Home / NBA / Ο… πλούσιος ΛεΜπρον, η γκάφα της Miami Herald και το… μπλουζάκι του Στίβενσον!

Ο… πλούσιος ΛεΜπρον, η γκάφα της Miami Herald και το… μπλουζάκι του Στίβενσον!

(Το άρθρο αναθεωρήθηκε στις 14:30)

Δεν μπορεί, το κάνει επίτηδες! Πλέον, η συμπεριφορά του ΛεΜπρον Τζέιμς είναι θέμα για τα X-Files ή το Fringe (για να γίνουμε και πιο επίκαιροι) καθώς το πιο πιθανό είναι να έχει καταληφθεί το σώμα του από εξωγήινους από πέρσι το καλοκαίρι. Σε μια ομάδα που πριν από ένα χρόνο έκανε πάρτι τίτλου επειδή πήρε δύο παίκτες μετεγγραφή και που από τότε «φωνάζει» συνεχώς ότι τα μέσα ασχολούνται μόνο μαζί της, ο ΛεΜπρον Τζέιμς κατάφερε πάλι να ξεχωρίσει. Όχι αγωνιστικά. Με τις δηλώσεις τους που δείχνουν απίστευτο επίπεδο ανωριμότητας και τρομερά κόμπλεξ, ενός ανθρώπου που βγάζει το χρόνο όσα δεν θα βγάλουν όλοι όσοι τον βλέπουν να παίζει σε μια ολόκληρη ζωή.

 
Στο γενικότερο κλίμα… κλάψας των Μαϊάμι Χιτ ότι τα μέσα τους πιέζουν, ότι ζουν κάτω από το φως των προβολέων, ότι ασχολούνται μόνο μαζί τους, ήρθαν και οι δηλώσεις μετά τον τελικό ότι οι παίκτες τους είχαν τρελή πίεση και λογικό είναι ένας άνθρωπος να λυγίσει. Όμως, ποιος αλήθεια είχε δημιουργήσει αυτή την πίεση στο Μαϊάμι; Δεν ήταν ο Τζέιμς όταν έκανε ωριαία εκπομπή στο ESPN για να ανακοινώσει ότι «taking my talents to South Beach» λες και άλλος παίκτης πριν από αυτόν δεν είχε πάρει μετεγγραφή στην ιστορία του μπάσκετ; Δεν ήταν οι Χιτ όταν καλούσαν όλους τους δημοσιογράφους του κόσμου και έκαναν φιέστα για την απόκτηση των Τζέιμς και Μπος λες και άλλη ομάδα δεν είχε αποκτήσει δύο καλούς παίκτες πιο πριν στην ιστορία του μπάσκετ;

Οι Χιτ έχουν μόνο τους εαυτούς τους να κατηγορούν για ό,τι έγινε φέτος, για την υπερανάλυση όσων έκαναν, για την πίεση του κόσμου και των μέσων. Τριάδα αστέρων δημιούργησαν και οι Σέλτικς πριν λίγα χρόνια, αλλά δεν έκαναν φιέστες… ένα χρόνο πριν πάρουν τον τίτλο, ούτε έλεγαν «δεν θα πάρουμε μόνο 1, ούτε μόνο 2, ούτε μόνο 3, ούτε μόνο 4, ούτε μόνο 5, ούτε μόνο 6, ούτε μόνο 7» πρωταθλήματα πριν καν κάνουν την πρώτη τους προπόνηση μαζί. Τριάδα (τετράδα μάλλον) αστέρων δημιούργησαν και οι Λέικερς, αλλά κανείς δεν τόλμησε να βάλει τον εαυτό του πάνω από τον Φιλ Τζάκσον και την ομάδα.

Οι Χιτ έκαναν «εγκλήματα» εδώ και ένα χρόνο και μόνοι τους έβαλαν τους εαυτούς τους στη θέση του κρινόμενου, όταν ανακοίνωναν την… απόλυτη μπασκετική αυτοκρατορία πριν καν κάνουν προπόνηση. Λάθη που ο Πατ Ράιλι δεν θα έπρεπε να έχει αφήσει να γίνουν, λάθη που έγιναν επειδή οι 3 αστέρες (ιδίως ο Τζέιμς, μετά ο Ουέιντ και σε μικρότερο βαθμό ο Μπος, που γενικά είναι πιο μαζεμένος και ώριμος) είχαν σε όλα τον πρώτο λόγο και βρέθηκαν πάνω από τον προπονητή τους και την ίδια την ομάδα.

Διαφωνεί κανείς ότι αν οι Χιτ φέτος κατακτούσαν το πρωτάθλημα κανείς δεν θα μιλούσε για τον 2ο τίτλο στην ιστορία της ομάδας, αλλά όλοι θα μιλούσαν για τη «στέψη του Βασιλιά Τζέιμς», την «Big-3» που πήρε τίτλο στην πρώτη της σεζόν, τη νέα αυτοκρατορία του NBA και τέτοια; Για όλα αυτά δεν μπορούν να κατηγορηθούν τα μέσα, όταν εδώ και ένα χρόνο οι ίδιοι οι Χιτ δημιουργούν τέτοιο κλίμα.

«Εγώ είμαι πλούσιος, εσείς όχι»…

Και μέσα σε όλα ήρθε η νέα βλακώδης δήλωση του ΛεΜπρον Τζέιμς, που προφανώς εδώ και έναν χρόνο κάνει διαγωνισμό με τον εαυτό του για το ποιος θα πει τη μεγαλύτερη χαζομάρα και το αποτέλεσμα είναι… αμφίρροπο.

Όταν ρωτήθηκε αν τον ενοχλεί που τόσοι πολλοί είναι χαρούμενοι να τον βλέπουν να αποτυγχάνει, απάντησε: «Ξεκάθαρα όχι, γιατί σε τελική ανάλυση όλοι αυτοί που θέλουν να αποτύχω, σε τελική ανάλυση (sic) θα πρέπει να ξυπνήσουν αύριο και να έχουν την ίδια ζωή που είχαν και πριν ξυπνήσουν σήμερα. Θα έχουν τα ίδια προσωπικά προβλήματα που είχαν και σήμερα. Εγώ θα συνεχίσω να ζω όπως θέλω να ζω και θα συνεχίσω να κάνω τα πράγματα που θέλω να κάνω με εμένα και την οικογένειά μου και να είμαι χαρούμενος με αυτά. Μπορούν να περάσουν μερικές μέρες ή μερικούς μήνες ή όσο να ‘ναι με το να είναι χαρούμενοι όχι μόνο επειδή εγώ, αλλά και επειδή οι Μαϊάμι Χιτ επίσης, δεν πετύχαμε το στόχο μας. Όμως, σε κάποιο σημείο θα πρέπει να επιστρέψουν στην πραγματικότητα της ζωής τους».

Το απόλυτο παραλήρημα ενός ανθρώπου που ξεκάθαρα πια δείχνει ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί με αξιοπρέπεια τη θέση που έχει στα μέσα και την πορεία που έχει πάρει η ζωή του.

Η πληρωμένη απάντηση από τους οπαδούς των Κλίβελαντ Καβαλίερς, που πήραν προσωπικά αυτή τη δήλωση μέσα από τα λόγια ενός φίλου της ομάδας: «ΛεΜπρον, σήμερα το πρωί ξύπνησα και είχα ακριβώς όσα δαχτυλίδια πρωταθλητή NBA έχεις κι εσύ».

Τα όργανα για τον Τζέιμς δεν έχουν σταματήσει να χτυπούν και μάλλον θα αργήσουν. Το νέο κεφάλαιο της σαπουνόπερας είναι το καινούργιο προσωνύμιο του ΛεΜπρον: 75 cents. Από πού προέρχεται; Από το ανέκδοτο που λέει «Why LeBron cannot give you change from a dollar? Because he has no 4th quarter». Προφανώς το λογοπαίγνιο αναφέρεται στα «25 cents» που είναι υποδιαίρεση του δολαρίου (1/4 του δολαρίου) και στην 4η περίοδο, που έχουν το ίδιο όνομα (quarter).

Η αμφισβήτηση προς τον Τζέιμς έρχεται και μέσα από την ίδια του την ομάδα, με τον Κρις Μπος να κάνει δηλώσεις που μπορούν να ερμηνευτούν ως το πρώτο ράγισμα του γυαλιού, χωρίς να αναφέρει τίποτα άλλο από το να επιβραβεύσει τον Νοβίτσκι: «Δεν έκανε τίποτα έξτρα. Δεν έκανε τίποτα σούπερ. Απλώς ήταν ο εαυτός του».

Μάλιστα, ο Μπος ήταν ο πρώτος που δημόσια είπε ότι οι Χιτ έπαιζαν λάθος στους τελικούς, γκρίνιαξε για το γεγονός ότι ήταν έξω από το χορό και δεν έπαιρνε μπάλες και ότι όλοι ασχολούνται με τον Ουέιντ και τον Τζέιμς, ασχέτως του πόσο καλά παίζει αυτός. Στο 6ο ματς ο Μπος πήρε 9 σουτ όλα κι όλα και έβαλε τα 7: «Δεν ξέρω τι να πω εγώ γι’ αυτό. Ναι, έπρεπε να έχω σουτάρει περισσότερες φορές».

Μέσα σε όλα υπάρχει και ο ΝτεΣον Στίβενσον, που η συμμετοχή του στους τελικούς μάλλον… στρίβει το μαχαίρι στην πληγή του Τζέιμς. Ο Στίβενσον είναι εκείνος που από το 2008 και τη σειρά Ουίζαρντς-Καβαλίερς είχε αποκαλέσει τον Τζέιμς «υπερτιμημένο», «overrated». Ο Τζέιμς τότε είχε απαντήσει λέγοντας ότι το… να απαντούσε στον Στίβενσον θα ήταν ανάλογο με το να απαντήσει ο ράπερ Jay-Z στον επίσης ράπερ (αλλά με πολύ μικρότερη καριέρα) Soulja Boy.

Τελικά, το μόνο που κατάφερε ήταν να εμπλέξει και τους ράπερ στο όλο θέμα και η κόντρα να ξεφύγει τελείως με τον Στίβενσον να επικοινωνεί με τον Soulja Boy, που χόρεψε στους ήχους του τραγουδιού του στο γήπεδο, πριν ο Στίβενσον σκοράρει τρίποντο στο πρόσωπο του Τζέιμς και τον λιώσει στο trash-talking.

Μετά ο Τζέιμς έβαλε τον Jay-Z να ηχογραφήσει κομμάτι που ξευτίλιζε τον Στίβενσον, κομμάτι το οποίο έπαιζε στο πάρτι του Τζέιμς. Όλα αυτά το 2008. Φέτος, ο Στίβενσον πήρε εκδίκηση και με τον τίτλο και με «καυτές» ατάκες για τους Τζέιμς και Ουέιντ, λέγοντας ότι οι δυο τους «είναι καταπληκτικοί, καταπληκτικοί ηθοποιοί» για τον τρόπο που υπερβάλλουν σε κάθε επαφή ώστε να πάρουν φάουλ, ενώ μακράν η καλύτερη ατάκα ήταν αυτή για το… «check-out» που είχε κάνει ο Τζέιμς από το ματς στο 4ο δωδεκάλεπτο του 4ου αγώνα.

Αποκορύφωμα της σύγχυσης που επικρατεί στο Μαϊάμι μετά τον 6ο τελικό, είναι η ολοσέλιδη διαφήμιση των Macy’s στην Miami Herald, για μπλουζάκια και καπέλα με τον τίτλο του Μαϊάμι, τα δαχτυλίδια που κυκλοφόρησε την Τρίτη το πρωί. Τα Macy’s, όπως άλλωστε συνηθίζεται, είχαν φτιάξει δύο διαφημίσεις, μία για το Ντάλας και μία για το Μαϊάμι. Κάποιος στην εφημερίδα… ήθελε πολύ να έχει κερδίσει τον τίτλο το Μαϊάμι και έβαλε αυτή (κάντε κλικ στη φωτογραφία για να τη δείτε σε μεγάλο μέγεθος). Βέβαια, το χειρότερο της υπόθεσης είναι ότι ακόμη κι αν είχε κερδίσει το Μαϊάμι η σειρά θα ήταν 3-3 και δεν θα είχε πάρει τον τίτλο τη Δευτέρα, οπότε αυτή η διαφήμιση δεν θα μπορούσε να «τρέξει» Τρίτη πρωί. Η εφημερίδα ανακοίνωσε ότι κάνει έρευνα για να βρει ποιος ευθύνεται…

Νίκος Κουσούλης

(update άρθρου) Υ.Γ.: Η εκδίκηση του ΝτεΣον Στίβενσον για τα όσα είχε ακούσει στο τραγουδάκι του Jay-Z ήταν σκληρή μετά το δαχτυλίδι των Μαβς. Με την προτροπή του φίλου Π.Ι. σας παρουσιάζουμε το μπλουζάκι του Στίβενσον, το οποίο αναμένεται να κάνει… τρελές πωλήσεις στο Κλίβελαντ και σε όλο σχεδόν τον κόσμο!

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *