Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2010-11 / Πέμπτοι οι Ρούκουνες, ανέβηκαν οι εBEERοι!

Πέμπτοι οι Ρούκουνες, ανέβηκαν οι εBEERοι!

 

Δύο αγώνες απομένουν για να κλείσει η κανονική περίοδος του πρωταθλήματος και μόλις 2 θέσεις στο βαθμολογικό πίνακα είναι ακόμη «ανοιχτές». Στα ματς που έγιναν την εβδομάδα που πέρασε οι εBEERοι κέρδισαν τους Santa Barbara Rockets με 65-64, ενώ οι Ρούκουνες επικράτησαν του Νικηφόρου με 68-51 και οι Nothing But Net κέρδισαν το Sport Coffee με 41-39.

*** Τρεις ομάδες δεν έχουν ψηφίσει ακόμα για τους καλύτερους. Η προθεσμία λήγει σε 5 μέρες! ***

Έτσι, η πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος έχει κλείσει, καθώς οι Ρούκουνες είναι 5οι ό,τι κι αν γίνει στα τελευταία ματς (έχουν πλεονέκτημα στην ισοβαθμία με εBEERους), ενώ και από τις θέσεις 8 και κάτω και κλείσει η βαθμολογία, μιας και είτε σε διπλή είτε σε τριπλή ισοβαθμία στην 6η, 7η και 8η θέση η Τιρινίνι είναι 8η. Οπότε μοναδική εκκρεμότητα είναι οι θέσεις 6 και 7 που θα κριθούν από το αποτέλεσμα του αγώνα εBEERοι – Sport Coffee. Αν οι εBEERοι κερδίσουν το Sport Coffee τότε είναι 6οι και οι Spyzz βγαίνουν 7οι και παίζουν έξτρα γύρο (7ος – 10ος). Αν το Sport Coffee κερδίσει τους εBEERους, τότε τους ρίχνει 7ους και παίζει μαζί τους στον έξτρα γύρο, με τους Spyzz να βγαίνουν 6οι.

Κατά τα άλλα, έχουν ήδη γίνει γνωστά δύο από τα ζευγάρια των πλέι οφς, με την Τιρινίνι να παίζει με τον Νικηφόρο στον έξτρα γύρο (8ος – 9ος) και την Αττική να παίζει με τους Ρούκουνες στα προημιτελικά (4ος – 5ος).

Κατά τα άλλα, η ΑΕΠΕ είναι σίγουρα 1η και περιμένει τον αντίπαλό της στα προημιτελικά από το Τιρινίνι-Νικηφόρος, οι Nothing But Net είναι 2οι και θα παίξουν με τον νικητή του 7-10, ενώ οι Santa Barbara Rockets τερμάτισαν 3οι και περιμένουν τον 6ο στα προημιτελικά.

Οι εBEERοι κέρδισαν τους Santa Barbara Rockets με 65-64 μετά από ένα σκληρό ντέρμπι με πολλές εναλλαγές στο σκορ. Στο πρώτο δεκάλεπτο οι εBEERοι προηγούνταν με 19-17 με τον Ανδρουλάκη να έχει ήδη 13 πόντους. Η φροντ λάιν των Santa Barbara Rockets πήρε μπρος στη δεύτερη περίοδο με αποτέλεσμα στο ημίχρονο να έχουν προσπεράσει οι Santa Barbara Rockets με 27-32. Όμως, οι εBEERοι σκόραραν πάρα πολύ στην 3η περίοδο για να πάρουν το προβάδισμα. Κέρδισαν με επιμέρους σκορ 23-14 για να προσπεράσουν με 50-46. Στην 4η περίοδο ήταν ντέρμπι το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Τελικά οι εBEERοι κέρδισαν με 65-64 με Ζώτο, Χριστοδουλάκη και Αλεβίζο να βάζουν τα καθοριστικά καλάθια στο τέλος, παρά τον επιθετικό οίστρο του Τσατσάνη στο δεύτερο μέρος.

Για τους νικητές ο Ανδρουλάκης είχε 23 πόντους, ο Αλεβίζος 19 και ο Χριστοδουλάκης 12. Από τους Santa Barbara Rockets ο Τσατσάνης έβαλε 27 πόντους και ο Δημητρίου είχε 17, με τον Γεωργαντή να προσθέτει 9.

Οι Ρούκουνες κέρδισαν τον Νικηφόρο με 68-51, εκμεταλλευόμενοι πλήρως το γεγονός ότι οι αντίπαλοί τους παρατάχθηκαν με 5 παίκτες στο γήπεδο. Το ματς κρίθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και συγκεκριμένα στην 4η περίοδο, όταν και οι Ρούκουνες έχτισαν τη διαφορά. Το ματς ξεκίνησε με 16-19 για τον Νικηφόρο στην 1η περίοδο με τον Γράψα να βάζει 8 πόντους. Ως το ημίχρονο οι Ρούκουνες είχαν ισορροπήσει τον αγώνα στο 31-31 έχοντας 8 διαφορετικούς σκόρερ στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη οι νικητές άρχισαν να παίρνουν διαφορά, 50-42 στο 30ο λεπτό με τον Γαβρίδη να αρχίζει να κουράζεται και τον Θεοδωρόπουλο να βάζει 8 πόντους στην 3η περίοδο. Ο Νικηφόρος δεν μπορούσε να αντέξει στο 4ο δεκάλεπτο και η διαφορά ανέβηκε πολύ, με τους Ρούκουνες να τρέχουν το ματς και να κερδίζουν με 68-51.

Για τους νικητές ο Θεοδωρόπουλος είχε 21 πόντους, ο Χριστοδουλόπουλος 11 και ο Τσιότσιος 8. Από τον Νικηφόρο ο Γαβρίδης είχε 24 πόντους, ο Γράψας 13 και ο Αλαμπασίνης 11.

Ντέρμπι ήταν το ματς του Sport Coffee με τους Nothing But Net με τους δεύτερους να κερδίζουν με 41-39. Το πρώτο δεκάλεπτο ανήκε στους Net που στο 10ο λεπτό είχαν προβάδισμα με 13-4, με τον Παναγιωτόπουλος να έχει 6 πόντους. Γρήγορα το Sport Coffee ισορρόπησε τον αγώνα, καταφέρνοντας να πλησιάσει στο 18-14 στο ημίχρονο παίρνοντας 6 πόντους στο πρώτο μέρος από τον Αποσκίτη και κρατώντας χαμηλά τους αντιπάλους του στη δεύτερη περίοδο. Στο 3ο δεκάλεπτο οι Nothing But Net πήγαν τη διαφορά στους 8 πόντους (28-20) με τον Ζήση Δ. να βάζει 6 πόντους. Το Sport Coffee πάλεψε στην 4η περίοδο, πλησίασε σε απόσταση αναπνοής, αλλά δεν μπόρεσε να κερδίσει με τις βολές του Παναγιωτόπουλου και του Ουζουνίδη να κρίνουν το ματς για τους Nothing But Net στο τέλος.

Από τους νικητές ο Παναγιωτόπουλος είχε 17 πόντους και ο Κωνσταντίνου 8, ενώ από το Sport Coffee ο Αποσκίτης είχε 12 πόντους, ο Αντωνάτος 9 και ο Γαλέος 8.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι πρωταγωνιστές:

SPORT COFFEE – NOTHING BUT NET 39-41

Sport Coffee (Μπικάκης): Αντωνάτος 9, Κορσιάνος, Μπικάκης, Ματσούκας 2, Κώνστας 6, Αποσκίτης 12, Δούλος 2, Γαλέος 8, Παπασινός.

Nothing But Net (Κοτσίφης): Ζήσης Γ., Βαγιάνος 4, Κωνσταντίνου 8, Ζήσης Δ. 6, Παναγιωτόπουλος 17, Ουζουνίδης 1, Καραγεωργάκης 2, Κοτσίφης 3.

εBEERοι – SANTA BARBARA ROCKETS 65-64

εBEERοι: Ανδρουλάκης 23, Σταθόπουλος, Χριστοδουλάκης 12, Αλεβίζος 19, Ρήγας 2, Ζώτος 6, Γκούσκος 3.

Santa Barbara Rockets: Τσατσάνης 27, Μιχαηλίδης 2, Καλομπράτσος Χ., Καλομπράτσος Α., Καναρίδης 2, Χριστόπουλος 4, Τοσουνίδης 3, Γεωργαντής 9, Δημητρίου 17.

ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ – ΡΟΥΚΟΥΝΕΣ 51-68

Νικηφόρος: Αλαμπασίνης 11, Γράψας 13, Στρατής, Γαβρίδης 24, Πασαβάκης 3.

Ρούκουνες: Τσιαμούλης 4, Θεοδωρόπουλος 21, Λιανάκης, Τσερπές 4, Χριστοδουλόπουλος 11, Παπαναστασίου 2, Πολίτης 6, Τσιότσιος 8, Μαρκάκης, Πανόπουλος 2, Ράλιος 6, Μενεξιάδης 4.

About nikolask11

Check Also

Τρίτη θέση για Net! – Τελική κατάταξη

Την 3η θέση στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Nothing But Net, μετά τη νίκη τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *