Home / NCAA / Περί buzzer-beater ο (αγγλικός) λόγος!

Περί buzzer-beater ο (αγγλικός) λόγος!

Το buzzer-beater του Τσέις Σπριν του κολεγίου του Λίντσεϊ Ουίλσον από τις βολές της άμυνάς του στην εκπνοή του αγώνα με το Τζορτζτάουν στις 14 Γενάρη βρήκε μεγάλη προβολή, αφού από τα Top-10 του ESPN έφτασε η χάρη του μέχρι και σε… αγγλικές εφημερίδες όπως η Sun, πράγμα πρωτόγνωρο για μπασκετική φάση (εκπολιτίζονται οι Άγγλοι σταδιακά, αλλά θα πάρει χρόνια μάλλον).

Η φάση όντως είναι καλή, μιλάμε για σουτ 25 μέτρων που δίνει τη νίκη με 79-78 στο LWC:

Η SUN βγήκε με τίτλο «The best basketball shot ever?» την επόμενη ημέρα, τίτλος που, όσο απίστευτο κι αν φαντάζει, συνάντησε πολλές αντιδράσεις από το κοινό της. Εκτός από τα κλασσικά… «ποτέ δεν κατάλαβα το μπάσκετ», «το μπάσκετ είναι περίεργο σπορ» των Άγγλων, που δείχνουν και πόσο… μάταιες είναι οι προσπάθειες να αγκαλιάσουν το άθλημα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, πολλοί μπασκετόφιλοι (προφανώς διαβάζουν και τέτοιοι τη SUN!) αντέδρασαν στον τίτλο με αποτέλεσμα η εφημερίδα μία μέρα μετά να αλλάξει τον τίτλο του άρθρου (!) και να τον κάνει αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία τώρα: «Shot of a lifetime». Στην κατηγορία με τα βίντεο, μπορείτε να δείτε ότι ο τίτλος δεν άλλαξε και είναι ο αρχικός!

Κι εμείς ως Age of Basketball θα… διαφωνήσουμε, προφανώς. Και ενώ είναι πολύ δύσκολο να κρίνεις ένα σουτ ως το καλύτερο που έγινε ποτέ, καθώς μπαίνουν πάρα πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν την κρίση σε τέτοιες φάσεις (ποιοι παίζουν, για ποια διοργάνωση παίζουν, ποιος το βάζει, πώς το βάζει, κτλ) θα θυμηθούμε ένα από τα… λιγότερο γνωστά του είδους: Το σουτ του ανθρώπου που ξεκάθαρα έχει το… τελειότερο όνομα παίκτη που βάζει μακρινό σουτ στην ιστορία του μπάσκετ.

Ο Τζόρνταν Σνάιπερ (Jordan Sniper) σκοράρει στην εκπνοή της παράτασης του αγώνα Guilford-Randolf Macon πριν κάποια χρόνια (μη σας μπερδεύει το period 3 στον πίνακα, είναι 2 ημίχρονα και η παράταση η 3η περίοδος):

About nikolask11

Check Also

Η απίστευτη ιστορία των Κρις Τζένκινς και Νέιτ Μπριτ!

Ήταν το 2004 όταν ο Κρις Τζένκινς και ο Νέιτ Μπριτ ΙΙ πρωτογνωρίστηκαν. Τότε 10χρονα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *