Home / Α1 / Ίμποοο-Ίμποοο

Ίμποοο-Ίμποοο

Δημοσιεύτηκε στις 9 Ιανουαρίου 2008

Η Τρίτη είχε 4 παιχνίδια για τις ελληνικές ομάδες με εκείνο του ΠΑΟΚ να κλέβει την παράσταση. Προφανώς, δεν έφταιγε η δυναμικότητα του αντιπάλου, ούτε η βαθμολογική σημασία του αγώνα, ούτε καν το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν ντέρμπι, που μάλιστα οδηγήθηκε στην παράταση. Οποιαδήποτε προηγούμενη εβδομάδα, ο αγώνας θα ήταν αδιάφορος στην πλειονότητα του κόσμου.

Η διαφορά ήταν η παρουσία του Ιμπραήμ Κουτλουάι στο ρόστερ του ΠΑΟΚ και η πρώτη συμμετοχή του με τη φανέλα του «δικεφάλου του Βορρά». Η Ίμπο έπαιξε 31 λεπτά, ήταν εμφανώς εκτός συστημάτων και εκτός αγωνιστικής νοοτροπίας του ΠΑΟΚ, αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε από το να δοκιμάσει… 19 σουτ! Ο Κουτλουάι με τον αέρα του ηγέτη στο παρκέ είχε 1/6 δίποντα, 4/13 τρίποντα και 2/4 βολές. Σχετικά άσχημα θα πείτε, αλλά όσοι είδαν με παρέα (ή κοντά σε παρέα) τον αγώνα θα πρόσεξαν ότι το μοναδικό σημείο συζήτησης του κόσμου ήταν η παρουσία του Ίμπο στο παρκέ. Πότε θα πάρει την μπάλα, αν θα σουτάρει, πώς τρέχει, πού πηγαίνει, μέχρι και πόσα τρίποντα θα έβαζε αν είχε σουτάρει αυτός και τα 34 που έκαναν οι παίκτες του ΠΑΟΚ (προφανώς θα είχε πάνω από 6 που έβαλε ο ΠΑΟΚ, 4/13 ο Ίμπο και 2/21 όλοι οι υπόλοιποι). Όλα, αυτά δείχνουν ότι η μετεγγραφή Κουτλουάι έχει ήδη κερδίσει το παιχνίδι σε επικοινωνιακό επίπεδο για τον ΠΑΟΚ. Σε αγωνιστικό είναι θέμα Φλεβαράκη, γιατί, ας μην κρυβόμαστε, ο Κουτλουάι είναι μακράν ο καλύτερος παίκτης στο φτωχό ρόστερ του ΠΑΟΚ φέτος.

Από τα υπόλοιπα παιχνίδια θα κρατήσω (ξανά) την παρουσία του Μαμαντού Εν Ντζάι για 16 μόλις λεπτά στο παρκέ στο ματς του Πανελληνίου με τη Νίμπουργκ. Ο Εν Ντζάι έκανε μόλις 1 σουτ εντός παιδιάς και δείχνει τελείως εκτός πλάνων Ζούρου, ακόμη κι όταν παίζει. Και μπορεί ο Σιμς να ήταν ο καλύτερος με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, αλλά «έφαγε» 20 πόντους από τον Ράντσικ.

Όμως, το θέμα της ημέρας δεν ήταν άλλο από τον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. Ο Σόφο πήγε στην Ελβετία, αφού έριξε τον εγωισμό του και φέρθηκε σωστά, πλησιάζοντας τον Ολυμπιακό. Εκεί θα κάτσει 3 μήνες για να αδυνατίσει και θα επιστρέψει στην Ελλάδα στα μέσα Απρίλη. Αυτό σημαίνει πάνω στην ώρα για… το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας (αν ο Ολυμπιακός είναι εκεί) και τα πλέι οφ της Α1. Και το μυαλό όλων δεν μπορεί παρά να πηγαίνει στην κλήση του Παναγιώτη Γιαννάκη στους παίκτες της εθνικής το καλοκαίρι. Ο Σοφοκλής αν βγάλει χωρίς πρόβλημα τους δύο μήνες (μέσα Απρίλη με τέλη Μάη) με τον Ολυμπιακό θα είναι υποψήφιος για να κληθεί. Και όλα θα κριθούν από την απόφαση για το πώς θα χάσει τα υπόλοιπα κιλά.

Μακάρι να πάνε όλα καλά και ο Σχορτσιανίτης να κάνει την καριέρα που ονειρεύεται όλη η φίλαθλη Ελλάδα ότι θα κάνει. Προς το παρόν πρέπει μόνο να μείνει μακριά από τις περίφημες… ελβετικές σοκολάτες!

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *