Home / NCAA / Μαμαντού Εντζάι: ο ψηλότερος αθλητής λυκείου!

Μαμαντού Εντζάι: ο ψηλότερος αθλητής λυκείου!

Είναι Σενεγαλέζος, 17 χρονών, 135 κιλά και με ύψος 2.26 μέτρα! Παίζει μπάσκετ στο Λύκειο Μπρέθρεν Κρίστιαν και είναι ο ψηλότερος αθλητής Λυκείου στις Η.Π.Α.. Φέτος έχει 22.9 πόντους, 13.2 ριμπάουντ και 4.7 τάπες και το Guinness Book of World Records ψάχνει να βρει αν είναι ο ψηλότερος αθλητής λυκείου σε όλο τον κόσμο (να φανταστώ ότι θα είναι;). Είναι ο Μαμαντού Εντζάι και οι σκάουτερ του NBA ήδη τον λιμπίζονται σαν ξερολούκουμο.

Βέβαια, είναι άγουρος ακόμα, καθώς μόλις πέρσι πέρασε τον Ατλαντικό, ενώ και οι αντίπαλοί του του φτάνουν από τη… μέση ως τους ώμους, αλλά ποιος θα έλεγε «όχι» σε έναν τέτοιο παίκτη που μπορεί να κινείται χωρίς προς το παρόν προβλήματα στα γόνατα; Κανείς, είναι η προφανής απάντηση και δεν έχουμε λόγο να την αλλάξουμε.

Η ιστορία του στην αρχή της κλασσική σε τέτοιες περιπτώσεις. Αμερικανοί σκάουτερ τον βρήκαν στη Σενεγάλη τον Σεπτέμβρη του 2010 και τον πήγαν στις Η.Π.Α.. «Τον βρήκα στο Ντακάρ. Η Σενεγάλη έχει μόνο ένα κλειστό γήπεδο, οπότε δεν ήταν και πολύ δύσκολο να βρω τον Μαμαντού», είπε ο σκάουτερ που τον οδήγησε στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Η συνέχεια ήταν λίγο πιο δύσκολη. Το σχολείο του πρότεινε βίζα για σπουδές εκεί και με προοπτική για είσοδο σε κολέγιο. Όμως, μόλις οι γιατροί του σχολείου τον είδαν σκέφτηκαν ότι θα πάσχει από γιγαντισμό και αποφάσισαν να του κάνουν εξετάσεις για να δουν αν έχει κάποιο άλλο πρόβλημα. Η μαγνητική τομογραφία έδειξε ότι ο Εντζάι είχε όγκο σε μέγεθος μπάλας του γκολφ στην υπόφυση, όγκος ο οποίος πίεζε το οπτικό του νεύρο. Μάλιστα, οι γιατροί είπαν ότι θα τον τύφλωνε μέσα σε δύο χρόνια αν δεν τον αφαιρούσαν.

Όμως, τα πράγματα δεν ήταν απλά. Οι σπόνσορές του δεν είχαν την απαραίτητη ασφάλιση για να καλύψουν την εγχείρηση. Ο Εντζάι υπό αυτές τις συνθήκες δεν θα μπορούσε να μείνει εγγεγραμμένος στο σχολείο και βεβαίως να έχει βίζα για να παραμείνει στις Η.Π.Α.. Ο Εντζάι έκανε δύο εγχειρήσεις, οι οποίες πληρώθηκαν από ένα ζευγάρι που έμενε κοντά στο Λύκειο Μπρέθρεν Κρίστιαν, και το οποίο στη συνέχεια ανέλαβε και την κηδεμονία του παιδιού.

Το ζευγάρι (του οποίου την ταυτότητα το σχολείο δεν έδωσε στη δημοσιότητα) έχει δυο άλλα παιδιά κι αν το όλο πράγμα σας θυμίζει το «Blind Side» και την Σάντρα Μπούλοκ να ξέρετε ότι θα είναι δύσκολο να βρουν ηθοποιό 2.26 για να παίξει τον Εντζάι στην ταινία…

Τέλος πάντων, το παιδί είναι πια καλά και προσαρμόζεται στη ζωή στις Η.Π.Α.. Καλύτερός του φίλος στο σχολείο είναι ο Τζέσι Ουόκερ, τεσσάρι της ομάδας, φαντάζομαι επειδή είναι ο 2ος ψηλότερος στο σχολείο (με ύψος 1.96!) και μπορούν να μιλάνε χωρίς να φωνάζουν! Με την ομάδα του σχολείου κάνει προφανώς την πλάκα του. Τα βίντεο είναι μάλλον περιττά, αλλά πάρτε μια γεύση του τι γίνεται:

– Για κάποιο περίεργο λόγο τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα του βίντεο είναι… πλαγιαστά. Μετά φτιάχνει:

– Και μια φάση που μάλλον ο αμυντικός δεν είχε σκεφτεί καλά πόσο χαζά κινήθηκε!

Πριν λίγο καιρό πήγε σε πρόγραμμα σε κεντρικό γυμναστήριο του Νιούπορτ Μπιτς (24 Hour Fitness) και τον πλησίασε ένας άλλος παίκτης μπάσκετ, λίγο… πιο διάσημος και αρκετά πιο κοντός, του οποίου τα παπούτσια ο Εντζάι φοράει όταν παίζει! Ο Κόμπι Μπράιαντ, που τυχαία βρέθηκε εκεί την ίδια ώρα, ενθουσιάστηκε με τον πιτσιρικά και μίλησε αρκετά μαζί του. Λέτε σε 3 χρόνια να είναι συμπαίκτες;

Όσο για το ποια είναι η πιο συχνή χειρονομία και η πιο συχνη κίνηση που κάνει στο παρκέ; Δεν θέλει και πολλή σκέψη:

About nikolask11

Check Also

Η απίστευτη ιστορία των Κρις Τζένκινς και Νέιτ Μπριτ!

Ήταν το 2004 όταν ο Κρις Τζένκινς και ο Νέιτ Μπριτ ΙΙ πρωτογνωρίστηκαν. Τότε 10χρονα …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *