Home / NBA / Η ώρα του Ντιρκ!

Η ώρα του Ντιρκ!

«The time is now» έγραφαν τα μπλε μπλουζάκια που φορούσαν σχεδόν όλοι οι οπαδοί των Μάβερικς και ως τώρα έχουν κάθε λόγο να το πιστεύουν. Μετά από 3 ματς στη σειρά οι Μάβερικς βρίσκονται μπροστά με 3-0 και αν αποκλειστούν… θα γράψουν ιστορία. Καμία ομάδα στην ιστορία του NBA δεν έχει μπορέσει να προκριθεί ενώ έχει βρεθεί με 3-0 πίσω σε μια σειρά.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι τα κάνει όλα στη σειρά, τελείωσε το 3ο ματς με 32 πόντους και 9 ριμπάουντ, σουτάροντας και πάλι απίστευτα, 8/14 δίποντα, 4/5 τρίποντα και 4/4 βολές. Αυτή ήταν η 3η τριαντάρα του Νοβίτσκi στα φετινά πλέι οφς και η 40η στην καριέρα του στα πλέι οφς. Ο Γερμανός παιχταράς είναι σε ημιάγρια κατάσταση και φαίνεται πως τίποτα δεν μπορεί να τον φρενάρει. Δίπλα του ο Μάριον και ο Τσάντλερ καθάριζαν ριμπάουντ, ο Κιντ πάσαρε σωστά και οι Πέτζα, Τέρι εκτελούσαν.

Οι Λέικερς είχαν τον προβάδισμα σε μεγάλο διάστημα του αγώνα, αλλά όταν το ματς πλησίασε στο τέλος τα τρίποντα από Στογιάκοβιτς και Τέρι έφεραν τις δύο ομάδες στα ίσα, ενώ ο Νοβίτσκi έγραψε το 93-91 για το προβάδισμα των Μάβερικς. Στη συνέχεια οι Λέικερς ήταν και πάλι απογοητευτικοί. Ένα τελείως λάθος φάουλ του Φίσερ 20 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ενώ οι Μαβερικς είχαν ακόμη μόλις 4 δευτερόλεπτα επίθεσης κι ένα λάθος στην απέναντι πλευρά, κακή πάσα επαναφοράς προς τον Όντομ, που χάνει την μπάλα από τα χέρια του.

Το Λ.Α. ξεκάθαρα δείχνει ότι δεν έχει ψυχολογία για τη σειρά. Στο τέλος κάθε αγώνα κάνει λάθη που δεν θα έπρεπε, χάνει φάσεις που δεν θα έπρεπε και, πλέον, το 4-0 μοιάζει ως το πιο πιθανό αποτέλεσμα. Ποιος θα περίμενε τους δύο φορές πρωταθλητές, την ομάδα του Φιλ Τζάκσον να χάνει με 32-20 το 4ο δωδεκάλεπτο σε μια σειρά που έχανε 2-0 ως τότε;

Στο 3ο ματς οι Λέικερς έπαιξαν χωρίς τον Ρον Αρτέστ, που ήταν τιμωρημένος για το ανεξήγητο και απαράδεκτο φάουλ του στον Μπαρέα στο τέλος του δεύτερου αγώνα, με τον Τζάκσον να ξεκινάει πεντάδα με τον… Όντομ στο «3» και τους Γκασόλ-Μπάινουμ στη ρακέτα.

Οι Μάβερικς σουτάρουν με 39% στα τρίποντα στη σειρά (29/74), ενώ οι Λέικερς με 19% (10/52). Κοιτώντας τις τέταρτες περιόδους, βλέπουμε ποια ομάδα είναι πιο έτοιμη για να κερδίσει τη σειρά. Στα τρία πρώτα ματς το επιμέρους σκορ στα 4α δωδεκάλεπτα είναι 82-55 για τους Μάβερικς.

Μετά το 2ο ματς οι Λέικερς… ήταν μια ωραία ατμόσφαιρα. Ο Μπάινουμ είπε… ό,τι πρόβλημα είχε στα μέσα, ο Μάτζικ Τζόνσον του την είπε πολύ άσχημα γιατί μια ομάδα στα πλέι οφς πρέπει να είναι σα γροθιά και όχι να ξεκατινιάζεται μέσω των δημοσιογράφων και ο Κόμπι Μπράιαντ απάντησε ως αρχηγός, αλλά με… νεύρα: «Τι με νοιάζει; Δεν σημαίνει τίποτα είτε τα είπε είτε όχι. Αλήθεια, τίποτα δεν σημαίνει. Απλώς πρέπει να κερδίσουμε έναν αγώνα».

Αν οι Λέικερς χάσουν το 4ο παιχνίδι θα τελειώσει (πιθανότατα) με αυτόν τον άδοξο τρόπο και η καριέρα του Φιλ Τζάκσον κλείνοντας ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του NBA.

Ο Νοβίτσκι μοιάζει έτοιμος για την «κηδεία» και δεν τον ξεγελά το 3-0 για να χαλαρώσει: «Πρέπει να πάμε με όλες μας τις δυνάμεις. Δεν είμαστε τόσο καλοί ώστε να χαλαρώσουμε. Πρέπει να πάμε για τη νίκη την Κυριακή».

Απ’ την άλλη ο Κόμπι δίνει την τελευταία ιαχή του αρχηγού: «Πιστεύω ότι θα προκριθούμε. Πείτε με τρελό αλλά νιώθω ότι θα προκριθούμε. Αν κερδίσουμε το 4ο ματς θα πάμε στο Λ.Α. κι εκεί θα δούμε αν μπορούν να μας κερδίσουν». Βέβαια, το έχουν κάνει δύο φορές ήδη και πριν χρειαστεί να το ξανακάνουν οι Λέικερς θα πρέπει να κερδίσουν μέσα στο Ντάλας. Και το momentum, η ιστορία, τα στατιστικά, τίποτα δεν είναι με τους Λέικερς αυτή τη στιγμή. Ένα είναι σίγουρο: την Κυριακή θα πέσουν κορμιά.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *