Home / NBA / Μαϊάμι + πρωτάθλημα = περίπατος των Νικς!

Μαϊάμι + πρωτάθλημα = περίπατος των Νικς!

Στις 6 Δεκεμβρίου οι πρωταθλητές Μαϊάμι Χιτ, έπαιζαν στην έδρα τους εναντίον των Νιου Γιορκ Νικς, οι οποίοι αγωνίζονταν χωρίς τον Καρμέλο Άντονι. Όμως, το σκορ ήταν 92-112 υπέρ των Νικς, που πλέον μπορούν να καυχιούνται για ένα πολύ σπάνιο στατιστικό ρεκόρ: είναι μόλις μία από τις τρεις ομάδες τον 21ο αιώνα στο NBA που έχουν κερδίσει δύο φορές με τουλάχιστον 20 πόντους εν ενεργεία πρωταθλητή. Και μάλιστα δύο διαφορετικές σεζόν. Τους Χιτ και τις δύο!

Ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε τρία, αλλά τέσσερα ρεκόρ έσπασαν στον αγώνα, με τους Νικς να καταφέρνουν να γραφτούν σε… πολλαπλές «περίεργες» στατιστικές κατηγορίες ρεκόρ στην ιστορία του NBA, και τον Ουέιντ να «γράφει» το χειρότερο ματς της καριέρας του στο +/-.

Η νίκη αυτή των Νικς τους έκανε μόλις την 4η ομάδα από το 2000 που κερδίζει δύο αγώνες στην ίδια σεζόν με τουλάχιστον 20 πόντους απέναντι σε εν ενεργεία πρωταθλητές. Οι άλλες τρεις ήταν… ξανά οι Νικς το 2006-07 με 2 νίκες επί των Χιτ, οι Χόρνετς με 2 νίκες επί των Σπερς το 2007-08, ενώ οι Χιτ μάλλον βρίσκονται πολλές φορές στο… λάθος άκρο αυτού του ρεκόρ, οι Μάτζικ τους είχαν κερδίσει το 2006-07 δύο φορές με 20+ πόντους διαφορά.

Αλλά, οι Νικς έγραψαν κι ένα ρεκόρ στην ιστορία του NBA. Έβαλαν 18 τρίποντα στο ματς. Στο πρώτο τους φετινό παιχνίδι με τους Χιτ, στις 2 Νοεμβρίου, είχαν βάλει 19 τρίποντα. Αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του NBA που μια ομάδα σκοράρει 18+ τρίποντα σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια απέναντι σε μια άλλη!

Η ήττα με 20 πόντους διαφορά από τους Νικς είναι η χειρότερη εντός έδρας ήττα των Μαϊάμι Χιτ σε παιχνίδια που παίζει όλη η τριάδα Τζέιμς-Ουέιντ-Μπος. Η προηγούμενη ήταν με 16 πόντους από τους Πέισερς στις 22 Νοεμβρίου το 2010. Η ήττα από τους Νικς ήταν μόλις η 4η συνολικά με διψήφια διαφορά για τους Χιτ εντός έδρας με τους τρεις να παίζουν όλοι. Οι άλλες δύο ήταν από Γκρίζλις (6 Απριλίου 2012 με 15 πόντους) και τους Θάντερ (16 Μαρτίου 2011 με 11 πόντους).

Τέλος, αυτό μπορεί και να ήταν το χειρότερο παιχνίδι στη δεκαετή καριέρα του Ντουέιν Ουέιντ. Τουλάχιστον, έτσι «φωνάζει» το plus/minus (+/-), δηλαδή το πόσο κέρδισε ή έχασε η ομάδα του στο σκορ όσο αυτός ήταν στο παρκέ. Όσο ο Ουέιντ ήταν στο παρκέ στον αγώνα οι Χιτ έχασαν με 33 πόντους διαφορά, με τον παίκτη να γράφει 3/13 σουτ και 4 λάθη.

Πώς αντέδρασε ο ΛεΜπρον Τζέιμς σε όλα αυτά; Είπε μετά τον αγώνα ότι «οι Νικς μας διέλυσαν» και έκατσε από μόνος του για ατομική προπόνηση αμέσως μετά το ματς (έπαιξε 39 λεπτά) για περισσότερη από μία ώρα, λέγοντας: «Οφείλω να είμαι καλύτερος. Οφείλω να είμαι καλύτερος. Είναι τόσο απλό. Οπότε είμαι εδώ και είμαι ο τελευταίος που θα φύγει από το γήπεδο».

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *