Home / ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Ισπανική ανάταση και… Kevin Love(s) Ricky…

Ισπανική ανάταση και… Kevin Love(s) Ricky…

Μπορεί η ACB να είναι στο πιο «καυτό» της σημείο και η Μπιλμπάο να γράφει ιστορία (θα τα πούμε αύριο αναλυτικά) αποκλείοντας τη Ρεάλ Μαδρίτης από τους τελικούς του πρωταθλήματος, αλλά η Ισπανία μας απασχολεί και με τρία άλλα αρκετά σημαντικά θέματα τις τελευταίες ημέρες. Και οι πρωταγωνιστές τους, τρεις από τους πιο λαμπρούς παίκτες της ισπανικής μηχανής: Παού Γκασόλ, Ρίκι Ρούμπιο, Ρούντι Φερνάντεθ με κερασάκι από τον Χοσέ Καλντερόν.

 
«Είμαι μέσα»

Ο Παού Γκασόλ ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με το Ευρωμπάσκετ με τη… μετριοπαθή δήλωση ότι «αν με θέλει ο προπονητής μου είμαι διαθέσιμος για την εθνική». Ο Ισπανός σέντερ δήλωσε ότι θέλει να βοηθήσει την Ισπανία να κατακτήσει έναν ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο, αλλά και να προκριθεί αυτομάτως στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Η Ισπανία θα χρειαστεί κάθε βοήθεια φέτος το καλοκαίρι, καθώς βρίσκεται στο λάκκο… των λεόντων.

Ο όμιλός της είναι μακράν ο πιο ισχυρός, ο πιο δύσκολος και ο πιο «nice to watch» του Ευρωμπάσκετ: Ισπανία, Τουρκία, η γηπεδούχος Λιθουανία και η Μεγάλη Βρετανία που ως τώρα ακούγεται ότι θα έχει στο ρόστερ της όλα της τα αστέρια. Από τις 4 η μία θα πάει στο σπίτι της από την πρώτη φάση και μόνο οι τρεις θα προκριθούν!

Βέβαια, οι Ισπανοί άκουσαν πριν από 2 εβδομάδες τον Χοσέ Καλντερόν να τους φτιάχνει ακόμη περισσότερο τη διάθεση, καθώς δήλωσε: «Ο Σέρζε Ιμπάκα θα είναι το βασικό μας τεσσάρι στο Ευρωμπάσκετ κι εγώ θα παίζω στον άσο».

Αυτή τη στιγμή όλα τα αστέρια της Ισπανίας έχουν δηλώσει ότι θα παίξουν και η… μάζωξη μοιάζει τρομερή και λίγο… τρομακτική για πολλές ευρωπαϊκές ομάδες: Καλντερόν, Ρούμπιο, Ναβάρο, Σαν Εμετέριο, Ρούντι, Ιμπάκα, Παού Γκασόλ, Μαρκ Γκασόλ, αλλά και οι νεότεροι Σουάρεθ, Λιουλ, συν τον Βάσκες και όποιον άλλο επιλέξει ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Κλείνοντας το θέμα με τον Παού, οι Ισπανοί εδώ και λίγο καιρό βρίσκονται σε στάση αναμονής, με τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα να είναι μάλλον εκείνοι που θέλουν περισσότερο απ’ όλους στον κόσμο να γίνει λοκ άουτ στο NBA και να χαθεί όλη η σεζόν. Αιτία γι’ αυτό είναι η δήλωση του Μαρκ Γκασόλ: «Αν του χρόνου γίνει λοκ άουτ στο NBA, θα παίζω μαζί με τον Παού στην Μπαρτσελόνα». Όχι κι άσχημα, έτσι;

«Σκέφτομαι τα pick ‘n’ roll… καληνύχτα»

Κάπως έτσι υποδέχτηκε (στο Twitter) την είδηση ότι ο Ρίκι Ρούμπιο είπε το «ναι» στους Μινεσότα Τίμπεργλουβς ο Κέβιν Λοβ. Ο Αμερικανός σέντερ είναι ξεσηκωμένος με το γεγονός και περιμένει πώς και πώς τον Ρούμπιο στις Η.Π.Α..

Ο Ρούμπιο την Τετάρτη διέρρευσε ότι συμφώνησε με τους Τίμπεργουλβς και του χρόνου θα παίζει στο NBA. Μπορεί οι πιο… δύσπιστες φωνές να λένε «πρώτα θα το δω και μετά θα το πιστέψω» αλλά μάλλον έτσι είναι. Η απόφαση θα ανακοινωθεί επίσημα μετά το τέλος του ισπανικού πρωταθλήματος.

Βέβαια, υπάρχουν και αυτοί (ανάμεσα στους Αμερικανούς παράγοντες ομάδων) που υποστηρίζουν ότι ο Ρούμπιο δεν είναι έτοιμος: «Είναι ακόμα αδύναμος σωματικά, ενώ δεν έχει και σουτ. Δεν ξέρω αν μπορεί να παίξει». Μάλλον τον Ρούμπιο τον περιμένει ένα πολύ μακρύ και δύσκολο καλοκαίρι αν θέλει να αντεπεξέλθει πλήρως στον ντόρο γύρω από τη μετακίνησή του στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Μην ξεχνάτε ότι αν όντως ο Ρούμπιο πάει στους Τίμπεργουλβς θα το κάνει τη χρονιά που βγαίνει από το κολέγιο ο Κάιρι ΄Έρβινγκ, ο οποίος θεωρείται (όχι άδικα) από τους Αμερικανούς τεράστιο ταλέντο και παίκτης που θα κάνει τη διαφορά στη λίγκα.

Οπότε η σύγκριση θα είναι προφανής και αμείλικτη ανάμεσα στους δύο ρούκι. Και μπορεί ο Ρούμπιο να είναι 21 χρονών, αλλά υπάρχουν σίγουρα απαιτήσεις από έναν παίκτη που έχει ήδη 3 χρονιές γεμάτες στο υψηλότερο επαγγελματικό επίπεδο στην Ευρώπη.

Στα αρνητικά το γεγονός ότι φέτος ο Ρούμπιο δεν έδειξε βελτιωμένος σε κανένα τομέα του παιχνιδιού του στον οποίο υστερούσε. Ο Ισπανός έμοιασε να μένει στάσιμος φέτος, έχοντας μια σχετικά απογοητευτική χρονιά με ορισμένες μικρές εξάρσεις και εκλάμψεις.

Αυτό σίγουρα κάνει σκεπτικούς τους Αμερικανούς. Όμως, ας μην ξεχνάμε ότι πάει σε μια από τις χειρότερες ομάδες της λίγκας, όπου θα υπάρχει τεράστια υπομονή και ανοχή. Αυτό θα τον βοηθήσει να προσαρμοστεί πολύ πιο εύκολα, θα πάρει πολύ περισσότερο χρόνο συμμετοχής απ’ όσο θα έπαιρνε σε μια… σοβαρή ομάδα, ενώ γενικότερα το στιλ του NBA μοιάζει να του ταιριάζει περισσότερο (ας μην ξεχνάμε την έφεσή του στο κλέψιμο, που αναμένεται να γιγαντωθεί όταν συνηθίσει να χρησιμοποιεί το λεγόμενο hand checking).

Βέβαια, πέρα από το αγωνιστικό μέρος, η απόφαση του Ρούμπιο έχει και οικονομικό κίνητρο. Με τις συζητήσεις για τη συλλογική σύμβαση σε αδιέξοδο αυτή τη στιγμή, ο Ρούμπιο προλαβαίνει να υπογράψει με την παλιά συλλογική σύμβαση. Θεωρείται βέβαιο ότι στην καινούργια θα είναι πολύ χειρότερα τα οικονομικά δεδομένα για τους ρούκι, οπότε ο Ισπανός θα έχανε πολλά λεφτά αν τρέναρε κι άλλο τη μεταπήδησή του στις Η.Π.Α. (λογικά δεν υπάρχει περίπτωση να μην μειωθούν τα 3,5 εκατομμύρια δολάρια που θα πάρει ο Ρούμπιο για την πρώτη χρονιά του ως ρούκι).

Σημειώστε ότι για να φύγει από την Μπαρτσελόνα θα βάλει περίπου 900.000 δολάρια από την τσέπη του, καθώς οι Τίμπεργουλβς με βάση τους κανονισμούς του NBA μπορούν να πληρώσουν μέχρι 500.000 από το buy out του παίκτη.

Τυχερός ο Ρούντι

Την τύχη με το μέρος του είχε ο Ρούντι Φερνάντεθ, ο οποίος ενεπλάκη σε αυτοκινητικό δυστύχημα στην Ίμπιζα. Ο Ισπανός παίκτης είδε οδηγό από την απέναντι λωρίδα κατεύθυνσης να χάνει τον έλεγχο και να προσκρούει μετωπικά με το αυτοκίνητό του.

Τελικά, ο Ρούντι δεν τραυματίστηκε, παρότι το αυτοκίνητο υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ ο άλλος οδηγός διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Ο Ισπανός άσος έχει υποστεί ισχυρό σοκ, αλλά αυτό είναι το λιγότερο. Η τροχαία ανέφερε ότι την ευθύνη είχε ο άλλος οδηγός.

About nikolask11

Check Also

Ομαδική… εμπλοκή σε απίστευτη φάση!

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχτηκαν στο παιχνίδι της Σλοβακίας με το Μεξικό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *