Home / NBA / Ε, όχι και… “Έχω πονοκέφαλο”!

Ε, όχι και… “Έχω πονοκέφαλο”!

Δημοσιεύτηκε στις 7 Δεκεμβρίου 2007

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Πάντα. Ασχέτως, αν τελικά… σβήσει γρήγορα ή όχι. Ο Τζέισον Κιντ δεν αγωνίστηκε στο ματς των Νετς εναντίον των Νιου Γιορκ Νικς με επίσημη δικαιολογία ότι είχε… πονοκέφαλο. Πήγε δηλαδή ο Κάρτερ στα αποδυτήρια και του είπε: «Θες να πάμε να το κάνουμε;» (wanna go out and do it?), εννοώντας αν θέλει να πάνε να παίξουν με τους Νικς και ο Κιντ του απάντησε τη γνωστότερη δικαιολογία όλων των εποχών: «Δεν μπορώ. Έχω πονοκέφαλο».

Βέβαια, βούιξε ο τόπος. Τέτοια τερτίπια μαθαίνονται όταν είναι εκτός… κρεβατοκάμαρας. Ιδίως αν τις προηγούμενες ημέρες έχεις απαιτήσει ανανέωση συμβολαίου και δεν την έχεις πάρει. Κανείς δεν έμεινε ικανοποιημένος με τη δικαιολογία περί πονοκεφάλου, οπότε όλοι θεώρησαν ότι ο Κιντ κάνει… απεργία. Δηλώνοντας εμμέσως πλην σαφώς «ή με ανανεώνετε, ή με πουλάτε».

Ο Κιντ το αρνείται με γλαφυρό τρόπο: «Δεν έχασα το παιχνίδι επειδή δεν ήμουν χαρούμενος, αυτό είναι σίγουρο. Ήμουν άρρωστος. Με συγχύζει. Ήμουν άρρωστος. Το μόνο που είχα ήταν μία άρρωστη μέρα». Μέχρι λίγο πριν το ματς, όλοι θεωρούσαν ότι θα παίξει κανονικά.

Ο πρόεδρος των Νετς, Ροντ Θορν, έχει την ίδια γνώμη: «Ήταν άρρωστος. Τον έχουν πειράξει πάρα πολύ ορισμένα πράγματα στα άρθρα και πρόκειται να το πει». Ο Θορν πρόσθεσε ότι δεν πιστεύει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι η ημικρανία ήταν μέσο πίεσης προς την ομάδα για ανανέωση του συμβολαίου ή ανταλλαγή. Μάλιστα, ήταν σίγουρος ότι ο Κιντ δεν μποϊκόταρε το ματς, στο οποίο οι Νετς έχασαν με 100-93. Το θέμα της… απεργίας το προώθησε στον Τύπο άνθρωπος μέσα από τους Νετς, αρκετοί από τους οποίους ήξεραν ότι ο Κιντ θα έχει… ημικρανία στο επόμενο ματς, πριν το μάθει ο ίδιος. Στην ομάδα επιμένουν ότι ο Κιντ δεν έχει ιστορικό ημικρανιών και ότι ο… αγαπημένος του αντίπαλος είναι οι Νικς: “Ακόμη και αν σερνόταν, πάντα ήθελε να παίζει εναντίον τους και να τους κερδίζει”.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη πλευρά. Πηγές από το Sports Illustrated αναφέρουν ότι τον τελευταίο καιρό ο Κιντ συζητούσε με δημοσιογράφους για το πόσο πολύ ήθελε να παίξει μαζί με τον ΛεΜπρον Τζέιμς. Μάλιστα, υπάρχουν και δηλώσεις-συμβουλή προς τον ΛεΜπρον: «Βγες έξω και παίξει το παιχνίδι σου και αν δεν καταφέρουμε να παίξουμε μαζί μέχρι το καλοκαίρι στο Πεκίνο, δεν πειράζει. Δεν ήταν γραφτό».

Ο Κιντ βλέπει πολύ θετικά το ενδεχόμενο μεταπήδησής του στο Κλίβελαντ ή το Ντάλας και πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Νετς έχουν ήδη αρχίσει συζητήσεις με τις δύο αυτές ομάδες. Και με τους Λέικερς. Αν και ο «Mr. TripleDouble» θέλει να αποφύγει το Λος Άντζελες, μιας και ο όλος θόρυβος με τις γκρίνιες του Κόμπι δεν του αρέσει.

Το Ντάλας θεωρητικά έχει περισσότερα να προσφέρει από τους Καβαλίερς, αλλά τελικά αυτό δεν σημαίνει τίποτα, γιατί και το καλοκαίρι είχε προσφέρει περισσότερα από τους Σέλτικς στη Μινεσότα, αλλά οι Τίμπεργουλβς προτίμησαν να δώσουν τον Γκαρνέτ στη Βοστόνη.

Εμείς θέλουμε να τον δούμε στο Ντάλας δίπλα στον μεγάλο Γερμανό. Εξάλλου από τους Μάβερικς είχε ξεκινήσει την καριέρα του ο Κιντ το 1994. Ο Κιντ φέτος έχει λαμβάνειν 19.728.000 δολάρια και του χρόνου, τελευταία χρονιά του συμβολαίου του, 21.372.000 δολάρια.

Για να κλείσω με κάτι ευχάριστο… Τελικά, το μεγάλο ταλέντο του βραζιλιάνικου μπάσκετ βρήκε το συμβόλαιο που ήθελε και όλοι στο Age of Basketball… ησυχάσαμε. Οι Καβαλίερς αναμένουν τον Βαρεζάο την Παρασκευή για να υπογράψει το συμβόλαιο που του πρότειναν οι Μπομπκατς, αφού περάσει από ιατρικές εξετάσεις. Οι αποδοχές του; 5.356.000 φέτος, 5.784.480 του χρόνου και 6.212.960 την τρίτη χρονιά, για την οποία έχει αυτός την οψιόν. Γίγαντας…

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *