Home / ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Δεν… ζουρλάθηκε ακόμη ο Ντιρκ!

Δεν… ζουρλάθηκε ακόμη ο Ντιρκ!

Δημοσιεύτηκε στις 12 Ιουλίου 2008

Δεν τρελάθηκε ακόμη ο Ντιρκ να θέλει να παίξει με το μεγαλύτερο φαβορί του προολυμπιακού τουρνουά σε νοκ άουτ αγώνα, οπότε λογικά είναι ξεκάθαρος όταν μιλάει για το τι πρέπει να κάνει η Γερμανία στο Προολυμπιακό τουρνουά.

Ο Νοβίτσκι μίλησε σε έναν από τους δημιουργούς του Age of Basketball, σε μια συνέντευξη που μπορεί να τη διαβάσετε από εδώ ή από το sportnet. Και για να ευλογήσουμε τα γένια μας και λίγο; Εδώ (στο blog μας) έχουμε τον μόνο Έλληνα δημοσιογράφο που έχει πάρει συνέντευξη από τον Νοβίτσκι. Και πέρσι και φέτος… Απολαύστε τον καλύτερο παίκτη του κόσμου, τον μοναδικό Γερμανό:

Η Γερμανία έχει κληρωθεί στον Β όμιλο του προολυμπιακού τουρνουά με τη Νέα Ζηλανδία και το Πράσινο Ακρωτήρι. Ποια είναι η γνώμη σου για τις δύο ομάδες που θα συναντήσετε στην αρχή του τουρνουά;

Πρέπει να τις κερδίσουμε, γιατί κανείς δεν θέλει να παίξει με την Ελλάδα στους προημιτελικούς. Γνωρίζουμε πολύ καλά τη Νέα Ζηλανδία και έχουμε παίξει πολλές φορές μαζί τους στο παρελθόν. Μέχρι στιγμής δεν είχαμε αντιμετωπίσει προβλήματα μαζί τους, αλλά αυτός ίσως είναι και ο μεγαλύτερος κίνδυνος για μας! Το καλό είναι ότι θα δούμε και τις δύο ομάδες να παίζουν μεταξύ τους τη Δευτέρα, γιατί δεν έχουμε καμία πληροφορία για το Πράσινο Ακρωτήρι.

Ο όμιλός σας διασταυρώνεται με εκείνον της Ελλάδας (σ.σ. επίσης Βραζιλία, Λίβανος). Ήδη μου μίλησες για την προτίμησή σου ανάμεσα σε Ελλάδα και Βραζιλία. Οι Βραζιλιάνοι μοιάζουν αποδυναμωμένοι φέτος. Είναι καλός αντίπαλος για τη Γερμανία;

Όπως σου είπα, δεν θέλουμε με τίποτα να παίξουμε με την Ελλάδα. Δεν πρόκειται να υποτιμήσουμε τη Βραζιλία ακόμη κι ας εμφανίζεται χωρίς τους παίκτες που παίζουν στο NBA. Θα έχουν ακόμη κι έτσι πολύ καλή ομάδα και θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι 100% για να προκριθούμε.

Πόσο σημαντικό είναι που έχεις φέτος δίπλα σου τον Κρις Κάμαν στην εθνική; Νομίζεις ότι η Γερμανία μπορεί να ανέβει επίπεδο πια και να κατακτήσει ένα Ολυμπιακό μετάλλιο;

Η παρουσία του Κρις είναι πολύ σημαντική. Πλέον, έχουμε δυναμώσει πολύ σε αρκετούς τομείς, όπως τα ριμπάουντ, στα οποία θεωρώ ότι θα είμαστε κυρίαρχοι. Όσο για το Πεκίνο, κανείς μας δεν σκέφτεται τόσο μακριά, κανείς δεν σκέφτεται ένα μετάλλιο. Το μόνο σημαντικό πράγμα αυτή τη στιγμή είναι να προκριθούμε. Μετά την πρόκριση θα σκεφτούμε μακρύτερα.

Ο Αντεμόλα Οκουλάγια είναι τραυματίας. Πόσο σημαντική είναι η απουσία του για τη Γερμανία;

Πάντα ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας μας τα τελευταία δέκα χρόνια. Βεβαίως και είναι τεράστια η απουσία του. Αλλά κάποιοι νεαροί παίκτες, όπως ο Κόνραντ Βισότσκι έχουν δείξει θετικά στοιχεία, γεγονός που με κάνει ιδιαίτερα αισιόδοξο ότι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας και χωρίς τον Αντεμόλα.

Το ξέρω ότι είναι νωρίς, αλλά μήπως η παρουσία του Κάμαν σε κάνει να ξανασκεφτείς την απόφασή σου να σταματήσεις από την εθνική για τα επόμενα 2-3 χρόνια, κάτι που μου είχες πει πέρσι;

Δεν έχω αποφασίσει ακόμα. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι θα ξεκουραστώ την επόμενη χρονιά, αλλά μετά από το 2009 δεν έχω πάρει καμία απόφαση αυτή τη στιγμή.

About nikolask11

Check Also

Ομαδική… εμπλοκή σε απίστευτη φάση!

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχτηκαν στο παιχνίδι της Σλοβακίας με το Μεξικό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *