Home / NBA / Τεντ Ουίλιαμς: η… απάντηση στον ΛεΜπρον;

Τεντ Ουίλιαμς: η… απάντηση στον ΛεΜπρον;

Ή αλλιώς… μόνο στις Η.Π.Α.! Η ιστορία του Τεντ Ουίλιαμς είναι πια γνωστή στους περισσότερους. Από άστεγος ξανά εκφωνητής, από φτωχός πλούσιος, το αμερικανικό όνειρο σε όλο του το μεγαλείο. Χάρη σε έναν καμεραμάν της εφημερίδας «Columbus Dispatch» ο οποίος συνηθίζει αν γυρνάει τους δρόμους της πολιτείας με την κάμερά του και να ψάχνει για θέματα, ο Ουίλιαμς έχει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και οι οπαδοί των Κλίβελαντ Καβαλίερς… έναν λόγο να ασχολούνται με το μπάσκετ φέτος, αφού το νέο σάιτ τους καλεί να… προσφέρουν.

Η υπόθεση έχει ως εξής: ο Τεντ Ουίλιαμς βρισκόταν στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου όταν ο Ντόραλ Τσένογουεθ περνούσε με το αυτοκίνητό του και είδε τα γράμματα στο χαρτί που κρατούσε στα χέρια του ο άστεγος άντρας: «Έχω το δοσμένο από το Θεό χάρισμα της φωνής, είμαι ένας πρώην ραδιοφωνικός εκφωνητής που πέρασε δυσκολίες. Σας παρακαλώ. Κάθε βοήθεια θα εκτιμηθεί δεόντως. Σας ευχαριστώ. Ο Θεός να σας έχει καλά».

Ο Τσένογουεθ με την κάμερα αναμμένη έβαλε τον Ουίλιαμς να… «δουλέψει» για τα χρήματα που θα του δώσει: «Πες μου κάτι με αυτή τη ραδιοφωνική φωνή». Ο Ουίλιαμς είπε απλώς: «When you’re listening to nothing but the best of oldies, you’re listening to Magic 98.9!» (σ.σ. «Όταν δεν ακούτε τίποτα άλλο παρά τα καλύτερα κλασσικά κομμάτια, ακούτε Magic 98.9»). Αποτέλεσμα; Ο Τσένογουεθ έφτιαξε το άρθρο, ανέβασε το βίντεο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, ένας αναγνώστης το πήρε και το έβαλε το YouTube και μέσα στις επόμενες 48 ώρες είχε 13 εκατομμύρια προβολές!

Όλα τα μεγάλα δίκτυα και κανάλια ενδιαφέρθηκαν, το αρχικό βίντεο του άγνωστου χρήστη αποσύρθηκε και ανέβηκε ξανά από τα μεγάλα δίκτυα και ο Τεντ Ουίλιαμς είχε ήδη κάνει την τύχη του χωρίς να το ξέρει. Αυτή τη στιγμή το ESPN, το MTV, το ABC, το CBS, το CNN, το NFL και οι Κλίβελαντ Καβαλίερς τον θέλουν για εκφωνητή, ενώ έχει ήδη κάνει τις πρώτες του δουλειές σε διαφημίσεις (με την Kraft)!

Όλα έγιναν μέσα σε λίγες ημέρες. Από τη στιγμή που όλα τα δίκτυα έμαθαν για τον Ουίλιαμς, άρχισαν τα τηλέφωνα στην εφημερίδα μήπως και είχε κάποιο τρόπο επικοινωνίας. Όμως, όχι. Έτσι, ο ένας μετά τον άλλο οι καναλάρχες έστελναν ανθρώπους τους στο σημείο όπου τραβήχτηκε το βίντεο για να βρουν τον Ουίλιαμς, κάτι που δεν έγινε!

Τελικά, τον βρήκε το προσωπικό ενός τοπικού ραδιοφωνικού σταθμού και τον κάλεσε σε μια εκπομπή. Όμως, δεν μπόρεσε καν να σκεφτεί να τον… υπογράψει, καθώς αμέσως έπεσαν πάνω τους τα «βαριά» χαρτιά. Εκτός από τα κανάλια, οι μεγαλύτεροι ατζέντηδες του Χόλιγουντ προσπαθούν να πείσουν τον Ουίλιαμς να υπογράψει με αυτούς, ώστε να «τον κάνουμε εκατομμυριούχο».

Ο 57χρονος Ουίλιαμς στα 14 του είχε αποφασίσει να γίνει ραδιοφωνικός εκφωνητής, όταν με το σχολείο πήγε σε μια σχετική εκδρομή και είδε έναν εκφωνητή για να συνειδητοποιήσει ότι «δεν έμοιαζε καθόλου με αυτό που άκουγα». Εκείνος του είπε ότι «το ραδιόφωνο είναι το θέατρο της φωνής», τον μάγεψε και από τότε δόθηκε σε αυτό. Δούλεψε σκληρά, έκανε μαθήματα και άρχισε να δουλεύει. Όμως, το 1993 η κοκαΐνη, το κρακ και το αλκοόλ τον κυρίεψαν και του στέρησαν όσα είχε. Έχασε την καριέρα του, την οικογένειά τους και το σπίτι του. Έμεινε άστεγος, μπαινόβγαινε στα κρατητήρια, συνελήφθη περισσότερες από 10 φορές για μικροκλοπές και κατοχή ναρκωτικών. Από το 2008 άρχισε να παλεύει και παραμένει 2,5 χρόνια «καθαρός».

Μάλιστα, στις 6 Ιανουαρίου, με τη βοήθεια του «Today» και του «Early Show» ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη (παρότι δεν είχε χαρτιά) για να δει την 90χρονη μητέρα του για πρώτη φορά μετά από σχεδόν 20 χρόνια.

Ήδη το MSNBC τον έχει προσλάβει για το σταθμό, αλλά τα πιο μεγάλα δίκτυα ακόμη ερίζουν γύρω του. Κι αν τα δίκτυα τον θέλουν πολύ, το NFL τον θέλει ακόμα περισσότερο.

Ο Κέβιν ΜακΛάφλιν, διευθυντής παραγωγής ταινιών του NFL, είπε σε εφημερίδα για να δείξει πόσο θέλει το NFL να τον υπογράψει: «Με πήρε το αφεντικό μου και μου είπε, ‘αν δεν τον προσλάβεις, απολύεσαι’».

Κι αν νομίζετε ότι η αντίδραση του NFL είναι ακραία, περιμένετε μέχρι να ακούσετε εκείνη των Κλίβελαντ Καβαλίερς. Με τον Τεντ Ουίλιαμς να είναι από το Οχάιο οι Καβαλίερς σκέφτηκαν ότι θα ήταν καλό να δουλέψει κιόλας εκεί. Του πρότειναν, λοιπόν, σπίτι και δουλειά στην ομάδα και τον κεντρικό χορηγό της, κάνοντας την ανακοίνωση σε τηλεοπτική εκπομπή!

Μάλιστα, για να τον πείσουν, δημιούργησαν και ολόκληρο σάιτ (το οποίο έχει ήδη περίπου 1.500 σχόλια), όπου ο κόσμος θα μπορεί να γράφει σχόλια για να πείσει τον Ουίλιαμς να υπογράψει στην ομάδα. Και εκτός αυτού, στην ιστοσελίδα υπάρχουν και μηνύματα από τους εργαζόμενους στους Καβαλίερς και στον μεγαλύτερο χορηγό τους, που με φωτογραφίες από το χώρο εργασίας ζητούν από τον Ουίλιαμς να πάει κι αυτός εκεί!

Ο Ουίλιαμς το πρωί της Τρίτης βρέθηκε στο Staples Center στην προπόνηση των Λος Άντζελες Λέικερς, επισκεπτόμενος το γήπεδο,πριν εμφανιστεί στο «Entertainment tonight». Η σκηνή με αυτόν και τον Κόμπι Μπράιαντ να μιλάνε στην άκρη του γηπέδου (και τον Ουίλιαμς να κάνει σα μικρό παιδί), ενώ λιγότερο από μια εβδομάδα πριν εκείνος ζούσε στο δρόμο, ήταν πλήρως σουρεαλιστική. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Λος Άντζελες αποκάλυψε ότι τον πλησίασε ο Τζακ Νίκολσον και του ζήτησε να συμμετέχει στην επόμενη ταινία που ετοιμάζει με θέμα δύο ραδιοφωνικούς εκφωνητές!

Κι όσοι δεν πιστεύουν στα παραμύθια, θα πρέπει να… αναθεωρήσουν, με τους Καβαλίερς να παλεύουν σε αυτό τον «κατακλυσμό» προτάσεων να πείσουν αυτοί τον Ουίλιαμς: «Η δουλειά στο NFL είναι μια πολύ σημαντική δουλειά πανεθνικής εμβέλειας. Όμως, η δική μας είναι μια σημαντική δουλειά τοπικής εμβέλειας. Είναι από το Οχάιο, οπότε θεωρώ ότι πρέπει να δεχτεί τη δική μας πρόταση». Ο Ουίλιαμς μάλλον δεν μπορούσε να φανταστεί καλύτερο τρόπο για να τον υποδεχτεί το 2011 ούτε στα πιο τρελά του όνειρα…

Νίκος Κουσούλης

Υ.Γ.: Δείτε το βίντεο από το οποίο ξεκίνησαν τα πάντα με κάποιες δηλώσεις της μητέρας του, αλλά και το βίντεο με τη συνάντηση  με τον Κόμπι Μπράιαντ:

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *