Home / Α1 / Πρόκριση-πάρτι για Άρη!

Πρόκριση-πάρτι για Άρη!

Ο Άρης εμφανίστηκε σοβαρός στο 3ο ματς των προημιτελικών με το Μαρούσι, έκανε αυτό που έπρεπε και πάρα πολύ εύκολα έφτασε στην πρόκριση κερδίζοντας τον αντίπαλό του με 69-45. Έτσι, οι «κίτρινοι» προκρίθηκαν στα ημιτελικά της Α1, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας. Ο άλλος ημιτελικός είναι Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ.

Το Μαρούσι ήταν απογοητευτικό στο ματς, εγκλωβισμένο πλήρως στην πολύ καλή άμυνα του Άρη, δεν μπόρεσε ουσιαστικά να φανεί ανταγωνιστικό. Ο Άρης με τον Κινγκ και τον Ταπούτο μεγάλους πρωταγωνιστές, πήρε τη νίκη και την πρόκριση σε ένα Αλεξάνδρειο, που είχε κόσμο και παλμό με μοναδικό άδειο μέρος του γηπέδου τη θύρα των οργανωμένων!

 
ΑΡΗΣ – ΜΑΡΟΥΣΙ 69-45

Το ματς δεν έμοιαζε με αγώνα do-or-die, καθώς στο γήπεδο υπήρχε μόνο μια ομάδα που τα έδινε όλα για την πρόκριση. Ο Άρης ήταν σε τρομερή κατάσταση, παθιασμένος και απόλυτα έτοιμος για την πρόκληση. Απ’ την άλλη, το Μαρούσι παραδόθηκε πολύ εύκολα όταν είδε ότι δεν μπορούσε να απεγκλωβιστεί από τις δαγκάνες του αντιπάλου του στην άμυνα.

Έτσι, το ματς ξεκίνησε με 7-2 για τον Άρη με το Μαρούσι να καταφέρνει να μείνει κοντά ως το 19-16 του 11ου λεπτού. Κάπου εκεί τελείωσε ο αγώνας. Στα επόμενα 9 λεπτά ως το τέλος του ημιχρόνου το Μαρούσι έβαλε μόνο 4 πόντους, δέχτηκε 19 και το -3 έγινε -18. Ο Άρης με 8-0 πήγε από το 19-16 στο 27-16, ενώ μετά το 29-19 ο Μπράουν το πήρε πάνω του και με προσωπικό 9-1 πήγε το ματς στο 38-20 του ημιχρόνου παίζοντας μόνος του την άμυνα του Αμαρουσίου.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής έπαιρνε το ένα τάιμ άουτ μετά το άλλο, αλλά τίποτα δεν άλλαζε, με τους παίκτες του να μην μπορούν να τροφοδοτήσουν τον Μπάγκαριτς, τον Κινγκ να παίζει πολύ καλά στην άμυνα απέναντι στον Κροάτη και το ματς να τελειώνει νωρίς. Στο 17-8 του πρώτο δεκαλέπτου ο Άρης είχε 8 επιθετικά ριμπάουντ χωρίς να παρατά καμία φάση.

Μπαίνοντας στο δεύτερο ημίχρονο το Μαρούσι ήξερε ότι στο πρώτο πεντάλεπτο θα φαινόταν αν θα γυρίσει το ματς. Κατάφερε να κρατήσει τον Άρη σχεδόν 5 λεπτά χωρίς πόντο (στο 24:43 έβαλε ο Άρης το 1ο καλάθι της περιόδου) αλλά πέραν τούτου ουδέν. Στο διάστημα αυτό έβαλε μόλις 6 πόντους και το σκορ ήταν 38-26 στο πεντάλεπτο.

Ο Άρης προσαρμόστηκε στην άμυνα του Αμαρουσίου και η συνέχεια ήταν και πάλι παράσταση για έναν ρόλο: ακολούθησε ένα 14-0 για το 52-26 και το +26 για τους «κιτρίνους» που κυριάρχησαν απόλυτα στο παρκέ και έκαναν ό,τι ήθελαν. Ο Ταπούτος είχε ανεβάσει απόδοση, η περιφέρεια δεν προβληματιζόταν, οι πάσες περνούσαν σωστά στο καλάθι και το ματς έγινε τυπική διαδικασία.

Η διαφορά στα στατιστικά είναι χαώδης, με τον Άρη για πρώτη φορά στη σειρά να παίρνει τα ριμπάουντ (47-35), ενώ είχε 17 ασίστ (8 το Μαρούσι) και μόλις 11 λάθη (17 το Μαρούσι). Ο Άρης περιόρισε το Μαρούσι σε 16 εύστοχα σουτ εντός παιδιάς (2/17 τρίποντα το Μαρούσι), ενώ εκείνος έβαλε 27 και μόλις 7/8 βολές.

Ο Ταπούτος είχε 12 πόντους και 6 ριμπάουντ, ο Κινγκ 12 πόντους και 8 ριμπάουντ με πολύ καλή άμυνα στον Μπάγκαριτς, ενώ Μπράουν και Ουίντερς είχαν από 11 πόντους. Για το Μαρούσι ο Σούμπτερ είχε 11 πόντους και 5 ριμπάουντ, ο Μπάγκαριτς 10 πόντους και 9 ριμπάουντ, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν τροφοδοτήθηκε σωστά, ενώ ο Γκαγκαλούδης είχε 11 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Ο Άρης πέρασε πολύ εύκολα από το ματς και βλέπει στο βάθος Ευρωλίγκα, το Μαρούσι κλείνει εδώ τη χρονιά, απολύτως επιτυχημένο. Μεταξύ μας, η εξέλιξη αυτή ήταν και η σωστή, καθώς με βάση τη συνολική τους εικόνα (οργάνωση, χρήματα, στήσιμο ομάδας) φέτος το Μαρούσι δεν θα έπρεπε να περάσει τετράδα. Πόσο μάλλον με όσα έγιναν στο ζήτημα της Ευρωλίγκας πριν 8 μήνες.

Ο Άρης μοιάζει σα να πήρε εμπρός, η άμυνά του έχει βελτιωθεί πάρα πολύ και δείχνει έτοιμος για τη μάχη της πρόκρισης στην Ευρωλίγκα, λέξη που οι άνθρωποί του έχουν ήδη αρχίσει και πάλι να λένε φωναχτά. Απ’ την άλλη, ο Γκαγκαλούδης έκλεισε τη χρονιά για το Μαρούσι με την ατάκα του 2011: “Αυτό που έγινε φέτος ήταν όπως όταν… ο Χριστός έβγαζε ψάρια!”.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *