Home / NBA / «Είμαι ήδη καλύτερος του Τζόρνταν»…

«Είμαι ήδη καλύτερος του Τζόρνταν»…

Τι κι αν δεν έχει παίξει ακόμα ούτε 50 παιχνίδι στο NBA, ο Τζόρνταν Κρόφορντ, με το λοκ άουτ σε ισχύ εδώ και 4 μήνες, μάλλον πρέπει να έχει… λιώσει στο NBA2K. Δεν μπορούν να εξηγηθούν αλλιώς οι δηλώσεις του με τις οποίες κατάφερε μόνος του να βάλει τον εαυτό του σε μόνιμη διαδικασία σύγκρισης με την Αυτού Αέρινη Μεγαλειότητα, Μάικλ Τζόρνταν. 

Τη σύγκριση που κάθε άλλος παίκτης στον κόσμο αποφεύγει όπως… ο διάολος το λιβάνι, ο 23χρονος Κρόφορντ (42 αγώνες, 11,7π. 3,7ρ. 4,1ασ.) αποφάσισε να την επιβάλει μόνος του στον εαυτό του για το υπόλοιπο της καριέρας του. Και ναι μεν έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του και έκανε αρκετούς δημοσιογράφους να ετοιμάζονται να τον παρακολουθήσουν στα παιχνίδια του, αλλά απ’ την άλλη δεν μπορώ να σκεφτώ πιο… χαζές προτάσεις να βγαίνουν από το στόμα ενός πιτσιρικά που δεν έχει αποδείξει τίποτα, αλλά νιώθει παντοδύναμος. Πλέον το… «και 3, και 4, και 5, και 6, και 7» που είπε κάποιος άλλος πέρσι μπαίνει στις καλένδες ως απλώς μια άτυχη στιγμή.

Αν κάτι σας λέει το όνομα του Κρόφορντ, πιθανότατα θα είναι από την πιο γνωστή στιγμή της ως τώρα καριέρας του, το 2009 όταν είχε καρφώσει σε καμπ της Nike πάνω στη μάπα του ΛεΜπρον Τζέιμς (το περίφημο βίντεο που είχε προσπαθήσει η Nike να εξαφανίσει).

Τι είπε όμως ο Τζόρνταν Κρόφορντ; «Είμαι σε αποστολή να γίνω Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ!!!! ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ; Βγες από τον δρόμο μου Ντουέιν. Θέλω να γίνω ο καλύτερος», έγραψε στο Twitter του.

Όταν ρωτήθηκε για να… αναπτύξει τη σκέψη του, είπε: «Δεν το λέω σε κανέναν, αλλά νιώθω ότι μπορώ να γίνω καλύτερος από τον Μάικλ Τζόρνταν. Όταν σταματήσω να παίζω, δεν θέλω ο κόσμος να λέει ότι ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ο καλύτερος παίκτης. Θέλω να είμαι εγώ ο καλύτερος παίκτης. Αυτός είμαι. Έτσι έχω φτιαχτεί. Ναι, ξέρω ότι αυτό που λέω θα παραξενέψει πολλούς, το ξέρω στα σίγουρα. Αλλά δεν συμβιβάζομαι με τίποτα λιγότερο. Νιώθω ότι ούτως ή άλλως είμαι καλύτερος από αυτόν ήδη. Η μαμά μου θα σας πει ότι ήδη είμαι καλύτερος από αυτόν».

Ο Κρόφορντ έχει ήδη βρει τον πρώτο υποστηρικτή της ιδέας του, αν και βέβαια αυτός είναι η… μαμά κουκουβάγια που έλεγαν και οι μύθοι του Αισώπου. Πάντως, ο νεαρός παίκτης κατάφερε να βγάλει το όνομά του προς τα έξω, να κάνει τον κόσμο να στραφεί προς αυτόν, έστω κι αν ο τρόπος που επέλεξε για να το κάνει αυτό θα οδηγήσει σε πολλές (μα πολλές) ειρωνείες από τη στιγμή που θα αρχίσει η σεζόν.

Βέβαια, είναι μέρος μιας ομάδας που έχει πια αρχίσει να φημίζεται για τους παράλογα υψηλούς στόχους που θέτουν τα μέλη της. Εκτός από το «καλύτερους του Τζόρνταν» που είπε ο Κρόφορντ, υπάρχει και το «όταν σταματήσω το μπάσκετ θέλω όλοι να λένε ότι είμαι ο καλύτερος πλέι μέικερ που έπαιξε ποτέ το παιχνίδι» του Τζον Ουόλ. Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει αυτά τα παιδιά ότι δεν έχουν τις υψηλότερες των φιλοδοξιών. Όλοι μας εξάλλου ευχαριστιόμαστε, έστω κι αν δεν το παραδεχόμαστε, έναν παίκτη με εγωισμό μεγαλύτερο κι από το Έβερεστ, είτε για να τον κοροϊδέψουμε όταν αποτύχει, είτε για να μας αναγκάσει να του υποκλιθούμε. Έτσι κινούνται τα σπορ τόσα χρόνια. Έτσι κινούνται και οι καριέρες των παικτών των Ουίζαρντς πλέον. Από εκεί και πέρα, θα κληθούν να “μιλήσουν” και στο γήπεδο, όπου η σύγκριση είναι πάντα αδυσώπητη.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *