Home / NBA / Πάει… πίσω το logo!

Πάει… πίσω το logo!

Το NBA αλλάζει θέση στο logo του από τη νέα σεζόν και το μεταφέρει στην πίσω πλευρά της εμφάνισης. Όταν οι Σάρλοτ Χόρνετς του Μάικλ Τζόρνταν παρουσίασαν τις νέες εμφανίσεις τους, σε πολλούς έκανε εντύπωση το γεγονός ότι το γνωστό κόκκινο-άσπρο-μπλε logo του NBA έλειπε από την κλασσική του θέση, ψηλά στο στήθος στην εμφάνιση, αλλά βρισκόταν στην πλάτη, πάνω απ’ το όνομα των παικτών.

Οι Χόρνετς δεν θα είναι η μόνη ομάδα που θα έχει εκεί το logo του NBA, καθώς και οι υπόλοιπες 29 θα αναγκαστούν να κάνουν το ίδιο. Αυτή τη στιγμή 18 από τις 30 ομάδες του NBA στο πίσω μέρος του λαιμού έχουν το logo της ομάδας, αλλά αυτό υποχρεωτικά θα αντικατασταθεί από το logo της λίγκας με τη φιγούρα του Τζέρι Ουέστ.

Όταν το NBA ρωτήθηκε για την αλλαγή από τα αμερικανικά μέσα, αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο πέραν του ότι είναι «στιλιστική κίνηση».

Βέβαια, η κίνηση αυτή έχει οδηγήσει πολλούς να θεωρήσουν ότι το NBA ετοιμάζεται για να φέρει μπροστά στις εμφανίσεις του διαφημίσεις. Αυτό το θέμα συζητιέται εδώ και πολλά χρόνια, ο Άνταμ Σίλβερ έχει ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι θέλει να το κάνει, καθώς υπολογίζεται ότι ο ετήσιος τζίρος θα φτάνει τα 100 εκατομμύρια δολάρια από τις διαφημίσεις στις εμφανίσεις. Με τη μεταφορά του logo στο πίσω μέρος μένει περισσότερος χώρος για ένα patch διαφήμισης μπροστά στη φανέλα.

Το logo του NBA έκανε το ντεμπούτο του στις εμφανίσεις το 1969 και ήταν το πρώτο από τα Big 4 (NBA, NHL, NFL, MLB) που μπήκε σε εμφάνιση. Πλέον, από του χρόνου θα υπάρχει στο πίσω μέρος του κεφαλιού, όπως ακριβώς στις εμφανίσεις του MLB:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *