Home / Α1 / Το είδαμε κι αυτό…

Το είδαμε κι αυτό…

Δημοσιεύτηκε στις 3 Μαρτίου 2008

Σε πιο χαλαρούς ρυθμούς τελείωσε την Κυριακή η 18η αγωνιστική. Μοναδικό παιχνίδι που δικαιολόγησε τον τίτλο του ντέρμπι ήταν αυτό του Άρη με τον Πανιώνιο, με τους «κιτρίνους» να παίρνουν μια υπερπολύτιμη γι’ αυτούς νίκη.

Ο Άρης ήταν καλύτερος σε όλο σχεδόν τον αγώνα, σε ένα ματς που έδειξε ότι μπορεί να παίξει και άμυνα. Οι δύο ομάδες είχαν πολύ κακές επιλογές και ήταν νευρικές στην ανάπτυξη του παιχνιδιού τους. Όμως, αυτά δεν φαίνονται ξεκάθαρα στα στατιστικά, καθώς ήταν τόσο αργός ο ρυθμός του αγώνα, που υπό νορμάλ συνθήκες θα είχε τελειώσει 45-51. Και λέω υπό νορμάλ, γιατί δύο τρίποντα ξεσπάσματα βοήθησαν να φτάσουν οι ομάδες τους 60 πόντους, ενώ η παροιμιωδώς άστοχη και άσχημη προσπάθεια του Πανιωνίου να κάνει κάτι που κανείς δεν κατάλαβε στο τέλος, βοήθησε τον Άρη να φτάσει τους 70.

Με το σκορ στο 61-63 ο Πανιώνιος άρχισε να κάνει φάουλ μήπως και πάρει τον αγώνα. Όμως, κάπου έχασε… την μπάλα! Την ώρα που οι «κυανέρυθροι» έχαναν τα σουτ, οι «κίτρινοι» έβαζαν τις βολές. Όταν χάνεις 61-69, θέλει 3 δευτερόλεπτα και έχεις κερδίσει στον πρώτο αγώνα με 10 πόντους, γιατί κάνεις φάουλ με τον αντίπαλο στο καλάθι που επιτίθεσαι εσύ; Αν μου βρείτε ένα λόγο, πάω πάσο. Εκτός απ’ το ότι… το είχαν παίξει 10+ στο στοίχημα. Μιλάω για σοβαρό λόγο. Κανείς. Μπορεί ο αγώνας να ήταν κακός από πλευράς θεάματος, αλλά το τελευταίο λεπτό πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια. Ήταν μακράν η πιο κακή διαχείριση ντέρμπι στο τελευταίο του λεπτό. Ο Μάρκοβιτς, όχι μόνο έχασε το ματς αλλά, έχασε και τη διαφορά του πρώτου αγώνα. Κατάφερε σε 50 δευτερόλεπτα να «φάει» σερί 0-10 από 8/8 βολές του αντιπάλου προερχόμενες από αβίαστα φάουλ των παικτών του και μόλις ένα καλάθι.

Και μετά ωρυόταν κιόλας για το υποτιθέμενο unfair του Χέρμπερτ. Ο οποίος Χέρμπερτ εκεί που φοβόταν για τη νίκη, έγινε και ο απόλυτος μάγκας παίρνοντας και τη διαφορά του πρώτου ματς και κατακτώντας την 3η θέση από τη 18η αγωνιστική. Μόνο τον εαυτό του έχει να ψέγει ο Μάρκοβιτς για ό,τι έγινε στον αγώνα. Με αποκορύφωμα την τεχνική ποινή που πήρε ο Ζορόσκι και εκείνη που γλίτωσε ο Μάρκοβιτς στο φινάλε.

Μπορεί ο Πανιώνιος να μην πίστεψε ποτέ του ότι θα φτάσει τον Άρη στη βαθμολογία και θα βγει 3ος. Πρέπει όμως να φωνάζεις, να χτυπιέσαι, να ωρύεσαι, να δέχεσαι τεχνική ποινή, να κάνει σαν καραγκιόζης, προσπαθώντας να πείσεις ότι… δεν μπορείς να βγεις 3ος και κακώς σε υπολόγισε ο άλλος; Στιγμές απείρου κάλους. Και βέβαια, μετά, ακολούθησε και η ανακοίνωση για τη διαιτησία που τους έφταιγε στην «πλατεία». Εδώ γελάνε… Ο Πανιώνιος πέρασε μπροστά στο σκορ μια φορά σε όλο το ματς μετά το 5-3, στο 38-37. Αλλά κι εκεί δεν έπεισε κανέναν ότι μπορεί, αφού ο Άρης (παραδόξως για την εικόνα που παρουσιάζει τον τελευταίο καιρό) είχε σε κάθε περίπτωση τη λύση.

Στα άλλα ματς, ο ΠΑΟΚ πήρε ματς και διαφορά από τον Κολοσσό, που πλέον αρχίζει να… σκέφτεται μήπως και κινδυνεύει. Δεν το πιστεύω, καθώς εκτός από τους 2 βαθμούς έχει και το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με τον ΑΓΟΡ.

Ο Πανελλήνιος ήταν πολύ καλύτερος της Ολυμπιάδας, που έδειξε χαρακτήρα σε έναν αγώνα (ΑΕΛ) και τώρα πάλι… του χρόνου. Το μπλέξιμο, πια, υπάρχει στη μάχη για την τετράδα, αφού Πανιώνιος, Πανελλήνιος και Αιγάλεω, αυτή τη στιγμή μοιράζονται τους ίδιους βαθμούς στην 4η, 5η και 6η θέση, με το Σίτι να έχει το πλεονέκτημα σε οποιαδήποτε ισοβαθμία. Αυτός που χάνει ολοκληρωτικά είναι ο 6ος, που θα πέσει πάνω στον Άρη με μειονέκτημα έδρας. Ο 5ος θα πρέπει να αποκλείσει τον 4ο, με τις ομάδες να είναι περίπου ισοδύναμες.

Όσο για τους «πρασίνους», μία ημέρα μετά το στραπάτσο βρήκαν κάτι για να χαμογελάσουν, αφού, πλέον, η Εφές θα έχει ρόλο κομπάρσου στον όμιλο, χωρίς τους Νίκολας, Γουντς και Ράιτ. Εκτός κι αν ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε τόσο κακή κατάσταση.

Εκείνοι που δεν βρίσκουν… αυτό που θέλουν για να χαμογελάσουν είναι οι «ερυθρόλευκοι». Στο λιμάνι, πλέον, υπάρχει θέμα Μάτσας.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *