Τζέρεμι Λιν… από το πουθενά. Ο Λιν μέχρι πριν από μία-δυο εβδομάδες ουσιαστικά ήταν… ανύπαρκτος στο NBA, αλλά τώρα έχει στρέψει πάνω του όλα τα φώτα των μέσων.

Για παράδειγμα, σήμερα «έχει» δικά του δύο από τα πρώτα έξι άρθρα στο πρωτοσέλιδο του nba.com, αλλά και το πρώτο θέμα στο ESPN. Πλέον… τον διεκδικούν οι Η.Π.Α., η Ταϊβάν και η Κίνα (έχει γεννηθεί στις Η.Π.Α., ενώ η οικογένειά του είναι μισή από την Ταϊβάν και μισή από την Κίνα), όλες τον θεωρούν… δικό τους χρυσό παιδί! Τελευταίο του κατόρθωμα; Το νικητήριο καλάθι στο ματς των Νικς στο Τορόντο!  

Είναι όμως… παράλογη η μανία που έχει πιάσει τον μπασκετικό κόσμο με τον Τζέρεμι Λιν; Όχι βέβαια. Στα πρώτα 9 ματς της σεζόν ως τις 3 Φεβρουαρίου ο Λιν είχε 3.6 πόντους και 1.9 ασίστ μέσο όρο παίζοντας περίπου 6 λεπτά σε κάθε αγώνα με τους Νικς να έχουν 4-5 στα ματς αυτά. Δηλαδή, τίποτα το ιδιαίτερο και σίγουρα τίποτα που να προδικάζει αυτό που ακολούθησε.

Στα τελευταία 6 ματς ο Λιν έχει οδηγήσει τους Νικς σε σερί 6-0, παίζει σχεδόν 40 λεπτά (39.7) και έχει 26.8 πόντους και 8.5 ασίστ μέσο όρο! Στο ματς με τους Ράπτορς, που οι Νικς κέρδισαν 87-90, είχε 27 πόντους και 11 ασίστ.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *