Home / NBA / The… Cream Team!

The… Cream Team!

Καλοκαιράκι, η ζέστη έχει σφίξει, οι ομάδες του NBA ετοιμάζουν τα νέα τους ρόστερ, αλλά μία από αυτές έχει φτάσει σε άλλα επίπεδα. Νομίζετε ότι αυτό θα είναι άλλο ένα άρθρο για τους Λέικερς και την τετράδα Κόμπι, Νας, Χάουαρντ, Γκασόλ, ή μήπως θα μιλήσουμε για τους πρωταθλητές Χιτ που στους ΛεΜπρον, Ουέιντ, Μπος προσέθεσαν τον Άλεν; Λάθος. Το άρθρο αφορά τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, την ομάδα που… ταράζει τα νερά στο NBA. Την πιο λευκή ομάδα της λίγκας! Ναι, καλά ακούσατε, οι φετινοί Τίμπεργουλβς επαναφέρουν μνήμες των 60s στο NBA.

Μη γελάτε, η αναλογία λευκών-μαύρων στους φετινούς Γουλβς θα είναι τέτοια που το πιο πιθανό είναι οι μαύροι παίκτες να ελέγχονται στην είσοδο ως προς το τι δουλειά έχουν στα αποδυτήρια της ομάδας! Σε ένα πρωτάθλημα που οι μαύροι αθλητές πέρσι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία αποτελούσαν το 78% του συνόλου και οι μη λευκοί αθλητές το 83% του συνόλου των παικτών, έρχεται ο Ντέιβιντ Καν να… υπακούσει στις προτροπές του Λάρι Μπερντ, τυχαία ή όχι του λεγόμενου και «Μεγάλου Λευκού».

Για του λόγου το αληθές και για να ξέρουμε όλοι για τι μιλάμε, ας ρίξουμε μια ματιά στο έως τώρα ρόστερ των Τίμπεργουλβς για τη σεζόν 2012-13:

Αυτή τη στιγμή το ρόστερ των Τίμπεργουλβς αριθμεί 13 παίκτες, ανάμεσά τους υπάρχουν… 4 μαύροι, μάλιστα οι δύο εκ των οποίων έχουν… ρίζες καυκάσιου δηλωμένες στην καταγωγή τους!

Πέραν αυτών υπάρχουν 9 λευκοί, οι Τζέι Τζέι Μπαρέα, Τσέιζ Μπάντινγκερ, Αντρέι Κιριλένκο, Κέβιν Λοβ, Νίκολα Πέκοβιτς, Λουκ Ρίντναουρ, Ρίκι Ρούμπιο, Αλεξέι Σβεντ και Γκρεγκ Στίσμα, ενώ ο Ντάρκο Μίλιτσιτς αποδεσμεύτηκε και ο Μπραντ Μίλερ έφυγε με τη διάθεση να αποσυρθεί. Μάλιστα, ο Καν είχε πάρει και τον Ρόμπερτ Χάμελ από το ντραφτ, άλλον ένα λευκό, αλλά εκείνος προτίμησε να υπογράψει στην Ομπραντόιρο. Και για να γελάσουμε και λίγο περισσότερο, οι Τίμπεργουλβς αυτή τη στιγμή έχουν τα δικαιώματα άλλων 4 λευκών… των Ελιάχου, Μαυροκεφαλίδη, Νόρελ, Μπιέλιτσα (συν των Πρέστες και Ενγκομπό)!

Μαύροι στο ρόστερ είναι ο Ντάντε Κάνινγχαμ, ο Μάλκολμ Λι, ο Μπράντον Ρόι και ο Ντέρικ Ουίλιαμς, οι οποίοι προφανώς και θα περπατούν μαζί στο γήπεδο, για να μην νιώθουν απελπιστική μοναξιά (ή για να νιώθουν… ασφάλεια).

Αν κάνει καμιά… πλάκα ο Ρόι και δεν είναι σε καλή κατάσταση στην επιστροφή του ή τραυματιστεί στη διάρκεια της χρονιάς, τότε οι Μινεσότα Τίμπεργουλβς θα γίνουν η πρώτη ομάδα μετά τη συγχώνευση του NBA με το ABA που θα έχει… λευκή πεντάδα, καθώς η λογική λέει ότι Κιριλένκο, Λοβ, Πέκοβιτς θα ξεκινούν, μαζί με έναν άσο (Μπαρέα, Σβεντ, Ριντνάουρ, Ρούμπιο) και τον Ρόι.

Η τελευταία ομάδα στο NBA που είχε τόσους λευκούς (και οι Τίμπεργουλβς δεν έχουν κλείσει ακόμα το ρόστερ τους, έχουν… δύο ακόμα θέσεις) ήταν οι Μπόστον Σέλτικς του 1988, οι οποίοι είχαν 10 λευκούς στο ρόστερ και 4 στη βασική πεντάδα. Τότε ο Ρόμπερτ Πάρις ήταν ο 5ος.

Έτσι έρχεται και πολύ φυσικά η… σύνδεση με την ατάκα του Λάρι Μπερντ το 2004, όταν είπε ότι αν οι ομάδες είχαν πιο πολλούς λευκούς θα είχε περισσότερους οπαδούς το NBA, μιας και κατά κύριο λόγο οι μπασκετόφιλοι που βλέπουν τη λίγκα είναι λευκοί: «Αν είχες μερικούς ακόμα λευκούς παίκτες στο πρωτάθλημα, μπορεί και να προσέλκυες τους οπαδούς, να τους ενθουσίαζες λίγο περισσότερο. Αλλά το μπάσκετ είναι το παιχνίδι των μαύρων και τέτοιο θα είναι πάντα. Εννοώ, οι μεγαλύτεροι αθλητές του κόσμου είναι αφροαμερικανοί».

Λέτε μέσα σε όλη αυτή την κεκαλυμμένη… ρατσιστική φρενίτιδα να έστησαν ο Καν με τον Έιντελμαν το ρόστερ των Γουλβς; Να δείχνουν όλους τους αγώνες τους σε εθνικό δίκτυο φέτος; Ή μήπως απλώς έτυχε;

Έτσι ή αλλιώς οι λευκοί εθνικιστές θα έχουν ομάδα να υποστηρίζουν στο επόμενο NBA, με τους Τίμπεργουλβς να είναι μία από τις πιο «λευκές» ομάδες της ιστορίας του NBA, σίγουρα η πιο λευκή των τελευταίων 20 χρόνων!

Θα είναι η απάντηση των «λευκών» στο «μαύρο» μπάσκετ;
Αμφιβάλλετε ότι μέσα στη χρονιά στο διαδίκτυο θα «σκάσουν» και τέτοια άρθρα; Και δεν εννοώ σαρκαστικά και ειρωνικά όπως το παρόν, μιλάω για «σοβαρά» άρθρα που θα επιχειρηματολογούν υπέρ της ανωτερότητας της λευκής φυλής και στο μπάσκετ αν οι Τίμπεργουλβς πηγαίνουν καλά, ή θα μιλούν για νίκη των… μαύρων αν οι Τίμπεργουλβς πατώσουν.

Η Μινεσότα είναι μια από τις πιο «λευκές» πολιτείες των Η.Π.Α.
, μέσα στην πρώτη δεκάδα με 83% λευκούς και 5% μαύρους, ενώ είναι η πιο «λευκή» από τις πολιτείες που έχουν ομάδα μπάσκετ στο NBA (ναι, πάνω και από τη Γιούτα, είμαι σίγουρος ότι εκεί πήγε το μυαλό των περισσότερων). Απ’ την άλλη, η Μινεάπολις (για να τα λέμε κι όλα) είναι στην 25η θέση από τις 50 μεγαλύτερες πόλεις των Η.Π.Α. σε ποσοστό μαύρων (20%), περίπου στην 20η θέση από τις πόλεις που έχουν ομάδα NBA, ενώ είναι από τις πόλεις που έχουν το μικρότερο διαχωρισμό μαύρων-λευκών στις Η.Π.Α. (υπό την έννοια ότι το 24% του πληθυσμού της ζει σε μεικτές συνοικίες).

Το NBA θεωρείται γενικά πρωτάθλημα-μοντέλο όσον αφορά τη φυλετική ποικιλομορφία σε όλα τα επίπεδά του, από τα γραφεία της λίγκας, ως τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους στις ομάδες. Και κάπου εδώ… έρχονται οι νέοι Τίμπεργουλβς!

Αλλά ας αφήσουμε τα… σοβαρά στοιχεία στην άκρη και ας φανταστούμε μια λευκή πεντάδα με Ρούμπιο, Σβεντ, Κιριλένκο, Λοβ και Πέκοβιτς να κυριαρχεί στο NBA, με πρώτη αλλαγή τον Μπάντινγκερ. Το όνειρο του Μπερντ γίνεται πραγματικότητα, ο Μάικλ Τζόρνταν θα μπορεί ήσυχος πια να μεγαλώσει το… χιτλερικό μουστάκι του χωρίς να τολμά κανείς να του πει τίποτα, αφού και το NBA θα βρίσκεται υπό καθεστώς λευκής κυριαρχίας.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *