Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2010-11 / Πρωταθλητές οι Rockets!

Πρωταθλητές οι Rockets!

Μετά από έναν τελικό που τα είχε… όλα, οι Santa Barbara Rockets κατέκτησαν το 1ο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα “Πάνος Ζαχαρογιάννης” που διοργανώνει ο ΝΕΦΟ Νικηφόρος, κερδίζοντας στον τελικό με 64-62 τον Νικηφόρο. MVP του τελικού ο Τσατσάνης, που κέρδισε στο νήμα τον Δημητρίου στην άτυπη μάχη. Πολλά παράπονα και από τους δύο για την (κακή) διαιτησία, σε ένα ματς που ξέφυγε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με υπαιτιότητα των νικητών και αιτία τον καταλογισμό ενός φάουλ. Πολύς κόσμος στο γήπεδο, που δημιούργησε… θορυβώδη ατμόσφαιρα στον τελικό!

Στο ημίχρονο του τελικού βραβεύτηκαν ο MVP του πρωταθλήματος και τα μέλη των δύο καλύτερων πεντάδων. Συγχαρητήρια στους πρωταθλητές, αλλά και σε όλες τις ομάδες από το Age of Basketball και πολλά «ευχαριστώ» στους διοργανωτές για το πρωτάθλημα που οργάνωσαν και μας κράτησε παρέα όλη την αγωνιστική σεζόν!

Καλύτερα μπήκε ο Νικηφόρος στο ματς, μετά το 2-0 των Santa Barbara Rockets απάντησε με 9 συνεχόμενους πόντους, με τον Γράψα να πετυχαίνει το πρώτο καλάθι για την ομάδα του και τους Γαβρίδη, Σαρρή να παίρνουν τη σκυτάλη μετά. Ο Νικηφόρος προηγήθηκε με 2-9, αλλά με τον Δημητρίου και τον Γεωργαντή πρωταγωνιστές οι Santa Barbara Rockets μείωσαν σε 7-9 και με δύο τρίποντα πήγαν στο 13-13 στο δεκάλεπτο, αφού προσπέρασαν στο 13-11. Το ματς ήταν νευρικό και με εμφανές το άγχος, ενώ οι δύο ομάδες μοιράστηκαν από ένα πεντάλεπτο στο πρώτο δεκάλεπτο.

Δύο κολλητά τρίποντα του Σαρρή έκαναν το ματς 13-21 στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους Santa Barbara Rockets να δυσκολεύονται αρκετά στην επίθεση και να έχουν κακές επιλογές. Ο Νικηφόρος ανέβασε κι άλλο τη διαφορά στο 15-24, και απάντησε με τρίποντο του Γαβρίδη στο τρίποντο του Μακρή για το 20-29. Ο Τσατσάνης έβαλε 5 πόντους για το 25-29, αλλά μετά το 25-31 το ματς χάλασε.

Ο Γεωργαντής χρεώθηκε φάουλ, έχασε την ψυχραιμία του, κλώτσησε την μπάλα και τον πάγκο, τιμωρήθηκε με ντεσκαλιφιέ, ενώ η διαιτητής αρνιόταν να συνεχίσει το ματς αν δεν… εκκενωνόταν η εξέδρα. Τελικά, με πολλά βάσανα και αφού πρώτα έπρεπε να περάσει και μια έκρηξη του προπονητή των Santa Barbara Rockets, το ματς συνεχίστηκε ενώ κινδύνευσε και με οριστική διακοπή. Ο Γαβρίδης εκμεταλλεύτηκε τις βολές (4/4), ο Σαρρής έβαλε το καλάθι από την επαναφορά και ο Νικηφόρος πήγε με 25-37 στο ημίχρονο.

Ο Νικηφόρος τελείωσε το πρώτο μέρος σαφώς καλύτερος, με τον Γαβρίδη να έχει 16 πόντους και τον Σαρρή να είναι ακόμα καλύτερος με 18. Οι δυο τους είχαν τους 34 από τους 37 της ομάδας τους και την οδηγούσαν εκ του ασφαλούς.

Όμως, η κατάσταση άλλαξε στο δεύτερο μέρος και μετά το 25-39 από τον Γράψα. Ακολούθησε ένα 16-2 από τους Santa Barbara Rockets που γύρισαν τούμπα το ματς και προηγήθηκαν με 42-41. Το τρίποντο του Πέτρου έδωσε το έναυσμα, ο Τσατσάνης έβαλε 7 πόντους και ο Δημητρίου 4 για να προσπεράσουν οι Santa Barbara Rockets στο 28ο λεπτό. Ο Νικηφόρος ήταν μπλοκαρισμένος, είχε κακές επιλογές και έμοιαζε κουρασμένος. Τότε μίλησε ο Δάβος, που έβαλε 5 μαζεμένους πόντους για να δώσει στην ομάδα του το προβάδισμα με 42-46 για να μειώσει ο Τσατσάνης σε 45-46 στο 30ο λεπτό.

Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο σκορ στην 4η περίοδο, ο Τσατσάνης με τρίποντο έγραψε το 50-48 για τους Santa Barbara Rockets, ο Σαρρής απάντησε ξανά για το 50-53 του Νικηφόρου, αλλά στην άμυνα ο Δημητρίου βρήκε δύο εντελώς ξεμαρκάριστα σουτ από τα 5 μέτρα για να κάνει το 56-55 για την ομάδα του. Στο 58-57 πήγε το ματς με 3:49 για το τέλος, ενώ στο δίλεπτο το σκορ ήταν 60-60 από το καλάθι του Δημητρίου. Ο Τσατσάνης ανέλαβε στο τέλος, έβαλε τους τελευταίους 4 πόντους της ομάδας του, ανάμεσά τους και το καλάθι της νίκης.

Με 40 δευτερόλεπτα και το σκορ στο 64-62 ο Νικηφόρος έχασε επίθεση με τον Γράψα, ενώ οι Santa Barbara Rockets προσπάθησαν να εξαντλήσουν το χρόνο τους με τον Δημητρίου να αστοχεί δίνοντας 11 δευτερόλεπτα στον Νικηφόρο. Ο Αλαμπασίνης πήρε την μπάλα, προσπάθησε για το τρίποντο της νίκης, αλλά αστόχησε και οι Santa Barbara Rockets αναδείχτηκαν πρωταθλητές!

Για τους νικητές ο Τσατσάνης είχε 24 πόντους, ενώ ο Δημητρίου πρόσθεσε 21. Δύο μεγάλους πρωταγωνιστές είχε και ο Νικηφόρος, με τον Σαρρή να έχει 25 πόντους και τον Γαβρίδη 18, ενώ ο Δάβος έβαλε 9 πόντους, όλους στο δεύτερο ημίχρονο.

Santa Barbara Rockets – Νικηφόρος 64-62
(13-13, 25-37, 45-46, 64-62)

Santa Barbara Rockets (Καλομπράτσος): Τσατσάνης 24, Μιχαηλίδης, Πέτρου 5, Μακρής 3, Καναρίδης 2, Χριστόπουλος 4, Τοσουνίδης, Γεωργαντής 5, Δημητρίου 21.

Νικηφόρος: Τσαλίκης, Μπλόντζος, Γαβρίδης 18, Πασαβάκης, Αλαμπασίνης 5, Σαρρής 25, Γράψας 5, Κολιάκος, Δάβος 9.

About nikolask11

Check Also

Τρίτη θέση για Net! – Τελική κατάταξη

Την 3η θέση στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα κατέκτησαν οι Nothing But Net, μετά τη νίκη τους …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *