Home / ΣΤΟΙΧΗΜΑ / Μουντομπάσκετ 2010: Αγώνες 1ης μέρας

Μουντομπάσκετ 2010: Αγώνες 1ης μέρας

 

Γεια σας,
Μαζί θα μιλάμε για το στοίχημα από σήμερα που έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά εδώ και καιρό. Προς το παρόν δεν θα αναφέρω αποδόσεις συγκεκριμένης εταιρείας, αλλά ίσως στο μέλλον γίνει κάτι τέτοιο.

Γενικά, το στοίχημα στον αθλητισμό το θεωρώ την… καταστροφή των αθλημάτων. Χάνεται όλο το συναίσθημα για το ωραίο που βλέπεις και παρακολουθείς έχοντας στο μυαλό σου αυτό που έχεις παίξει. Φανταστείτε να βλέπατε το Ελλάδα-Γαλλία στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και να το είχατε παίξει… under 130,5. Σηκώνεται ο Διαμαντίδης, βάζει το τρίποντο, η Ελλάδα πετυχαίνει μια απίστευτη ανατροπή που έμεινε στην ιστορία του μπάσκετ, προκρίνεται στον τελικό του Ευρωμπάσκετ, κι εσείς τραβάτε τα μαλλιά σας αντί να χαρείτε για το μεγαλείο του μπάσκετ γιατί οι δύο ομάδες έφτασαν με το σουτ τους 133 πόντους. Τραβηγμένο παράδειγμά, αλλά you get the point.

Λοιπόν, πριν ξεκινήσουμε με τις επιλογές, θα ήθελα να πω δυο-τρία πράγματα που τα θεωρώ νόμους στο στοίχημα. Πρώτον, ποτέ μην παίζετε περισσότερα απ’ όσα μπορείτε να χάσετε. Άλλος μπορεί να παίζει 1 ευρώ και άλλος 100. Αλλά και οι δύο να «πονάνε» το ίδιο. Μην παρασύρεστε από τα νούμερα που παίζουν οι γνωστοί σας, κουμάντο στην τσέπη σας κάνετε εσείς και κανένας άλλος.

Δεύτερον, όποτε παίζετε πάντα, μα πάντα, να θεωρείτε τα λεφτά που μόλις παίξατε χαμένα. Δεν μπορείτε να κάνετε υπολογισμούς με βάση αυτά που… θεωρητικά θα κερδίσετε. Από τη στιγμή που τα παίζετε, να τα νιώθετε χαμένα. Μόνο έτσι θα μπείτε στη νοοτροπία του να παίζετε μόνο όσα αντέχει η τσέπη σας.

Τέλος, είδατε ότι πιο πάνω χρησιμοποιώ τη λέξη «παίζετε». Όμως, δεν είναι έτσι. Κανείς δεν «παίζει» με τα λεφτά του (δεν θα έπρεπε τουλάχιστον), εκτός αν έχει κέρματα στην τσέπη και… τα κουνάει για να κάνουν θόρυβο. «Στοιχηματίζετε» ή «ρισκάρετε» είναι ο λέξεις που θα έπρεπε να προτιμάτε για να βλέπετε τη φάση στο σωστό perspective.

Κλείνω το… μανιφέστο λέγοντας ότι εγώ, όσο γράφω για το AoB, δεν θα μιλήσω ποτέ για «σιγουράκια» και άλλες τέτοιες… π***ριές, γιατί τίποτα δεν είναι σίγουρο στη ζωή και στον αθλητισμό. Θα προτείνω κάποια σημεία, θα τα δέχεστε ή όχι, αλλά αυτό είναι δικιά σας ευθύνη, το να δώσετε τα λεφτά σας είναι πάντα δικιά σας ευθύνη. Είπα και πριν, κουμάντο στην τσέπη σας κάνετε εσείς και πρέπει να το κάνετε υπεύθυνα.

Πάμε, λοιπόν, να δούμε μερικά σημεία από την πρώτη μέρα των αγώνων του Μουντομπάσκετ.

Μεγάλο στοιχηματικό ενδιαφέρον δεν παρουσιάζουν, αλλά οι: Νίκες Ελλάδας, Σλοβενίας, Αυστραλίας, Τουρκίας και Βραζιλίας, θα βγουν σχετικά εύκολα, οπότε με αυτές μπορείτε να συμπληρώσετε κάποιο δελτίο (αν και να ρισκάρετε σε τόσο χαμηλές αποδόσεις δεν έχει νόημα). Πάμε στα πιο ενδιαφέροντα.

Ρωσία-Πουέρτο Ρίκο: Οι Ρώσοι θα παίξουν χωρίς τον Χριάπα και θεωρώ ότι το Πουέρτο Ρίκο έχει μεγάλη ευκαιρία να αρπάξει τη νίκη. Αν δεν το καταφέρει είναι άξιο της μοίρας του. Οπότε πάω στο διπλό εδώ.

Καναδάς-Λίβανος: Παντού ο Καναδάς είναι το φαβορί και μάλιστα με πολύ μικρή απόδοση, αλλά δεν θα «πέταγα» τον Λίβανο τόσο εύκολα. Στα φιλικά, οι ομάδες έδειξαν παρόμοιο πρόσωπο, με τον Λίβανο να κοντράρει την Αργεντινή και τον Καναδά να κερδίζει τους Σέρβους. Πάντως, στο μεταξύ τους φιλικό στις 23/08 ο Λίβανος κέρδισε με 88-76. Με αποδόσεις πάνω από το 3.00 που τις βλέπω σε όλες τις εταιρείες, θα έπαιζα τον Λίβανο. Νίκη Λιβάνου λοιπόν εδώ.

Τα χάντικαπ είναι ρίσκο, αλλά θα ρίσκαρα για τους πάνω από 20-23 πόντους που δίνει το χάντικαπ των Τούρκων επί της Ακτής Ελεφαντοστού. Οι διοργανωτές θέλουν να στείλουν μήνυμα και η πρεμιέρα μπορεί να στραβώσει άσχημα για τους Αφρικανούς. Υπέρ των Τούρκων, λοιπόν, στο χάντικαπ.

Επίσης, θα έπαιζα και τους 19-20 πόντους και πάνω της Ελλάδας επί της Κίνας. Παρά τις απουσίες, οι Κινέζοι θα δυσκολευτούν πάρα πολύ να περνούν… το κέντρο γιατί η περιφέρειά τους θα μπλοκάρει πολύ άσχημα απέναντι στη δική μας. Υπέρ της Ελλάδας, λοιπόν, το χάντικαπ αυτό.

Αυτά για σήμερα. Ας δούμε τις ομάδες πρώτη μέρα και επανερχόμαστε. Σύντομα, θα φτιάξουμε και διεύθυνση e-mail για να μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου για θέματα της στήλης.

Β.Π. the “Expendable”

About nikolask11

Check Also

Euroleague final four

  Η Ευρωλίγκα έφτασε στην κορύφωση της με το φάιναλ φορ της Βαρκελώνης και έχουμε …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *