Home / ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ / Μια ανάσα από το 0-2…

Μια ανάσα από το 0-2…

Ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στη δεύτερή του νίκη στην Ιταλία, αλλά η Σιένα κατάφερε να πάρει τελικά το ροζ φύλλο με 81-80 και να ισοφαρίσει τη σειρά σε 1-1. Πλέον, η μάχη έρχεται στην Ελλάδα και το ΣΕΦ από Τετάρτη, όπου με δυο νίκες οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τη δυνατότητα να τελειώσουν τη σειρά και να προκριθούν στο φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης. Ξανά απίστευτο τέταρτο δεκάλεπτο για τον Ολυμπιακό, που είχε στο τέλος την ευκαιρία να πάρει το ματς, αλλά στις λεπτομέρειες δεν τα κατάφερε.

Το παιχνίδι είχε αρκετές ομοιότητες με το πρώτο, με τον Ολυμπιακό όσο περνούσε η ώρα να ελέγχει και καλύτερα τη Σιένα με την άμυνά του. Οι Ιταλοί, πάντως, είχαν τον έλεγχο σε όλο σχεδόν τον αγώνα εκτός από το τελευταίο πεντάλεπτο, όταν η ομάδα του Ίβκοβιτς έφτασε πολύ κοντά στο να κλέψει τη νίκη… χωρίς καν να το καταλάβει η παρέα του ΜακΚάλεμπ.

Βασικός λόγος για τον οποίο ο Ολυμπιακός κατάφερε να κάνει την ανατροπή από το -16 και να φτάσει ένα σουτ από τη νίκη ήταν η απίστευτη υπεροχή του στα ριμπάουντ. Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν 38 ριμπάουντ με τη Σιένα να έχει 24, ενώ τα επιθετικά ήταν 2-17 υπέρ του Ολυμπιακού. Οι δεύτερες επιθέσεις κάλυπταν την αστοχία του Ολυμπιακού, βοηθούσαν σε πολλές βολές τους «ερυθρολεύκους» και τους κράτησαν στο παιχνίδι σε δύσκολες ώρες.

Μετά το ματς ο Ίβκοβιτς μίλησε για την εμφάνιση του Λαβρίνοβιτς, είπε ότι η ομάδα του έχασε το ματς στο πρώτο ημίχρονο και μετά θυσίασε όλη της την ενέργεια για να ανατρέψει την κατάσταση, αλλά έδειξε στον εαυτό της ότι μπορεί να πάρει τη σειρά, ιδίως αν καταφέρει να ελέγξει το ρυθμό στα επόμενα ματς. Απ’ την άλλη ο Πιανιτζάνι μίλησε για τα… φαντάσματα του πρώτου αγώνα που είδαν οι παίκτες του όταν ο Ολυμπιακός πλησίασε στο φινάλε. Είπε ότι η ομάδα του άξιζε τη νίκη και ότι το πλεονέκτημα έδρας δεν παίζει ρόλο, καθώς οι ομάδες είναι και οι δύο πολύ καλές και μπορούν να κερδίσουν και εκτός έδρας.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με τον Πέρο Άντιτς σε… άγρια κατάσταση. Ο Σκοπιανός έβαλε τους πρώτους 11 πόντους της ομάδας του για το 6-11, ενώ είχε επίσης 2 ριμπάουντ και 3 κερδισμένα φάουλ στο πρώτο τετράλεπτο του ματς. Όταν ο Άντιτς κουράστηκε και κλείστηκε καλύτερα η Σιένα άρχισε να ισορροπεί το ματς και με τον Λαβρίνοβιτς μείωσε σε 12-13 για να προσπεράσει με τον Μος, 14-13. Οι δυο ομάδες πήγαν στο 18-18 με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 22-18 από τον Ρακόσεβιτς.

Με τον Λαβρίνοβιτς να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Σιένα πήρε διαφορά, αφού ο Λιθουανός έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, εκμεταλλευόμενος τις κακές περιστροφές της «ερυθρόλευκης» άμυνας. Αυτός έγραψε το 25-20 με τρίποντο, αυτός το 31-24 με νέο τρίποντο, αυτός ανέβασε τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους στο 14ο λεπτό (35-24), με τον Ρακόσεβιτς να τον ακολουθεί για το 37-24. Όταν ο Λαβρίνοβιτς ζήτησε αλλαγή λόγω κούρασης ο Άντερσεν μπήκε και με μια ασίστ κι ένα τρίποντο έκανε το 44-29 για την ομάδα του, με τον Ολυμπιακό να αντιδρά σπασμωδικά και στην άμυνα και στην επίθεση.

Ο Ρακόσεβιτς στο τέλος έγραψε το 48-32 για τη Σιένα, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε τρίποντο από τον Πρίντεζη για να λήξει το ημίχρονο στο -13. Ο Κέσελι μπήκε καλά στο δεύτερο ημίχρονο και με 5 μαζεμένους πόντους μείωσε σε 48-41, την ώρα που ο Ολυμπιακός κρατούσε τη Σιένα άποντη για σχεδόν 4 λεπτά. Ο ΜακΚάλεμπ έσπασε την ανομβρία της ιταλικής ομάδας, που με το τρίποντο του Αμερικανού πήγε στο +10 λίγο αργότερα, 55-45. Το δεύτερο τρίποντο του ΜακΚάλεμπ έκανε το 60-49 και έδειξε να αναιρεί την προσπάθεια του Ολυμπιακού, αφού στο τελευταίο δίλεπτο της περιόδου, η Σιένα πήγε από το +8 στο +14 με τον Λαβρίνοβιτς και τον Ρακόσεβιτς να σκοράρουν για το 67-53.

Λο και Ντόρσεϊ ανέβασαν ταχύτητα στο 4ο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός άρχισε να ψαλιδίζει τη διαφορά και ο Παπανικολάου 6:50 πριν το τέλος με τρίποντο έκανε το 71-62. Οι ομάδες μπήκαν στο τελευταίο πεντάλεπτο με τη διαφορά στους 8 πόντους, αλλά ο Πρίντεζης με βολές μείωσε σε 73-67. Μετά το άστοχο σουτ του ΜακΚάλεμπ ο Πρίντεζης ήταν που και πάλι σκόραρε για το 73-69 και αίφνης ο Ολυμπιακός βρέθηκε πιο κοντά στο σκορ απ’ ότι είχε να βρεθεί από το πρώτο δεκάλεπτο.

Πρίντεζης και Σπανούλης (δίποντο και τρίποντο) έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να μειώσει ο Ολυμπιακός ακόμα περισσότερο αλλά μετά τις βολές του Άντερσεν (75-69) ο Χάινς το πήρε πάνω του, σκόραρε, έκανε τρομερή τάπα στον Άντερσεν και ξανασκόραρε για να μειώσει σε 75-73 με 1:22 στο ρολόι. Ο Άντερσεν με ακόμα 2 βολές έστειλε τη διαφορά στους 4, αλλά ο Λο απάντησε με καλάθι και φάουλ για το 77-76 στα 46 δευτερόλεπτα.

Το ματς πήγε στη ρουλέτα των βολών, ο ΜακΚάλεμπ είχε 2/2 στα 26 δευτερόλεπτα, ο Σπανούλης τον μιμήθηκε στα 17, αλλά μετά την άστοχη βολή του ΜακΚάλεμπ στα 15 δευτερόλεπτα (80-78) ο Στόουνρουκ πήρε το ριμπάουντ από τον Ντόρσεϊ, αφού στη διεκδίκηση οι διαιτητές έδειξαν τζάμπολ και η κατοχή ήταν της Σιένα. Ο Άντερσεν είχε 1/2 βολές για το 81-78, ο Πρίντεζης στα 7 δευτερόλεπτα έγραψε 2/2 για το 81-80 και ο Ολυμπιακός στα 5 δευτερόλεπτα έκανε φάουλ στον Ρακόσεβιτς.

Εκείνος πέταξε και τις δύο βολές (είχε 5/5 ως τότε) αλλά ο Πρίντεζης έκανε λάθος στην επίθεση πιεζόμενος από τον ΜακΚάλεμπ και οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την ευκαιρία να πάρουν το ματς.

Τα δεκάλεπτα:
22-18, 48-35, 67-53, 81-80.

Μοντεπάσκι Σιένα
(Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 21 (2), Ζήσης 4 (1ρ. 4ασ. 2/4δ.), Άντερσεν 12 (1τρ. 6ρ.), Ρακόσεβιτς 13 (4ασ.), Καραρέτο, Θόρντον 2, Λαβρίνοβιτς 18 (2τρ. 6ρ. 6κ.φ.), Ρες 2, Στόουνρουκ 2 (4ρ.), Μος 7.

Ολυμπιακός
(Ίβκοβιτς): Χάινς 9, Άντιτς 11 (1τρ. 5ρ.), Σπανούλης 7 (4ρ. 3ασ.), Ντόρσεϊ 7 (6ρ.), Κέσελι 9 (1τρ. 3ρ.), Παπαδόπουλος 4, Γκεσεβίτσιους, Πρίντεζης 15 (2τρ. 6ρ.), Παπανικολάου 7 (2τρ. 3ρ.), Μάντζαρης, Σλούκας, Λο 11 (5ασ.).

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

Το «αχ» της Φενέρ, η κούπα του Μίλος και του Χριάπα!

Μετά από έναν τελικό «for the ages» που λένε και οι Αμερικανοί, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *