Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Αγωνιστική ανθρωπιάς

Αγωνιστική ανθρωπιάς

Δημοσειύτηκε στις 29 Νοεμβρίου 2007

Η Euroleague συνεχίζει και φέτος τη συνεργασία της με τη UNICEF με κοινό «αντίπαλο» το AIDS. Με σύνθημα «Unite for children, Unite against AIDS» («Ενωμένοι για τα παιδιά, Ενωμένοι εναντίον του AIDS»), η Ευρωλίγκα, η σπουδαιότερη μπασκετική διοργάνωση στην Ευρώπη, επιχειρεί να ευαισθητοποιήσει το αναρίθμητο κοινό της για τη μεγάλη μάστιγα της εποχής μας.

Το AIDS είναι μια ασθένεια που σκοτώνει εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. Πάνω από 400 νέες περιπτώσεις ασθενών υπολογίστηκαν στην Ελλάδα και φέτος. Αποτελεί αναμφίβολα τη μεγαλύτερη μάστιγα της εποχής μας, κυρίως διότι, εκτός από την παθολογική της σοβαρότητα, είναι μια ασθένεια που μπορεί να προληφθεί σε πολύ μεγάλο ποσοστό. Είναι ουσιαστικά μια πάθηση που έγινε παγκόσμια λόγω της έλλειψης ενημέρωσης και παιδείας μεγάλου ποσοστού ανθρώπων.

Μετά την περυσινή επιτυχή καμπάνια κατά τη διάρκεια του final-4 της Αθήνας, όταν και εκατοντάδες φίλοι του μπάσκετ έκαναν μια μικρή (ο καθένας, μεγάλη συνολικά) δωρεά στέλνοντας ένα απλό sms, φέτος, ενόψει της 1ης Δεκεμβρίου, παγκόσμιας ημέρας κατά του AIDS, η Ευρωλίγκα αφιέρωσε την 6η αγωνιστική στη μάχη κατά της ασθένειας. Πριν από τους αγώνες, οι αρχηγοί των ομάδων θα διαβάσουν ένα σύντομο μήνυμα, ενώ αρκετοί παίκτες θα φορούν μπλουζάκι με το λογότυπο της καμπάνιας.

Όλες αυτές οι δραστηριότητες, γίνονται στα πλαίσια του προγράμματος «Euroleague for life». Ανεξάρτητα από τη δημοσιότητα που κερδίζει η διοργάνωση και οι ιθύνοντές της από αυτό το πρόγραμμα, δεν παύει να αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία και είναι σημαντική αρωγή στις προσπάθειες της UNICEF. Η σημασία του έργου αυτής της οργάνωσης είναι γνωστή και αναμφισβήτητη και είναι καλές ευκαιρίες να ευαισθητοποιείται μεγάλη μερίδα κόσμου με τις συνεργασίες με μεγάλους αθλητικούς φορείς.

Ο κάθε φίλος του μπάσκετ που τον συγκινεί το θέμα μπορεί να κάνει τη δωρεά  του (οποιοδήποτε ποσό είναι καθοριστικό) με ένα κλικ στο: http://www.supportunicef.org/site/c.crKQI0PDIsE/b.1079857/k.BF4C/Home.htm, όπου επιλέγετε τη χώρα σας και τον τρόπο κατάθεσης των χρημάτων.

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *