Home / NCAA / Δίδυμη επέλαση προς το NBA!

Δίδυμη επέλαση προς το NBA!

Ο Μαρκίφ και ο Μάρκους Μόρις είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση στα φετινά ντραφτ του NBA. Οι δυο παίκτες του κολεγίου του Κάνσας έχουν δηλώσει συμμετοχή στο ντραφτ και είναι πολύ πιθανό αμφότεροι να επιλεγούν στο πρώτο μισό του πρώτου γύρου. Ο Μάρκους θεωρείται λίγο καλύτερος αυτή τη στιγμή, οπότε το πιθανότερο είναι να επιλεγεί πάνω από τον Μαρκίφ. Αλλά ένα είναι σίγουρο: αν δεν το θέλουν οι ίδιοι οι αδερφοί Μόρις κανείς δεν θα τους ξεχωρίσει τη βραδιά των ντραφτ… ή και μετά!

 
Δίδυμοι, γεννημένοι στις 2 Σεπτεμβρίου του 1989, ως τώρα στη ζωή τους κάνουν τα πάντα μαζί. Παίζουν ουσιαστικά στην ίδια θέση, είναι αμφότεροι πάουερ φόργουορντ, που μπορούν να παίζουν και ως σμολ φόργουορντ, κάτι που έκαναν εναλλάξ στο κολέγιο. Έχουν διαφορά… 2 πόντους και 4 κιλά, ενώ και οι ίδιοι γουστάρουν να συντηρούν το θέμα με την απόλυτη ομοιότητά τους.

«Όταν είμαστε μαζί, είναι σαν να είμαστε ένα άτομο», λέει ο Μάρκους (ο πιο… κοντός από τους δύο). Σε κάποιες φωτογραφίες θα είδατε ότι ο ένας έχει ελαφρώς περισσότερο μούσι, οπότε θα ήταν και σχετικά εύκολο να τους ξεχωρίσει κάποιος. Αυτό… τελείωσε. Ο Μάρκους αποφάσισε να αφήσει και αυτός μούσι ίδιο με του αδερφού του για να μην τους ξεχωρίζουν. Όπως λέει, όλα αυτά είναι μέρος της στενής σχέσης που έχουν, της ιδιαίτερης σύνδεσης που νιώθουν, αλλά «έχει και… πλάκα»!

Οι δύο αδερφοί έχουν ακριβώς τα ίδια 14 τατουάζ στο σώμα τους και αν τύχει να παίξουν στην ίδια ομάδα είναι βέβαιο ότι ούτε ο προπονητής τους θα τους ξεχωρίσει ποτέ. Βέβαια, να επιλεγούν στην ίδια ομάδα ή να μετεγγραφεί ο ένας στην ομάδα του άλλου φέτος το καλοκαίρι είναι απίθανο, αλλά και οι δύο ελπίζουν. «Θέλουμε πολύ να παίξουμε στην ίδια ομάδα. Παίζουμε μαζί από… πάντα. Αλλά σίγουρα μπορεί ο καθένας να τα καταφέρει μόνος του. Αν χωριστούμε θα είναι κάτι εντελώς καινούργιο και για τους δυο μας», λέει ο Μαρκίφ.

Ως τώρα, πάντως, τα δύο αδέρφια έχουν εκμεταλλευτεί πολλάκις την ομοιότητά τους. Ο Μάρκους έχει δώσει τεστ αγγλικών στη θέση του Μαρκίφ, ενώ ο αδερφός του έχει γράψει μαθηματικά για τον Μάρκους.

«Είναι ο καλύτερός μου φίλος, μας αρέσει που είμαστε δίδυμοι. Δεν θέλουμε να μοιάζουμε διαφορετικοί. Θέλουμε να είμαστε ίδιοι. Γι’ αυτό έχουμε τα ίδια τατουάζ, κόβουμε το ίδιο τα μαλλιά μας, τρώμε το ίδιο φαγητό. Απλώς συμβαίνει. Δεν ξέρω γιατί νιώθουμε αυτή την ανάγκη».

Ο ατζέντης τους τους πίεσε να μην κάνουν μαζί δοκιμαστικά για τις ομάδες του NBA. «Πρέπει να σας δουν διαφορετικά, να σας δουν ως αυτό που είστε ο καθένας ως παίκτης και όχι να προσπαθούν να καταλάβουν αν τα βλέπουν διπλά ή ποιος είναι ποιος». Ό,τι κι αν λέει ο Τόνι Ντατ, όσο λίγες κι αν είναι οι πιθανότητες να παίζουν μαζί του χρόνου, ένα είναι σίγουρο. Τα δυο αδέρφια θα έδιναν τα πάντα για να παίζουν μαζί στους Σίξερς του χρόνου, στην πόλη όπου γεννήθηκαν.

About nikolask11

Check Also

Η απίστευτη ιστορία των Κρις Τζένκινς και Νέιτ Μπριτ!

Ήταν το 2004 όταν ο Κρις Τζένκινς και ο Νέιτ Μπριτ ΙΙ πρωτογνωρίστηκαν. Τότε 10χρονα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *