Home / ΕΘΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ / Στη Βενεζουέλα το προολυμπιακό – σύστημα διεξαγωγής και αντιδράσεις

Στη Βενεζουέλα το προολυμπιακό – σύστημα διεξαγωγής και αντιδράσεις

Στη Βενεζουέλα θα χρειαστεί να ταξιδέψει η εθνική μας ομάδα το καλοκαίρι για να αγωνιστεί στο προολυμπιακό τουρνουά με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο. Στη Λατινική Αμερική, δηλαδή, θα παίξει η εθνική μας από τις 2 ως τις 8 Ιουλίου για ένα από τα 3 εισιτήρια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο τουρνουά, εκτός της Ελλάδας, θα συμμετάσχουν επίσης οι Ρωσία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ από Ευρώπη, οι Ιορδανία, Νότιος Κορέα από Ασία, οι Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Βενεζουέλα από Αμερική, οι Ανγκόλα, Νιγηρία από Αφρική και η Νέα Ζηλανδία από την Ωκεανία.

Το σύστημα διεξαγωγής έχει ως εξής:

– Οι ομάδες θα μοιραστούν σε 4 ομίλους των 3 ομάδων.
– Από κάθε όμιλο προκρίνονται 2 ομάδες και αποκλείεται η 3η.
– Μετά έχουμε νοκ-άουτ προημιτελικά με το γνωστό σύστημα (1ος-2ος).
– Στη συνέχεια ημιτελικά.
– Οι νικητές των ημιτελικών προκρίνονται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
– Οι χαμένοι παίζουν μικρό τελικό για το 3ο εισιτήριο.
– Δεν διεξάγεται μεγάλος τελικός.

Η κλήρωση των ομίλων θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου 2012.

Η απόφαση της FIBA να αναθέσει τη διοργάνωση στη Βενεζουέλα ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην… από εδώ πλευρά του πλανήτη, καθώς οι ευρωπαϊκές ομάδες πρέπει πλέον να ταξιδέψουν και να προσαρμοστούν στην ώρα της άλλης άκρης του κόσμου για να πάρουν την πρόκριση, ενώ είναι και τα φαβορί, αλλά και οι Αγώνες διεξάγονται στην Ευρώπη το 2012 (δηλαδή θα πρέπει μετά να ξαναπροσαρμοστούν σε ώρα Ευρώπης).

Όλες οι ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά και οι ασιατικές είχαν ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας της Λιθουανίας, που ήταν και η πληρέστερη. Μετά την απόφαση της FIBA, ο Μιντάουγκας Μπαλτσιούνας, γραμματέας της λιθουανικής ομοσπονδίας, ξεσπάθωσε κατά της FIBA: «Η απόφαση αυτή είναι χαστούκι στο πρόσωπο της Λιθουανίας, αλλά και ολόκληρου του μπάσκετ. Νιώσαμε την ανάγκη να βάλουμε σε πρώτο πλάνο το άθλημα, το τουρνουά και τους παίκτες, αλλά η FIBA θεώρησε πιο σημαντική την πολιτική από το μπάσκετ. Είμαι ικανοποιημένος που παρουσιαστήκαμε ενωμένη, όλη η Ευρώπη και η Ασία υποστήριξαν τη δική μας υποψηφιότητα».

About nikolask11

Check Also

Ομαδική… εμπλοκή σε απίστευτη φάση!

Αδιανόητες σκηνές εκτυλίχτηκαν στο παιχνίδι της Σλοβακίας με το Μεξικό για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα U17 …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *