Home / Πάνος Ζαχαρογιάννης 2011-12 / Αττική – S.B. Rockets: game preview

Αττική – S.B. Rockets: game preview

 

Ντέρμπι κορυφής έχουμε τη 17η αγωνιστική στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιάννης», με τους περσινούς πρωταθλητές, Santa Barbara Rockets, να κοντράρονται με τους φετινούς πρωτοπόρους, Αττική. Οι δυο ομάδες βρίσκονται στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, με τους Ρούκουνες να ακολουθούν ακριβώς πιο πίσω, με ένα ματς λιγότερο και ίδιες ήττες με τους Santa Barbara Rockets, έτοιμοι να εκμεταλλευτούν οποιοδήποτε αποτέλεσμα και να ανέβουν ακόμα περισσότερο.

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που οι δύο ομάδες αναμετρώνται φέτος, με την Αττική (13-2) να έχει κερδίσει τον πρώτο αγώνα με 61-54 και τους Santa Barbara Rockets (13-3) να κυνηγούν εκτός της νίκης και διαφορά 8 πόντων που θα τους δίνει το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στις 22:45.

Οι δηλώσεις των ομάδων

Δημήτρης Κωστούλας – Αττική: «Το περιμένουμε πώς και πώς, το μυαλό μας είναι εκεί όλες τις αγωνιστικές, μη λέμε τώρα ιστορίες. Όποιος κερδίσει παίρνει πλεονέκτημα για την κορυφή, αν κερδίσουμε πάμε 2 νίκες διαφορά και μετά θα περιμένουμε τα πλέι οφς. Κάτι ιδιαίτερο δεν έχουμε ετοιμάσει, προσπαθούμε να παίζουμε πιο έξυπνα και πιο απλά. Το μπάσκετ αυτό είναι, ένα απλό άθλημα. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, για να πάρουμε τη νίκη, όπως στο προηγούμενο παιχνίδι. Η ομάδα παίζει πολύ καλύτερα απ’ ότι έπαιζε στα προηγούμενα παιχνίδια, συνεχίζουμε όλοι μαζί για τον Πανάγο».

Δημήτρης Γαλάνης – Αττική:
«Οι Santa είναι πολύ καλή ομάδα. Για εμάς εμείς οι δύο ομάδες είμαστε. Θέλουμε δυνατά να μπούμε, όπως πρέπει, σοβαροί, να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι και να κερδίσουμε».

Δημήτρης Παντελής – Santa Barbara Rockets:
«Έχει γενικότερη ξεχωριστή σημασία ο αγώνας, βαθμολογικά δεν θα το έλεγα και τόσο, στόχος μας είναι στα πλέι οφς να πάμε πολύ καλά. Πρέπει, όμως, να το κερδίσουμε, πρέπει να δείξουμε ότι βελτιωνόμαστε με τον καιρό. Είναι ομάδα από την οποία είχαμε χάσει και είχαμε χάσει καλά ενώ είχαμε παίξει κι εμείς καλά, οπότε πρέπει να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται. Καθαρό μυαλό θέλουμε και ελπίζουμε να μας βγουν τα δυνατά μας σημεία στο παιχνίδι για να παίξουμε καλά. Τα παιδιά έχουν δυνατή ρακέτα απ’ ότι θυμάμαι, οπότε πρέπει να αντισταθμίσουμε κι εμείς όλα».

Άγγελος Γεωργαντής – Santa Barbara Rockets:
«Πιστεύω είναι το ντέρμπι του πρωταθλήματος. Απ’ ότι δείχνουν και τα αποτελέσματα είναι οι δύο καλύτερες ομάδες. Η Αττική πέρσι αποκλείστηκε γρήγορα, αν και ήταν ομάδα για τελικό. Θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι, όποιος κερδίσει παίρνει κεφάλι για την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος. Πιστεύω ότι εμείς οι δύο, εμείς και η Αττική θα πάμε και τελικό, αν μπορώ να κάνω μια πρόβλεψη. Δεν ετοιμάζουμε κάτι ξεχωριστό για τον αγώνα, το μόνο που θέλουμε είναι να είμαστε όλοι καλά, γιατί έχουμε ήδη τρία παιδιά που είναι τραυματίες, τον Μακρή, τον Χριστόπουλο και τον Τσατσάνη. Να είναι όλα τα παιδιά έτοιμα και να μπορέσουμε να παίξουμε αυτό που μπορούμε».

Γιάννης Καναρίδης – Santa Barbara Rockets:
«Είναι ένα δύσκολο ματς με τους πρωτοπόρους την ερχόμενη εβδομάδα, ελπίζω να εμφανιστούμε σοβαροί, και βασικά όλοι, γιατί όπως βλέπεις είμαστε με απουσίες συνέχεια και να πάρουμε το παιχνίδι, για να πάρουμε την πρωτιά, όπως μας αξίζει. Θα μιλήσουμε μεταξύ μας και θα δούμε αν θα ετοιμάσουμε κάτι ιδιαίτερο για τον αγώνα, είναι μυστικό».

Τα ρόστερ


Αναγνωστόπουλος Α.
και Καραλής Α. με 11.9 πόντους ανά αγώνα είναι οι πρώτοι σκόρερ της Αττικής, με τον Κωστούλα να βάζει 10.3, τον Σταυρόπουλο 9.6 και τον Μπέλλο 7.7. Δίπλα σε αυτούς ο Τρικαλιώτης με 6.2, ο Ξερέας με 5.6, ο Γαλάνης με 2.9 και ο Αναγνωστόπουλος Μ. με 1.5 είναι οι 9 παίκτες με τα περισσότερα ματς για την Αττική.

Ο Τσατσάνης με 16.5 πόντους, ο Δημητρίου με 16.2, ο Πέτρου με 12.9 και ο Χριστόπουλος με 12.5 είναι οι πρώτοι σκόρερ των Santa Barbara Rockets. Δίπλα τους ο Γεωργαντής με 8.6, ο Παντελής με 8.1, ο Καναρίδης με 1.5, ο Μιχαηλίδης με 1.8 και ο Μακρής με 2.6 είναι οι 9 παίκτες με τα περισσότερα ματς για τους περσινούς πρωταθλητές.

Η προϊστορία

Τρεις φορές έχουν αναμετρηθεί οι δυο ομάδες στην ιστορία του πρωταθλήματος, με τους Santa Barbara Rockets να προηγούνται με 2-1 στις νίκες, έχοντας πάρει τα δύο περσινά παιχνίδια, χάνοντας το ματς του φετινού πρώτου γύρου.

Φέτος: Στο παιχνίδι του πρώτου γύρου η Αττική κέρδισε με 61-54, σε ένα ματς με εναλλαγές στο προβάδισμα. Οι Santa Barbara Rockets έφτασαν να προηγηθούν με 18-25 στο πρώτο ημίχρονο και 29-35 στις αρχές της επανάληψης, αλλά η Αττική μπόρεσε να ισοφαρίσει σε 35-35 και να μείνει κοντά ως το 45-46. Εκεί ένα ξέσπασμα των Santa Barbara Rockets έφερε το ματς στο 45-51, αλλά ο Κωστούλας βοήθησε την ομάδα του να ισοφαρίσει σε 52-52, με τον Αναγνωστόπουλο Α. και τον Μπέλλο να γράφουν το 58-52. Η Αττική κέρδισε με 20 πόντους του Κωστούλα, 14 του Αναγνωστόπουλου Α. και 11 του Μπέλλου, με τον Τσατσάνη να έχει 19 για τους Santa Barbara Rockets, τον Δημητρίου 15 και τον Παντελή 7.

Σεζόν 2010-11: Στον πρώτο γύρο (9η αγωνιστική) οι Santa Barbara Rockets κέρδισαν την Αττική με 65-51, έχοντας τον Πέτρου να βάζει 25 πόντους και τον Δημητρίου 15. Η Αττική πήρε 15 πόντους από τον Τρικαλιώτη, 12 από τον Αναγνωστόπουλο και 10 από τον Ζαχαρογιάννη.

Στον δεύτερο γύρο (16η αγωνιστική) οι Santa Barbara Rockets κέρδισαν με 47-41 παίρνοντας 19 πόντους από τον Δημητρίου, 10 από τον Πέτρου και 8 από τον Τσατσάνη, με τον Ζαχαρογιάννη και τον Αντετοκούνμπο να βάζουν από 15 για την Αττική.

About nikolask11

Check Also

Πρωταθλητές οι Ρούκουνες! – Η τελική κατάταξη

Οι Ρούκουνες κατέκτησαν τον τίτλο στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα «Πάνος Ζαχαρογιάννης» που διοργάνωσε ο ΝΕΦΟ Νικηφόρος, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *