Home / NBA / “Να του είχα μιλήσει λίγο περισσσότερο!”

“Να του είχα μιλήσει λίγο περισσσότερο!”

Δημοσιεύτηκε στις 19 Μαρτίου 2008

Τι θα θυσιάζατε για τη λατρεία σας για έναν παίκτη; Την πιθανότητα να μην ξαναμπείτε στο γήπεδο της πόλης σας;

Τα ξημερώματα της 6ης Μαρτίου, οι Κλίβελαντ Καβαλίερς αγωνίζονταν στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν με αντίπαλο τους Νιου Γιορκ Νικς. Οι Καβαλίερς κέρδισαν τον αγώνα με 105-119 και ο ΛεΜπρον Τζέιμς είχε μια μαγική βραδιά με 50 πόντους, 8 ριμπάουντ και 10 ασίστ σουτάροντας 9/17 δίποντα, 7/13 τρίποντα και 11/16 βολές.

Όμως δεν ήταν αυτό το γεγονός της βραδιάς. Με το ρολόι του γηπέδου να δείχνει 23 δευτερόλεπτα για το τέλος του αγώνα, ο Μάικ Μπράουν αποφάσισε να αποσύρει τον ΛεΜπρον στον πάγκο, δίνοντας τη δυνατότητα στους 18.760 θεατές του Γκάρντεν να σηκωθούν όρθιοι και να τον χειροκροτήσουν. Ή μάλλον στους 18.759, καθώς ένας είχε κάτι άλλο στο μυαλό του.

Ο 17χρονος Άντονι Έρσκιν πετάχτηκε από τη θέση του και όρμηξε μέσα στο παρκέ. Έκανε… προσποίηση για να αποφύγει έναν φρουρό και έφτασε στον πάγκο των Καβαλίερς. Εκεί στάθηκε μπροστά στο ίνδαλμά του και του άρπαξε το χέρι:

«Τι κάνεις ΛεΜπρον; Είσαι ο αγαπημένος μου παίκτης και πάντα ήθελα να σε γνωρίσω. Λατρεύω το παιχνίδι σου και πάντα ήθελα να σου μοιάσω». Ο Έρσκιν ανακαλεί ότι ο Τζέιμς απάντησε: «Ωραία φίλε. Σε ευχαριστώ που ήρθες εδώ κάτω να μου το πεις».

Κάπου εκεί, οι φρουροί έφτασαν στον Έρσκιν και τον άρπαξαν, για να τον πάνε σηκωτό στο υπόγειο του Γκάρντεν. Από εκεί μεταφέρθηκε στην περιφερειακή φυλακή της περιοχής, όπου πέρασε αρκετές ώρες με τους αστυνομικούς να του κάνουν διάλεξη περί υπευθυνότητας. Εν συνεχεία του απαγγέλθηκαν κατηγορίες εγκληματικής καταπάτησης περιουσίας και αφέθηκε ελεύθερος.

Ο Έρσκιν είχε πάει στο γήπεδο με τα δύο ανήλικα ξαδερφάκια του, τα οποία παρεμπιπτόντως αναγκάστηκε να πάει η… μάνα τους να τα πάρει από το γήπεδο, αφότου συνελήφθη ο ξάδερφός τους.

Ο 12χρονος Ντακάαρι θυμάται ότι άκουσε τον μεγάλο του ξάδερφο να λέει, 23 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς: «Αυτό είναι. Πηγαίνω τώρα. Επιβάλλεται», και μετά τον είδε να τρέχει σαν δαιμονισμένος προς τον Τζέιμς.

Πολλοί στο γήπεδο τρόμαξαν βλέποντας τον “μικρό” (με ύψος 1.96), οι υπεύθυνοι ασφαλείας πάγωσαν, αλλά ο ΛεΜπρον δεν φάνηκε να ταράσσεται καθόλου. Πώς σχολίασε το συμβάν; «Είναι υπέροχο συναίσθημα. Ένας οπαδός να κατεβαίνει από τις εξέδρες για να σου πει πώς νιώθει για σένα… μου είπε ότι είμαι ο αγαπημένος του παίκτης, αυτό δεν συμβαίνει ποτέ. Τον σέβομαι, σέβομαι την περηφάνια του και το ότι κατέβηκε μέχρι εδώ για να μου κάτι τέτοιο πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι το πιο απίστευτο πράγμα που μου συνέβη ποτέ».

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν φοβήθηκε, ο Τζέιμς είπε ότι δεν τρόμαξε καθόλου και σχολίασε με το αμίμητο, αλλά σωστό: «Είμαι 2.03 και 115 κιλά. Νομίζω ότι θα είμαι εντάξει»!

Όσο για τον 17χρονο πιτσιρικά; Εκείνος, για ώρες ακόμη μετά το συμβάν ζούσε το όνειρό του. Αποκάλυψε ότι οι τοίχοι του δωματίου του είναι γεμάτοι με αφίσες και φωτογραφίες του ΛεΜπρον, ενώ η φανέλα του είναι πάντα κρεμασμένη απέναντι από το κρεβάτι του. Πάντα εκτός από το βράδυ που γνώριζε το ίνδαλμά του.

«Θα το έκανα ξανά. Ειλικρινά. Νόμιζα ότι αυτή ήταν η μοναδική μου ευκαιρία για να τον γνωρίσω, οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να τη χάσω. Οι γονείς μου νομίζουν ότι είμαι τρελός, αλλά ακόμη κι αυτοί συμμερίζονται τη χαρά μου που γνώρισα τον Τζέιμς. Άξιζε τον κόπο», είπε ο Έρσκιν.

Αντιπρόσωπος του Γκάρντεν τόνισε ότι είναι πιθανό ο πιτσιρικάς να τιμωρηθεί με δια βίου απαγόρευση εισόδου στο Μάντισον. Όταν το έμαθε ο Έρσκιν, δεν έδειξε να πτοείται, απλώς σχολίασε μόνο ένα πράγμα: «Μακάρι να του είχα μιλήσει λίγο περισσότερο».

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *