Home / ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Φτιάξε με!

Φτιάξε με!

Δημοσιεύτηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2008

Η εθνική ομάδα που χαίρει της εκτίμησης όλων των (Ευρωπαίων) φιλάθλων είναι εκείνη της Γερμανίας. Κανείς δεν την έχει δει ανταγωνιστικά, όλοι χαίρονται με τις νίκες της και, γενικά, όλοι θέλουν οι Γερμανοί να πηγαίνουν καλά στις διεθνείς διοργανώσεις. Ο λόγος, βέβαια, είναι ένας και μόνο ένας: ο Ντιρκ Νοβίτσκι. Ο καλύτερος παίκτης της εποχής μας έχει πάρει μόνος του μία ομάδα κακών (ούτε καν μετρίων) παικτών και της έχει προσφέρει ανεπανάληπτες επιτυχίες σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Επιτυχίες που ομάδες-αρμάδες δεν έχουν καταφέρει από το 2000 και μετά. Επιτυχίες που τον έχουν καθιερώσει στο μυαλό κάθε νοήμονος (ήτοι… μη Αμερικανού) φιλάθλου, ως τον μεγαλύτερο παίκτη στον κόσμο. Γιατί το φαινόμενο Ντιρκ είναι μοναδικό. Είναι ο μοναδικός παίκτης που παίζει… μόνος του (φανταστείτε την εθνική Ελλάδας με πλέι μέικερ τον Ρόλερ ή τον Ντεμιρέλ, ή ακόμη και την… Dream Team του 1992) κι έχει φτάσει εκεί που έφτασε κι πολυδιαφημισμένη TeamUSA. Γιατί τον 21ο αιώνα Γερμανία και Η.Π.Α. μετρούν τις ίδιες επιτυχίες σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, από ένα χάλκινο μετάλλιο (2002 η Γερμανία, 2006 οι Η.Π.Α.). Όμως, αυτό το φαινόμενο σε λίγο θα πάψει να υπάρχει!

Μάλλον το καλοκαίρι που μας πέρασε ζήσαμε την τελευταία φορά που ο Ντιρκ ήταν μόνος του! Αρχής γενομένης από το 2001 στην Τουρκία όταν είχε φέρει τη Γερμανία 4η στο Ευρωμπάσκετ, στη συνέχεια το 2002 στις Η.Π.Α. με το χάλκινο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ, το 2005 με το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Σερβίας και το 2007 με την 5η θέση που σήμαινε προολυμπιακό στο Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας. Αυτά είναι τα τεράστια κατορθώματα του ενός στο ομαδικό άθλημα του μπάσκετ.

Κι εκεί που ετοιμαζόμαστε για ένα ακόμη το καλοκαίρι στην Αθήνα, εκεί που σκεφτόμαστε ότι θα δώσει μόνος του τον αγώνα κατά των Βραζιλιάνων για να περάσει στην τετράδα, εκεί που φοβόμαστε ότι θα τον εκνευρίσει ο καραγκιόζης (δεν μπορούσα να μην τον αναφέρω…) και θα αποκλειστεί, αλλά ταυτόχρονα είμαστε σίγουροι ότι θα βρει τον τρόπο… έρχεται ο Κρις Κάμαν να τα χαλάσει όλα.

Ο 25χρονος σέντερ των Λος Αντζελες Κλίπερς ξύπνησε ένα πρωί του χειμώνα του 2008 και αποφάσισε να… «φτιάξει» τον Ντιρκ Μπάουερμαν.

Είπε απλώς: «Οι παππούδες μου ήταν Γερμανοί και πιστεύω ότι είναι πολύ καλό για τους παίκτες να παίζουν τα καλοκαίρια με τις εθνικές τους ομάδες. Αυτό θέλω κι εγώ. Να παίξω με τη νασιονάλμανσάφτ». Πάρ’ τον κάτω τον Μπάουερμαν.

Μέχρι να συνέλθει, να ρωτήσει το κλασικό «πού βρίσκομαι; Τι έγινε; Ονειρεύομαι;», το αλκοόλ και τα πατατάκια είχαν αγοραστεί και στη γερμανική ομοσπονδία έκαναν το πάρτι της ζωής τους.

Και τα λόγια του Μπάουερμαν, προπονητή των Γερμανών, περιέγραψαν με σαφήνεια την κατάσταση: «Είναι εκπληκτικό. Θα ήμασταν ηλίθιοι αν δεν προσπαθούσαμε να του βγάλουμε διαβατήριο. Μη με ρωτήσετε άλλα».

Και όποιος πει ότι ο Κάμαν δεν του θύμιζε πάντα Γερμανό, θα πει ψέματα… Απλώς κοιτάξτε τη φωτογραφία του. Το παιδί… είναι Γερμανός. Και μάλιστα… καλός. Αυτό μεταφράζεται σε 16,5, πόντους, 13,6 ριμπάουντ, 1,9 ασίστ και 3,0 τάπες ανά αγώνα φέτος στο NBA (σε 44 ματς). Αίφνης ο Ντιρκ βρήκε παρέα και η Γερμανία έφτιαξε φροντ λάιν φόβητρο για κάθε αντίπαλο.

Μοναδικό πρόβλημα ότι για να φτάσει η μπάλα εκεί, πρέπει να περάσει από τα χέρια των Ρόλερ και Ντεμιρέλ. Επειδή το Age of Basketball είναι πολύ… μπροστά από την εποχή του, σκεφτήκαμε να παρουσιάσουμε κι άλλους παίκτες που είναι… Γερμανοί (με βάση την εμφάνιση) αλλά δεν το ξέρουν και ταυτόχρονα να κάνουμε πρόταση στην ομοσπονδία της χώρας να τους βγάλει διαβατήριο.

Όμως, επειδή, μετά από προσεκτική έρευνα στον κόσμο του NBA, οι μόνοι που βρήκαμε και πληρούσαν τις προϋποθέσεις (μαλλί και χρώμα δηλαδή) ήταν ο Έρικ Παϊατκόφσκι, ο Πατ Γκάριτι και ο Ματ Χάρπρινγκ, (δείτε κατά σειρά τα τρία φωτογραφικά ντοκουμέντα) το κάνουμε γαργάρα το θέμα και λέμε ότι δεν ασχοληθήκαμε ποτέ. Γιατί ο Μπάουερμαν λιποθύμησε ξανά στο άκουσμα των ονομάτων αυτών των τεράστιων λευκών ελπίδων, αλλά τούτη τη φορά… για τους αντίθετους λόγους.

 

Υ.Γ.: Όμως, το πάρτι του Μπάουερμαν δεν ήταν το μόνο που στήθηκε αυτή την εβδομάδα, καθώς και οι Λιθουανοί πανηγυρίζουν σαν τρελοί. Ο λόγος; Ο Ζιντρούνας Ιγκλάουσκας δήλωσε ότι θέλει να παίξει στην Κίνα με την εθνική. Εδώ, όμως, σοβαρεύουν πολύ τα πράγματα και κανείς δεν έχει ορεξούλες για αστειάκια, όταν οι Λιθουανοί θα κατέβουν με υπερπλήρες ρόστερ.

About nikolask11

Check Also

Ομαδική… εμπλοκή σε απίστευτη φάση!

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχτηκαν στο παιχνίδι της Σλοβακίας με το Μεξικό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *