Home / NBA / Στους Κλίπερς ο Πολ!

Στους Κλίπερς ο Πολ!

Η blockbuster μετεγγραφή που συζητήθηκε τόσο πολύ από τη στιγμή που έληξε το λοκ άουτ έγινε πραγματικότητα, με τον Κρις Πολ να φεύγει από τους Νιου Όρλιν Χόρνετς για την αγκαλιά των Λος Άντζελες Κλίπερς, καθώς ο Στερν και το NBA, μετά από δύο αρνήσεις έκαναν δεκτή την ανταλλαγή.

Τυχαίο ή όχι, η ανταλλαγή έγινε δεκτή λίγες ώρες αφότου ο Κρις Πολ έκανε γνωστό ότι ξεκινά διαδικασία μήνυσης εναντίον του NBA, επειδή του μπλόκαρε την ανταλλαγή. Στο πλαίσιό της οι Έρικ Γκόρντον, Κρις Κάμαν και Αλ-Φαρούκ Αμίνου θα παίζουν στη Νέα Ορλεάνη. 

Συγκεκριμένα, οι Κλίπερς έστειλαν στους Χόρνετς τους Κρις Κάμαν, Έρικ Γκόρντον, Αλ-Φαρούκ Αμίνου και ένα πικ (από τη Μινεσότα) για τον πρώτο γύρο του ντραφτ του 2012, ενώ οι Χόρνετς έδωσαν στους Κλίπερς τον Κρις Πολ και 2 μελλοντικά ντραφτ πικ δεύτερου γύρου.

Λίγες ώρες πριν ο Στερν κάνει δεκτή την ανταλλαγή, ο Πολ δήλωσε ότι θα μηνύσει το NBA ότι του μπλοκάρει τη μετεγγραφή, με βάση έναν όρο που υπάρχει στους κανονισμούς πρωταθλήματος που απαγορεύει στη λίγκα να μπαίνει ανάμεσα στις συμφωνίες των ομάδων. Βέβαια, ο Πολ δύσκολα θα δικαιωνόταν, καθώς οι ιδιοκτήτες είχαν συμφωνήσει να πάρει το NBA τους Χόρνετς, άρα είχαν καταργήσει την ισχύ αυτού του όρου. Όμως, νομικοί κύκλοι ανέφεραν ότι η κακή δημοσιότητα που θα είχε το NBA αν ο Πολ το τραβούσε στα δικαστήρια, θα ήταν ισχυρό πλήγμα στη λίγκα.

Ο Κρις Πολ μετά την ανακοίνωση της μετεγγραφής έγραψε στο Twitter: «Σε ευχαριστώ Νέα Ορλεάνη για 6 από τα καλύτερα χρόνια της ζωής μου. Ευχαριστώ την ομάδα, τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές μου και τους οπαδούς, εσείς θα είστε πάντα η οικογένειά μου και θα έχετε ξεχωριστό κομμάτι στην καρδιά μου». Βέβαια, μέχρι να εγκριθεί η μετεγγραφή ο Πολ έκανε προπονήσει με ομάδα του D-League και όχι με τους Χόρνετς…

Ο Στερν, μιλώντας για τη μετεγγραφή, είπε: «Ήξερα ότι κάναμε το καλύτερο για τη Νέα Ορλεάνη όταν αρνηθήκαμε τις δύο πρώτες μετεγγραφές και αυτή ήταν η δουλειά μου. Πρέπει να εμμείνεις σε αυτό που θεωρείς σωστό. Δεν ήταν ιδιαίτερα διασκεδαστικό, αλλά δεν πληρώνομαι για να διασκεδάζω».

Ο Μπλέικ Γκρίφιν υποδέχτηκε τον Πολ στην «Πόλη των Αγγέλων» με ένα απλό… «Θα λέγεται Πόλη της Λόμπας φέτος» προφανώς αναφερόμενος στις άλεϊ-ουπ συνεργασίες των δυο τους.

Βέβαια, δεν ήταν όλοι χαρούμενοι από την ανταλλαγή. Ο Έρικ Γκόρντον δεν το χάρηκε καθόλου. Ο 23χρονος Γκόρντον, που είχε 22.3 πόντους πέρσι, είπε: «Η συμφωνία είναι απογοητευτική. Στην ομάδα μου έλεγαν ότι θα μείνω εδώ, θα με κρατήσουν. Αλλά δεν ξέρεις πια ποιον να εμπιστευτείς, ποιον να ακούσεις, ποιος θα σου πει τι γίνεται. Θα το πάρω όπως το βλέπω. Είναι δύσκολο να το χωνέψω, αλλά είμαι απλώς ένας παίκτης μπάσκετ. Δεν θα τους κρατήσω κακία».

Απ’ την άλλη, ο Κρις Κάμαν το φιλοσόφησε λίγο περισσότερο: «Δεν ξέρω τι να περιμένω. Θα προχωρήσω μπροστά και θα προσπαθήσω να παίξω μπάσκετ όπως ξέρω. Για να είμαι ειλικρινής μαζί σας, νομίζω ότι το όλο θέμα έχει να κάνει με τον Μπλέικ Γκρίφιν. Ο Γκρίφιν είναι από τους ταλαντούχους παίκτες στη λίγκα. Είναι ένα highlight σε αναμονή. Ο Κρις Πολ θα το λατρέψει αυτό. Έχει την ευκαιρία να έρθει εδώ και να κάνει μεγάλα πράγματα. Η ομάδα είναι στημένη για τον Μπλέικ. Το 4 και το 5 έχουν κλείσει. Έχουν τον Καρόν Μπάτλερ στο τρία. Τον Τσόνσι Μπίλαπς και τον Ράντι Φόι στο δύο. Τώρα τον Κρις Πολ, all-star άσο. Τι άλλο να ζητήσεις;».

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *