Home / NBA / Οι μπασκετικές διαφημίσεις του Superbowl!

Οι μπασκετικές διαφημίσεις του Superbowl!

Το Superbowl ήταν την Κυριακή το βράδυ και θα μου πείτε… τι μας νοιάζει! Ακριβώς! Μπορεί ο πλανήτης να έχει στραμμένη την προσοχή του εκεί, καθώς μιλάμε για το αθλητικό γεγονός με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση παγκοσμίως, αλλά οι μπασκετόφιλοι δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αμερικάνικο φούτμπολ. Βέβαια, κατά τη διάρκεια του Superbowl, το μπάσκετ έχει κάνει πολλές φορές την εμφάνισή του, μέσα από τις διαφημίσεις, ή τα… super commercials, όπως τα λένε οι Αμερικάνοι λόγω του αδιανόητου κόστους (πλέον ξεπερνούν τα 2,5 εκατομμύρια δολάρια για 30 δευτερόλεπτα).

Οι μπασκετικές διαφημίσεις κατά τη διάρκεια του Superbowl είναι πολλές και ορισμένες έχουν… γράψει ιστορία. Από το απόλυτο παράδειγμα των McDonald’s με τους Μάικλ Τζόρνταν και Λάρι Μπερντ, που συνεχίστηκε και την επόμενη χρονιά με την προσθήκη του Μπάρκλεϊ, ως εκείνες με τον Σακίλ Ο’ Νιλ και το… κλειστό κλαμπ των καλύτερων σέντερ στην ιστορία του NBA, ή του Μπάρκλεϊ με τον Γκοτζίλα (με το αμίμητο… «οι Λέικερς ψάχνουν ψηλό…»).

Ας δούμε 10+1 από τις γνωστότερες «μπασκετικές» διαφημίσεις που προβλήθηκαν για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων του Superbowl:

Μάικλ Τζόρνταν και Μπαγκς Μπάνι για τη Nike:

– Οι Μάτζικ Τζόνσον, Λάρι Μπερντ, Αϊζάια Τόμας, Μπέρναρντ Κινγκ, Κέβιν ΜακΧέιλ και Μαρκ Αγκουάιρ… ραπάρουν στη διαφήμιση της Converse:

– Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ στην «δεν είμαι ίνδαλμα» διαφήμιση της Nike:

– Ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ εναντίον του Γκοτζίλα για τη Nike.

Λάρι Μπερντ, Τζούλιους Έρβινγκ, Μάτζικ Τζόνσον για την Converse.

– Ο Σακίλ Ο’ Νιλ προσπαθεί να πείσει τους Τσάμπερλεν, Ράσελ, Αμπντούλ-Τζαμπάρ και Ουόλτον ότι αξίζει να μπει στο εκλεκτό κλαμπ τους (Reebok):

– Ο Σακίλ Ο’ Νιλ τραυματίζεται από τα πολλά… Taco Bell:

– Ο Σακίλ ‘Ο Νιλ για την Pepsi.

– Ο Μάικλ Τζόρνταν για τα air Jordan III με τον Μαρς Μπλάκμον.

– Ο Πένι Χάρνταγουεϊ και… ο μικρός Πένι σε διαφήμιση της Nike με την Τάιρα Μπανκς:

– Ο Πένι Χάρνταγουεϊ, ο μικρός Πένι στην κλασσική… “σταμάτα το αμάξι, αυτή ήταν η Τάιρα Μπανκς ηλίθιε!” διαφημιση:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *