Home / ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2011 / 12+2 παίκτες οι εθνικές

12+2 παίκτες οι εθνικές

Ένα ένα η νέα ηγεσία της FIBA Europe κάνει πράξη τα όσα είχε προαναγγείλει από πέρσι. Μετά τη διεύρυνση του Ευρωμπάσκετ και τη διεξαγωγή του για πρώτη φορά με 24 ομάδες, η FIBA Europe ανακοίνωσε ότι κάθε ομάδα στο Ευρωμπάσκετ θα έχει δικαίωμα να δηλώσει 14 αθλητές.

Αυτό ήταν κάτι που το είχαν πει από πέρσι οι υπεύθυνοι της FIBA Europe και είχαμε γράψει σχετικά στο AoB ότι θα βρεθεί φόρμουλα για να γίνει. Έπρεπε να ξεπεραστούν κάποια τεχνικά θέματα, όπως το γεγονός ότι για να μπορεί κάθε ομάδα να παρατάσσεται με 14 παίκτες θα πρέπει κάτι τέτοιο να αποφασιστεί σε όλες τις διοργανώσεις της FIBA.

Οπότε, η FIBA Europe προτίμησε το πιο «απλό» οι ομάδες να κατέβουν στο τουρνουά με 14 παίκτες και από αυτούς να δηλώνουν όποιους 12 θέλουν σε κάθε αγώνα. Βέβαια, όσες ομάδες δεν το επιθυμούν, θα μπορούν να δηλώσουν δωδεκάδα για τους αγώνες και όχι 14 παίκτες.

Η όλη αλλαγή έχει ως σκοπό να προφυλάξει τις ομάδες από τους τραυματισμούς κατά τη διάρκεια μιας διοργάνωσης, που έως τώρα τις άφηναν με παίκτη λιγότερο.

 

About nikolask11

Check Also

Κριτική, ξεκατίνιασμα και… ζαχαροπλαστική!

Μπορεί να τελείωσε το Ευρωμπάσκετ, αλλά όπως γίνεται κάθε φορά σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν τελειώνει …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *