Home / NBA / Θέαμα και ντέρμπι στον αγώνα, μέτριοι οι διαγωνισμοί!

Θέαμα και ντέρμπι στον αγώνα, μέτριοι οι διαγωνισμοί!

Ανάμεικτα συναισθήματα επεφύλασσε το all-star game του NBA, καθώς, μπορεί οι Αμερικανοί να τα έδωσαν όλα στην κάλυψη (ξέρουμε από την ΕΡΤ εμείς, καρφώματα με την κάμερα σε άλλη μπασκέτα, χαμένα στιγμιότυπα, κτλ) με νέες κάμερες στα… μάτια, φωσφωριζέ φώτα, κτλ, αλλά οι διαγωνισμοί ήταν μέτριοι, χλιαροί για όσους θυμούνται περασμένα μεγαλεία!

Πάντως, το 152-149 του αγώνα ανάμεσα σε Δύση και Ανατολή μας αποζημίωσε, με τον Κέβιν Ντουράντ να παίρνει το MVP, τον Κόμπι να σπάει και άλλο ρεκόρ και τον ΛεΜπρον Τζέιμς να καταφέρνει ακόμη και στο all-star να ξεκινήσει συζητήσεις και αναλύσεις! Δείτε όλα όσα θα θέλατε να ξέρετε για το φετινό all-star game στο άρθρο-αφιέρωμα του AoB, με βιντεάκια από τις σημαντικότερες στιγμές του διημέρου!

Τα τρίποντα

Ο Κέβιν Λοβ κατάφερε να πάρει τα τρίποντα, κερδίζοντας στο tie-breaker τον Κέβιν Ντουράντ, με το φτωχότατο, όμως, 17 για επίδοση. Ο Ντουράντ το ξευτίλισε τελείως, μετά τον τρίτο πάγκο με μπάλες δεν φαινόταν να έχει δυνάμεις να σουτάρει και μοιραία έμεινε στους… 14 πόντους. «Ντροπή» μάγκα…

Στα highlights του διαγωνισμού το γεγονός ότι ο Άντονι Μόροου κατέβηκε να σουτάρει με φανέλα του Ντράζεν Πέτροβιτς. Μετά τη νίκη του ο Λοβ… παρανόησε: «Όταν βγήκα από το ντραφτ μου είπαν ότι δεν μπορώ να σουτάρω τρίποντα. Ήταν κίνητρο. Πάντα ήξερα ότι μπορώ να σουτάρω και ποτέ δεν σταμάτησα μόνο και μόνο επειδή ψήλωσα ή επειδή έπαιζα πάουερ φόργουορντ. Βέβαια, θέλω να με θυμούνται ως παίκτη δύναμης. Έτσι μπορώ να βοηθήσω την ομάδα μου, με το να έχω παρουσία στη ρακέτα. Αλλά πού και πού θα βγαίνω έξω να σουτάρω και τριποντάκι», είπε ο ψηλός που επιβεβαίωσε με βραβείο το πόσο πολύ δουλεύει στην καριέρα του.

Εντάξει, οι 17 πόντοι του δεν μας ενθουσίασαν (καμία σχέση με τους 25 του Καπόνο το 2008 και του Χότζες το 1986 ή τα 19 συνεχόμενα εύστοχα σουτ του Χότζες το 1991) αλλά η απογοήτευση από τις επιδόσεις του Ντουράντ ήταν μεγαλύτερη και έκανε τον Λοβ να μοιάζει όαση. Πάντως, ο Νοβίτσκι παραμένει ο μόνος σέβεν-φούτερ που έχει κερδίσει το διαγωνισμό, καθώς ο Λοβ είναι μετρημένος 6-10 (2.08 μέτρα δηλαδή).

Το μπαράζ του τελικού ανάμεσα σε Λοβ και Ντουράντ:

Τα καρφώματα

Ο διαγωνισμός καρφωμάτων ήταν επίσης απογοήτευση για πολλούς, αν και είχε αρκετά ενδιαφέροντα καρφώματα. Η αποχώρηση του Ιμάν Σούμπερτ μας έδωσε τον νικητή, αφού ο Τζέρεμι Έβανς των Γιούτα Τζαζ που τον αντικατέστησε ήταν εκείνος που με 29% των ψήφων του κοινού πήρε τη νίκη. Ο Τσέιζ Μπάντινγκερ, το μεγάλο… λευκό αουτσάιντερ, που είχε ακούσει και τα περισσότερα κοροϊδευτικά σχόλια, τερμάτισε δεύτερος με 28%.

Στο διαγωνισμό ξεχώρισαν 2 καρφώματα του Έβανς: με δύο μπάλες πάνω από τον καθιστό Γκόρντον Χέιγουορντ και ένα άλλο πάνω από τον κωμικό Κέβιν Χαρτ με φανέλα Καρλ Μαλόουν και κλασσική πόζα με το χέρι πίσω από το κεφάλι (η σύνδεση με το παρελθόν πάντα αρέσει). Επίσης το «τυφλό» κάρφωμα του Μπάντιγκερ α λα Σέντρικ Σεμπάλος (να τη πάλι η σύνδεση με το κλασσικό «hocux pocus dunk» που είχε κάνει ο Σεμπάλος στην ίδια πόλη πριν από 20 χρόνια), το 360ο κάρφωμα του Ντέρικ Ουίλιαμς από πάσα του Ρίκι Ρούμπιο στο ταμπλό και το… φωσφοριζέ κάρφωμα του Πολ Τζορτζ με τα φώτα σβηστά (το οποίο θα έπρεπε να φωσφορίζει περισσότερο είναι η αλήθεια).

Αν το δούμε έτσι, ο διαγωνισμός είχε πολλές ωραίες στιγμές (ας το ομολογήσουμε, έχουμε κι εμείς βάλει τον πήχη πολύ ψηλά, περιμένοντας το απίστευτο κάρφωμα), με τον Μπάντινγκερ να καρφώνει και πάνω από τον ράπερ και παραγωγό, Π. Ντίντι, και να λέει: «Όταν κάνω παιδιά θα τους λέω ότι πήδηξα πάνω από τον Ντίντι. Αυτό ήταν το κάρφωμα που αγαπάω πιο πολύ απ’ όσα έχω κάνει».

Ο Έβανς στο τέλος ευχαρίστησε τον κόσμο (είχαμε περίπου 4 εκατομμύρια ψήφους) λέγοντας ότι ίσως κάποιος άλλος έπρεπε να κερδίσει αν μετρούσαν συνολικά όλες οι προσπάθειες, αλλά ο κόσμος μάλλον τον προτίμησε γιατί θεώρησε ότι αυτός έκανε το καλύτερο κάρφωμα της βραδιάς (αυτό με τις δύο μπάλες).

Όλα τα καρφώματα
του διαγωνισμού:

Skills challenge και shooting stars

Ο Τόνι Πάρκερ μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες (το 2003 και το 2009 όπου είχε βγει και τις δύο φορές τελευταίος) κατάφερε να κερδίσει το skills challenge, κάνοντας 29.2 δευτερόλεπτα στον πρώτο γύρο και 32.8 στον τελικό, όπου κέρδισε τους Ρόντο (34.6) και Ουίλιαμς (41.4).

«Την πρώτη φορά που έπαιξα στο διαγωνισμό ήμουν με τον Κιντ και τον Πέιτον και είχα άγχος γιατί ήμουν από την Ευρώπη και τη Γαλλία και εδώ όλα ήταν πολύ μεγάλα για μένα στο all-star game. Μετά, το 2009, ήμουν απλώς κακός. Φέτος ήμουν αποφασισμένος, είχα εμπιστοσύνη στον εαυτό μου», είπε ο Πάρκερ μετά τη νίκη του.

Η Νέα Υόρκη με τους Άλαν Χιούστον, Κάπι Ποντέξτερ και Λάντρι Φιλντς κέρδισε το shooting stars, κάνοντας τους δύο καλύτερους χρόνους του διαγωνισμού. Ο Άλαν Χιούστον έβαλε και τις δύο φορές το σουτ από το κέντρο, οι δημοσιογράφοι άλλο που δεν ήθελαν, άρχισαν να τον ρωτάνε αν θα έπρεπε να επιστρέψει στο NBA, αλλά εκείνος το ξέκοψε: «Είναι ωραία να φοράς εμφάνιση, αλλά ως εδώ. Εδώ είναι τα όριά μου πια».

Η Νέα Υόρκη έκανε 38.7 στα προκριματικά και 37.3 στον τελικό. Η Ποντέξτερ είχε 4/4 σουτ, ο Χιούστον 4/6 και ο Φιλντς 2/4 από το τρίποντο. Φάσεις από τον τελικό γύρο και τη νίκη της Ν.Υ.:

Ο αγώνας και το ρεκόρ του Κόμπι!

Το κυρίως πιάτο του all-star game ήταν χορταστικότατο, αφού η Δύση κέρδισε την Ανατολή με 152-149, με τον ΛεΜπρον Τζέιμς να κάνει λάθος πάσα την οποία έκοψε ο Γκρίφιν με 4 δευτερόλεπτα για το φινάλε για να αρχίσουν συζητήσεις για το αν έπρεπε να έχει σουτάρει και όχι να πασάρει, για το αν φοβήθηκε, αν «εξαφανίζεται» και άλλα τέτοια ευτράπελα! Ο Τζέιμς ως τότε είχε 6/8 τρίποντα, βάζοντας ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά.

Ο Τζέιμς τελείωσε το ματς με 36 πόντους, 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ, αλλά βαφτίστηκε και «αυτοβαφτίστηκε» μοιραίος, ενώ ο Ουέιντ είχε triple-double με 24 πόντους, 10 ριμπάουντ και 10 ασίστ για την Ανατολή.

Από τη Δύση είχαμε τον MVP, ο Ντουράντ προφανώς… ντροπιασμένος από τα του Σαββάτου, είχε 36 πόντους και 7 ριμπάουντ, ενώ ο Γκρίφιν είχε 22 πόντους και 8 ριμπάουντ, και ο Ουέστμπρουκ 21 πόντους. Νας, Γκασόλ, Πάρκερ και Νοβίτσκι μάλλον προσπαθούσαν να βγάλουν την υποχρέωση, χαλαροί και προσπαθώντας να παίξουν όσο το δυνατόν λιγότερο.

Κι αν νομίζετε ότι ξέχασα κάποιον, όχι. Απλώς θέλει ειδική μνεία. Γιατί ο Κόμπι Μπράιαντ ήταν και πάλι αυτός που το είχε πάρει πιο σοβαρά απ’ όλους. Το φάουλ του Ουέιντ του έσπασε τη μύτη (!), ο Κόμπι συνέχισε, για να πάει στο νοσοκομείο μετά το ματς να δουν αν έχει πάθει σοβαρότερη ζημιά. Πλέον, καταντά αστείο το πράγμα με τους τραυματισμούς του Κόμπι και το γεγονός ότι δεν σταματά να παίζει όσο κι αν χτυπήσει.

Στο ματς είχε 27 πόντους και με αυτούς έσπασε το ρεκόρ του Μάικλ Τζόρνταν για περισσότερους πόντους σε all-star game. Έχει πλέον 271 και είναι πρώτος, πάνω από Τζόρνταν (262), Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ (251) και Όσκαρ Ρόμπερτσον (246), τους οποίους και πέρασε μέσα στον αγώνα.

Highilights από τον αγώνα, τον MVP, το Top-10 και διάφορα άλλα στα παρακάτω βιντεάκια:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *