Home / NBA / Πέρασε τις 10.000 ασίστ ο Νας!

Πέρασε τις 10.000 ασίστ ο Νας!

Μπορεί οι Λος Άντζελες Λέικερς να πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο φέτος (στο 15-19 αυτή τη στιγμή) με πιο πρόσφατο «κατόρθωμα» την ήττα τους από τους Ρόκετς, αλλά ο Στιβ Νας συνεχίζει να εμπλουτίζει τον μύθο του και, πλέον, είναι μέλος μιας εκλεκτής παρέας, ενός κλαμπ που αριθμεί μόλις 5 μέλη. Όσους παίκτες έχουν περάσει τις 10.000 ασίστ στην ιστορία του NBA.

Ο Νας μπήκε στο ματς με τους Ρόκετς με 9.995 ασίστ και στο πρώτο ημίχρονο έφτασε τις 10.000 με αυτήν με αποδέκτη τον Άντον Τζέιμσον:

Έδωσε συνολικά 10, για να φτάσει τις 10.005, στην 5η θέση όλων των εποχών στη λίγκα. Πρώτος είναι ο Τζον Στόκτον (15.806), δεύτερος ο Τζέισον Κιντ (11.969), τρίτος ο Μαρκ Τζάκσον (10.334) και τέταρτος ο Μάτζικ Τζόνσον (10.141).

«Αν το δω αποστασιοποιημένος, είναι άλλο ένα παράδειγμα καριέρας σαν παραμύθι, αλλά είναι πραγματικά πολύ δύσκολο να το χαρώ αυτή τη στιγμή. Δεν θέλω να το απομυθοποιήσω. Δεν θέλω να μην εκτιμήσω την παρέα με την οποία μοιράζομαι αυτό το κατόρθωμα. Αλλά αυτή τη στιγμή, είναι το τελευταίο πράγμα στο μυαλό μου. Προσπαθώ μόνο να βρω έναν τρόπο για να κερδίσω ένα παιχνίδι», είπε ο Νας που είναι σε μια από τις πιο εκνευριστικές γι’ αυτόν στιγμές της καριέρας του.

Παραδέχτηκε, μάλιστα, ότι έχει ήδη σκεφτεί πως οι Λέικερς μπορεί να μην μπουν καν στα πλέι οφς: «Αυτό μου δίνει κίνητρο κάθε μέρα. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα είμαστε στα πλέι οφς. Νομίζω πριν τρεις ή τέσσερις εβδομάδες, ο κόσμος θα έλεγε ‘θα πάνε καλύτερα’. Αλλά τώρα, ξεκάθαρα θεωρώ ότι κανείς δεν θεωρεί σίγουρο ότι θα πάμε καλύτερα, οπότε το μόνο φάρμακο είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά και να δώσουμε στον εαυτό μας την πιθανότητα να γίνουμε καλύτεροι. Σίγουρα θεωρώ ότι με τον καιρό, και με αυτό εννοώ μετά το καλοκαίρι, θα είμαστε καλύτεροι. Αλλά για τη σεζόν που διανύουμε, είναι ξεκάθαρο ότι είναι πρόκληση να γυρίσουμε τη μέχρι τώρα κατάσταση. Έχουμε ένα σωρό πράγματα που πρέπει να παλέψουμε για να βελτιώσουμε ώστε να γίνουμε καλύτεροι, αλλά ένα πράγμα που δεν μπορούμε να δεχτούμε είναι να αφήσουμε το πόδι από το γκάζι και να αποδεχτούμε την κατάσταση. Πρέπει να συνεχίσουμε να παλεύουμε».

Ο Μπράιαντ, αφού είπε ότι ο Νας βλέπει τα πράγματα πιο λογικά από αυτόν που είναι «πεισματάρης σαν μουλάρι» και τρελαίνεται με την κατάσταση στην ομάδα, μίλησε για το κατόρθωμα του συμπαίκτη του: «Είναι απίστευτο. Πρέπει να δεις τη μεγάλη εικόνα αυτού που έκανε. Τι, πέντε παίκτες το έχουν κάνει; Είναι καταπληκτικό να φτάσεις εδώ που έχει φτάσει και να μπορέσεις να κατορθώσεις κάτι τέτοιο. Δεν μπορείς να μην θαυμάσεις το τι σημαίνει αυτό το νούμερο».

Όσο για το μέλλον; Ο Νας επιμένει ότι δεν ξέρει: «Στο λέω ειλικρινά, δεν ξέρω πώς θα πάει. Τον Στόκτον δεν τον περνάω. Μπορεί να ανέβω μια δυο θέσεις στη λίστα αν ο Μάτζικ και ο Τζάκσον δεν επανέλθουν στην ενεργό δράση. Αν το κάνουν, θα μου είναι δύσκολο».

Ο Νας, όμως, σε μια άλλη λίστα είναι πολύ ψηλά, στη 2η θέση όλων των εποχών! Πρόκειται για το ποσοστό ασίστ, το νούμερο που μετράει το ποσοστό των καλαθιών που πετυχαίνουν οι συμπαίκτες ενός παίκτη και είναι από δικές του ασίστ όσο αυτός βρίσκεται στο παρκέ. Σε αυτή τη λίστα ο Στόκτον είναι κι εδώ 1ος με 50% (που σημαίνει ότι τα μισά καλάθια που πετύχαινε η ομάδα του όσο ήταν στο παρκέ προέρχονταν από δικές του ασίστ!), ο Νας είναι 2ος στην ιστορία του NBA με 42%, ο Μάτζικ Τζόνσον 3ος με 41% και ο Μαρκ Τζάκσον 4ος με 39%.

Με αφορμή τις 10.000 ασίστ που πέρασε ο Νας στην καριέρα του, το NBA έφτιαξε ένα βίντεο με τις 10 καλύτερες εξ αυτών. Προφανώς όλοι θα θυμόμαστε κάποια εκπληκτική που δεν είναι μέσα στο βίντεο, αλλά θα ήταν παράλογο να ήταν η λίστα απόλυτη. Αν στο νούμερο 7 σηκωθείτε από την καρέκλα σας, σκεφτείτε ότι έχει άλλες 6 ακόμα…

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *