Home / Α1 / …δι’ απαγχονισμού!

…δι’ απαγχονισμού!

Δημοσιεύτηκε στις 23 Νοεμβρίου 2007

Ο ΕΣΑΚΕ, διαμέσου ενός… τεράστιου κομισάριού του, του κ. Αρβανιτίδη, τιμώρησε τον Ολυμπιακό και την Ολύμπια με πρόστιμο, επειδή οι άνθρωποι του τεχνικού επιτελείου των δύο ομάδων, δεν φορούσαν στο λαιμό τη διαπίστευσή τους κατά τη διάρκεια του μεταξύ τους αγώνα! Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με 7.000€ γιατί είχε 7 άτομα που δεν φορούσαν διαπίστευση, ενώ η Ολύμπια με 5.000€ γιατί είχε 5. Εκτός από το γελοίο του πράγματος, το οποίο μόνο να μειώσει μπορεί την ελάχιστη σοβαρότητα του πρωταθλήματός μας, το θέμα είναι και επικίνδυνο.

Ο Ολυμπιακός και η Ολύμπια είναι οι δύο ομάδες που συγκρούστηκαν με τον ΕΣΑΚΕ τον τελευταίο καιρό. Η Ολύμπια διαμέσου του προπονητή της, Γιώργου Μπαρτζώκα, που κατηγόρησε (αληθώς και δικαίως) τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Βασίλη Οικονομίδη, ότι τον εξύβρισε κατά τη διάρκεια του ΠΑΟΚ-Ολύμπια, και ο Ολυμπιακός επειδή εδώ και λίγους μήνες «φωνάζει» πολύ και πήγε μέχρι και στα ποινικά δικαστήρια απόφασή (ουσιαστικά) της λίγκας.

Και βέβαια, ο ΕΣΑΚΕ αναλογίστηκε πόσο επικίνδυνο και κατάπτυστο είναι ο Μπαρτζώκας, ο Γκέρσον, ο Ελληνιάδης και ο Σφαιρόπουλος να μην φοράνε τις διαπιστεύσεις στο λαιμό τους και αποφάσισε να τους τιμωρήσει παραδειγματικά, προκειμένου να τους συνετίσει.

Φυσικά, αν πάρουμε το βίντεο από όλους τους μέχρι τώρα αγώνες της χρονιάς όλων των ομάδων (τουτέστιν έως τώρα 35 ματς), θα δούμε ότι αν τιμωρούσαμε με 1.000€ κάθε άνθρωπο ομάδας που ήταν στον πάγκο χωρίς διαπίστευση στο λαιμό, θα μαζεύαμε άνετα καμιά εκατοστή χιλιάδες.

Όμως, κανείς δεν είχε τιμωρηθεί για το απαράδεκτο αυτό παράπτωμα έως τώρα. Και εγώ θέτω μερικά εύλογα ερωτήματα. Πού ξέρουμε εμείς κύριε Μπαρτζώκα ότι είστε όντως εσείς στον πάγκο, εφόσον δεν φοράτε το καρτελάκι; Και ο Γκέρσον, είναι όντως ο Γκέρσον; Ή μήπως είναι συνωμοσία της Μοσάντ για να έχουν κατάσκοπο στα γήπεδα της Α1; Κι αυτός ο Ελληνιάδης, δεν μοιάζει με τον παίκτη που ξέραμε. Κι εντάξει, εμείς παρακολουθούμε πολύ μπάσκετ και έχουμε εμπεδώσει τις… φάτσες σας. Ο απλός, καθημερινός χούλιγκαν των γηπέδων όμως; Δεν το καταλαβαίνει ο Μπαρτζώκας ότι αν δεν φοράει διαπίστευση στο λαιμό, όλοι θα πιστεύουν ότι είναι εξωγηπεδικός, εξωομαδικός, εξωδιοικητικός, έξω-δεξιά, και ό,τι άλλο, και θα έχουμε «ντου» στο γήπεδο, επεισόδια, συνθήματα σε βάρος της ανοχής της Πολιτείας, παρακράτος, αντιδράσεις κατά της ανικανότητας της αστυνομίας, κτλ;

Μη γελάτε, το θέμα είναι σοβαρό. Πώς αφήνει η ελληνική αστυνομία ένα κύριο σαν τον Μπαρτζώκα και ένα σαν τον Γκέρσον να κάτσουν στα όρια του αγωνιστικού χώρου χωρίς διαπιστεύσεις; Κι αν χτυπήσουν τους παίκτες; Ο Γκέρσον δεν ήταν που είχε πάρει ένα ραβδί πέρσι στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός; Αν το επαναλάβει και μάλιστα ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ; Ποιος μου εγγυάται ότι δεν θα χτυπήσει ας πούμε τον Διαμαντίδη; Να γκρεμίσει σε μία στιγμή τα όνειρα ολόκληρου του έθνους για χρυσό στην Ολυμπιάδα;

Επειδή δεν έχει λόγο να στηλιτεύεις χωρίς να προτείνεις, ακολουθεί μία σειρά εισηγήσεων του Age of Basketball προς τον ΕΣΑΚΕ και τον Βασίλη Οικονομίδη. Προτείνουμε:

1. Να γίνει υποχρεωτικό να φέρουν τη διαπίστευση στο λαιμό τους ΚΑΙ οι παίκτες κατά τη διάρκεια του αγώνα (είτε παίζουν είτε κάθονται στον πάγκο). Ποιος φίλαθλος τους ξέρει όλους με το ονοματεπώνυμό τους και δεν μπερδεύεται;

2. Όποιος προπονητής, αθλητής, γιατρός, βοηθός ή… φροντιστής δεν φέρει διαπίστευση στο λαιμό του να ακινητοποιείται αυτομάτως από την αστυνομία και να υποβάλλεται σε συνεχές ηλεκτροσόκ έως ότου ομολογήσει είτε την αληθινή του ταυτότητα είτε το ποιον πήγε να σκοτώσει στο γήπεδο.

3. Η διαδικασία του ηλεκτροσόκ να προβάλλεται ζωντανά από την τηλεόραση προς γνώση και συμμόρφωση όλων.

4. Η τιμωρία να ονομαστεί «Ηλεκτροσόκ Γ. Μπαρτζώκας-Π. Γκέρσον» προς τιμήν των πρώτων που παραβίασαν τον δρακόντειο νόμο και ξεμπροστιάστηκαν από τον ΕΣΑΚΕ.

5. Όποιος τολμήσει να βάλει τη διαπίστευση στην κωλότσεπη, στην καρέκλα δίπλα του, σε τσέπη στο σακάκι, στην τσάντα με τα δελτία, κτλ, να θεωρείται ότι προσβάλλει το κύρος του πρωταθλήματος και της διοργανώτριας αρχής και να λούζεται με πίσσα και πούπουλα.

6. Στις τρεις παραβιάσεις, ο ένοχος να τιμωρείται με δημόσιο απαγχονισμό στο κέντρο του γηπέδου.

Και βεβαίως, επειδή δεν γίνεται να διαιωνίζονται καταστάσεις απαιτούμε να αφαιρεθεί το προπονητικό δίπλωμα των Μπαρτζώκα-Γκέρσον και να τιμωρηθούν με δια βίου αποκλεισμό από όλα τα γήπεδα της Ελλάδας. Επίσης, ο Ολυμπιακός και η Ολύμπια να αποβληθούν από το πρωτάθλημα και να διαλυθούν, υποβιβαζόμενες στην Α’ ΕΣΚΑΝΑ (και δεν μας ενδιαφέρει που η Ολύμπια θα χρειάζεται να ταξιδεύει τη μισή Ελλάδα για να παίζει στην Αττική).

by Rasheed.

Υ.Γ.: Ο Γιάκα Λάκοβιτς «άγγιξε» το tripledouble στο Μπαρτσελόνα-Ρεάλ με 14 πόντους, 10 ριμπάουντ και 7 ασίστ, με 1 λάθος και 8 κερδισμένα φάουλ. Παιχταράς από τους λίγους…

Υ.Υ.Γ.: Δύσκολη μέρα ξημερώνει την Παρασκευή για τον G.H. (Τζι-Έιτς) στη μπασκετομάνα…

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *