Home / NCAA / Χαμένο ήδη το 99% των brackets του NCAA!

Χαμένο ήδη το 99% των brackets του NCAA!

Ξεκίνησε το March Madness στο κολεγιακό μπάσκετ των Η.Π.Α. και δεν χρειάστηκε πολύ για να γίνει… μπάχαλο η κατάσταση! Χαρακτηριστικό του τι έχει γίνει ως τώρα στον πρώτο γύρο είναι ότι όπως ανακοίνωσαν ESPN, Yahoo, NCAA.com και άλλοι πάροχοι, το 99% των brackets που έχουν παίξει οι μπασκετόφιλοι έχει ήδη χαθεί πριν ολοκληρωθεί η φάση των «64»!

Για τα brackets και το πόσο δύσκολο αδύνατο είναι να κάνει κάποιος το τέλειο bracket (το να συμπληρώσει δηλαδή κάποιος και τα 63 αποτελέσματα των πλέι οφς του NCAA σωστά) τα είπαμε πριν δύο χρόνια. Οι πιθανότητες είναι 1 προς 9,2 πεντάκις εκατομμύρια αν το συμπληρώνεις τυχαία, ή 1 προς 128 δισεκατομμύρια αν… ξέρεις από μπάσκετ. Πολλές χρονιές υπάρχουν άνθρωποι που υπόσχονται αμύθητα λεφτά σε όποιον το συμπληρώσει σωστά (όπως ο Ουόρεν Μπαφετ και το 1 δισεκατομμύριο δολάρια) αλλά κανείς ποτέ δεν το έχει κάνει και… κανείς ποτέ δεν θα το κάνει.

Πάμε στο τι έγινε στη φετινή March Madness για να χαθεί ήδη το 99% των brackets; Εν αρχή είναι αυτά τα διασταυρώματα του 5ου με τον 12ο σε κάθε περιφέρεια που για κάποιο λόγο πάντα μοιάζουν πολύ πιο δύσκολα από άλλα (6-11, 7-10 ή και 8-9 που είναι τα πιο κοντινά στην πρώτη φάση). Μέχρι στιγμής από το 2008 τα διασταυρώματα 12ου-5ου είναι στο οριακό 18-17 υπέρ των 5ων!

Όχι ένα, αλλά δύο 12ου-5ου διασταυρώματα έσπασαν από την Πέμπτη και φέτος! Αρχικά, το Yale, στο πρώτο του παιχνίδι σε τουρνουά NCAA μετά από 54 χρόνια, κατάφερε να κερδίσει το Baylor με 79-75 με 31 πόντους του Μακάι Μέισον.

Σύμφωνα με το NCAA.com το 80% των συμμετεχόντων είχαν επιλέξει το Baylor για νίκη, οπότε ήδη από το ματς του Yale αποχαιρέτισαν το όνειρο για το τέλειο bracket. Και δεν έμειναν εκεί οι εκπλήξεις. Δυο ώρες αργότερα το Little Rock κέρδιζε στη 2η παράταση το Purdue με 87-85 με τον Τζος Χάγκινς να γράφει 31 πόντους, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 5 κλεψίματα. Αυτή, σύμφωνα με τα προγνωστικά, ήταν ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, αφού το 87% των παικτών είχαν επιλέξει το Purdue για πρόκριση.

Και για να… χτυπηθούν και όσοι είχαν τη φαεινή ιδέα να επιλέξουν και το Yale και το Little Rock, ήρθε το παιχνίδι του Wichita State με την Arizona (νο11 με νο6) για να τους τελειώσει! Την Arizona είχε επιλέξει το 72% των συμμετεχόντων, για να φτάσουμε τελικά μετά τον αποκλεισμό της στο να έχει ήδη καταστραφεί το bracket του 99% όσων συμπλήρωσαν φέτος.

Το ESPN ανακοίνωσε ότι το 99% των brackets που είχαν συμπληρωθεί στο site του καταστράφηκε, το Yahoo μετέδωσε ότι με τις νίκες του Yale και του Little Rock καταστράφηκε το 99% των brackets και στο δικό του site, ενώ το NCAA.com μετά και τα 3 αυτά αποτελέσματα ανακοίνωσε ότι χάθηκε το 99% και των δικών του brackets!

Για πρωταθλητή NCAA οι συμμετέχοντες έχουν επιλέξει το Kansas σε ποσοστό 25%, ενώ στη 2η θέση των προτιμήσεων βρίσκεται το Michigan State με 22%. Το Kansas ήδη πέρασε από την πρώτη φάση, κερδίζοντας με 105-79 το Austin Peay. Το Michigan State ξεκινά σε λίγη ώρα, βράδυ Παρασκευής.

Για όσους δεν πρόλαβαν να συμπληρώσουν το δικό τους bracket φέτος, λίγη υπομονή μέχρι του χρόνου. Όπως όλα δείχνουν το κυνήγι του τέλειου bracket θα είναι ακόμη ζωντανό και το 2017…

About nikolask11

Check Also

Η απίστευτη ιστορία των Κρις Τζένκινς και Νέιτ Μπριτ!

Ήταν το 2004 όταν ο Κρις Τζένκινς και ο Νέιτ Μπριτ ΙΙ πρωτογνωρίστηκαν. Τότε 10χρονα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *