Home / NBA / Μπασκετική Ανάσταση 2015

Μπασκετική Ανάσταση 2015

Το Age of Basketball, συνεχίζοντας την παράδοση, στο κλίμα των ημερών, βρίσκει για άλλη μια χρονιά 5 λόγους για μπασκετική ανάσταση:

1. Η προσπάθεια της εθνικής ομάδας θα συνεχιστεί και φέτος στο Ευρωμπάσκετ του Σεπτέμβρη. Κάθε νέα αρχή είναι δύσκολη, αλλά το υλικό είναι καταπληκτικό. Από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ως τον Θανάση, από τον Παπανικολάου ως τον Παπαπέτρου, από τον Παππά ως τον Καλάθη, από τον Χαραλαμπόπουλο τον Λούντζη και τον Διαμαντάκο ως τον Χριστοδούλου τον Μουράτο και τον Αγραβάνη, το μέλλον ανήκει στη γαλανόλευκη, που αναμένουμε και περιμένουμε να ξαναδούμε στην ελίτ του παγκόσμιου μπάσκετ.

2. Οι ανακατατάξεις στο NBA ανανέωσαν το ενδιαφέρον για τη λίγκα για ακόμα μία χρονιά. Η επιστροφή του Βασιλιά στο Κλίβελαντ, η επιστροφή του Κόμπι από τον τραυματισμό και η νέα αναποδιά, η αλλαγή των ισορροπιών στις ομάδες του Λ.Α., η ανανέωση του συμβολαίου του Νοβίτσκι, η ενδυνάμωση του Ντάλας, η επιστροφή του Γκαρνέτ εκεί που όλοι τον μάθαμε και τον αγαπήσαμε, οι καταπληκτικοί splash brothers, η δύναμη της Ατλάντα, η απίστευτη ανθεκτικότητα των Σπερς, το μούσι των Ρόκετς, ο άλλος πλανήτης παραμένει ακόμα μαγικός και μας έλκει όσο πάντα, ενώ, με το συνδρομητικό κανάλι, και το NBA και το NCAA φτάνουν στις οθόνες μας για να τρέφουν τις φίλαθλες ορέξεις μας.

3. Οι «αιώνιοι» στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Μετά από μια δύσκολη χρονιά, και ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα βρεθούν στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας για μία ακόμα σεζόν. Αμφότεροι με μειονέκτημα έδρας, αλλά αμφότεροι θα είναι ξανά εκεί, σε ένα ακόμα μεγάλο ραντεβού με την ιστορία τους, παλεύοντας για μια συμμετοχή στο φάιναλ φορ.

4. Μπορεί να μοιάζει ότι επαναλαμβάνομαι, αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποτελεί ήδη τον Έλληνα παίκτη που έχει κάνει την καλύτερη καριέρα στο NBA. Πέρσι ήταν η χρονιά της έκρηξης όπως είχαμε πει, φέτος είναι η χρονιά της καθιέρωσης. Προοριζόμενος πλέον ξεκάθαρα για αστέρι και ακρογωνιαίος λίθος των Μιλγουόκι Μπακς, ο Αντετοκούνμπο φέτος παίζει 31.4 λεπτά (από 24.6 πέρσι), σκοράρει 12.8 πόντους (από 6.8), μαζεύει 6.7 ριμπάουντ (από 4.4), μοιράζει 2.5 ασίστ (από 1.9) και κάνει 1.1 τάπες (από 0.8), ενώ σουτάρει με 49.7% εντός παιδιάς (έναντι 41.4% πέρσι). Ο Greek Freak δεν είναι απλώς το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, είναι το παρόν και το μέλλον ολόκληρου του NBA, κάτι που φαίνεται και από το πόσο τον προβάλλουν τα αμερικανικά μέσα, και ο βασικός λόγος για να κοκορευόμαστε φέτος μπασκετικά!

5. Το Age of Basketball κοντεύει να κλείσει 8 χρόνια ζωής και συνεχίζει να αρμενίζει στον παγκόσμιο ιστό. Στηρίζοντας έμπρακτα τον ερασιτεχνικό αθλητισμό εδώ και πολλά χρόνια, έχοντας την πιο πλήρη και άρτια επιστημονικά καταρτισμένη αθλητιατρική πύλη στο ελληνικό διαδίκτυο, αποδεικνύει, παρά τις αντιξοότητες, την ανθεκτικότητά του, και αυτός είναι ένας λόγος για να γιορτάζουμε, όλοι όσοι έχουμε γράψει στις σελίδες του και το νιώθουμε ένα κομμάτι του εαυτού μας.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *