Home / ΣΤΟΙΧΗΜΑ / Euroleague final four

Euroleague final four

 

Η Ευρωλίγκα έφτασε στην κορύφωση της με το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης και έχουμε ελληνική εκπροσώπηση, με πολύ καλές μάλιστα πιθανότητες να πάρει το τρόπαιο. Ας δούμε τις επιλογές των ημιτελικών της Παρασκευής, με λίγο… από NBA:

 
Στο πρώτο χρονικά ημιτελικό ο Παναθηναϊκός κοντράρεται με τη Σιένα. Το ματς θα είναι κλειστό μιας και οι δύο ομάδες μοιάζουν αγωνιστικά. Αμφότερες σκληρές και συνηθισμένες να ελέγχουν το ρυθμό αναμένεται να προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις. Η Σιένα είναι το αουτσάιντερ, αλλά σκληρό αουτσάιντερ. Όμως, θα εμπιστευτώ την εμπειρία του Παναθηναϊκού από τέτοια ματς και το γεγονός ότι ο Ομπράντοβιτς ξέρει να προετοιμάζει τέλεια την ομάδα του για τέτοιες αναμετρήσεις. Θα πάω με τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Στον άλλο ημιτελικό κοντράρονται η Μακάμπι Τελ Αβίβ με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι δύο ομάδες έχουν πολλές διαφορές, αρέσκονται σε τελείως αλλιώτικο στιλ μπάσκετ και η χρονιά τους κύλησε χωρίς ομοιότητες. Η Μακάμπι έπαιξε το καλύτερο μπάσκετ στη φετινή Ευρωλίγκα και είναι το φαβορί του φάιναλ φορ, φαβορί και στο ματς παρά την απουσία του Πέρκινς. Η Ρεάλ άλλαξε προς το χειρότερο μετά την παραίτηση Μεσίνα αλλά έχει έμπειρους παίκτες με ειδικό βάρος για τέτοια παιχνίδια. Παρόλα αυτά θα προτιμήσω τη λογική και τη στατιστική και θα πάω με τη Μακάμπι, που είναι σε όλα καλύτερη από τη Ρεάλ εκτός από ριμπάουντ και άμυνα. Μακάμπι, λοιπόν, για νίκη, ενώ και στο χάντικαπ (-3,5) θα πάω με τη Μακάμπι.

Περνώντας στα ματς του NBA, ξεκινώ από το Ντάλας Μάβερικς-Λος Άντζελες Λέικερς. Είναι το 3ο ματς της σειράς, με τους Μάβερικς να προηγούνται με 2-0. Βέβαια, το Ντάλας τόσα χρόνια δεν φημίζεται για τη σταθερότητά του, αλλά θεωρώ πως φέτος κάτι έχει αλλάξει. Η έλευση του Τσάντλερ δίνει τις ανάσες που ο Νοβίτσκι χρειάζεται στις μάχες της ρακέτας και οι Μάβερικς αντέχουν ως το τέλος. Έχουν μοναδική ευκαιρία να τελειώσουν τη σειρά στο Ντάλας, παρότι κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο (να αποκλείσεις τους πρωταθλητές με 4-0). Οι Λέικερς φέτος δείχνουν ότι κάτι τους λείπει, πιθανότατα στον τομέα του «mentality» και όχι αγωνιστικά, οπότε όσο δύσκολο κι αν είναι οι Μάβερικς έχουν ευκαιρία. Πάντως, στον 3ο αγώνα, 1ο στο Ντάλας επιβάλλεται να κερδίσουν, καθώς οι Λέικερς θα παίξουν χωρίς τον Αρτέστ και θα είναι ώρα για το Ντάλας να εκμεταλλευτεί τον ενθουσιασμό του κόσμου για να φτάσει στη νίκη και το 3-0. Θα προτιμήσω για τη νίκη τους Μάβερικς και στο χάντικαπ (-2,5) πάλι τους Μάβερικς.

Τα ξημερώματα της Κυριακής οι Μπόστον Σέλτικς υποδέχονται τους Μαϊάμι Χιτ στο 3ο ματς της σειράς με το σκορ να είναι 2-0 για τους Χιτ. Ήδη έχουν πολλοί αρχίσει να μιλάνε για «σκούπισμα» αλλά δεν θα είμαι τόσο βιαστικός. Οι Σέλτικς είναι έμπειρη και σκληρή ομάδα, ενώ στον 3ο αγώνα θα έχουν μαζί τους για πρώτη φορά στα φετινά πλέι οφς τον Σακίλ Ο’ Νιλ. Ως τώρα έχουν αντιμετωπίσει δυσκολίες στο να περιορίσουν τον ΛεΜπρον και τον Ουέιντ, αλλά πλέον παίζουν εντός έδρας και έχουν την ευκαιρία να αναστρέψουν την ψυχολογία της σειράς. Θα προτιμήσω τη νίκη Σέλτικς μιας και θεωρώ ότι η σειρά έχει μέλλον, ενώ και στο spread (-3) θα πάω με τους Σέλτικς.

Προτάσεις ως τώρα: 202 +7
Εκκρεμούν: 7 (202 ολοκληρωμένες)
Επιβεβαιώθηκαν: 123
Διαψεύστηκαν: 79

Β.Π. the “Expendable”

About nikolask11

Check Also

Τελικός Ευρωλίγκας!

  Η μέρα του τελικού της Ευρωλίγκας έφτασε. Ο Παναθηναϊκός και η Μακάμπι θα κονταροχτυπηθούν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *