Home / NBA / Το τρομερό καλάθι του Ντουράντ!

Το τρομερό καλάθι του Ντουράντ!

Σε μια εναρκτήρια βραδιά στα πλέι οφς που τα είχε όλα, ο Κέβιν Ντουράντ έκλεψε την παράσταση με το μεγάλο καλάθι του στην εκπνοή του αγώνα, που έδωσε τη νίκη στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Ήδη από την πρώτη ημέρα των πλέι οφς είδαμε τους Μπουλς να χάνουν τις ελπίδες τους για τίτλο, με τον τραυματισμό του Ντέρικ Ρόουζ να θρυμματίζει τα όνειρά τους, τον ΛεΜπρον Τζέιμς να δείχνει και πάλι ότι είναι… loser, αλλά και τους πρωταθλητές Μάβερικς να φτάνουν 1,5 δευτερόλεπτα απ’ το να κάνουν τους πάντες να καταπιούν τη γλώσσα τους.

Όμως, το Ντάλας δεν κατάφερε να σπάσει έδρα στην Οκλαχόμα Σίτι, καθώς ο Κέβιν Ντουράντ με τρομερό σουτ 1,5 δευτερόλεπτο πριν το τέλος έκανε το 99-98 για τους Θάντερ, που έγραψαν το 1-0 στη σειρά. Έτσι, το Ντάλας θα πρέπει να αναζητήσει σε άλλο αγώνα το σπάσιμο της έδρας. Δείτε το τρομερό σουτ του Ντουράντ, με τον Σον Μάριον ουσιαστικά κρεμασμένο πάνω του την ώρα που σουτάρει:

Στην… άλλη άκρη των πλέι οφς, οι Σικάγο Μπουλς κέρδιζαν τους Φιλαντέλφια Σίξερς με 103-91, αλλά έχαναν τον Ντέρικ Ρόουζ. Ο Ρόουζ πρόλαβε να έχει 23 πόντους, 9 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 τάπα, αλλά περίπου 1:20 για το τέλος έκοψε τον αχίλλειο τένοντά του και θα χάσει όλα τα υπόλοιπα πλέι οφς. Αυτό ουσιαστικά διαλύει κάθε ελπίδα των Μπουλς για τίτλο καθώς, χωρίς τον Ρόουζ, πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να πάνε πέρα από τους Σίξερς.

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς μπορεί να βοήθησε με 32 πόντους (10/14 σουτ και 11/14 βολές) τους Χιτ του να διαλύσουν τους Νικς με 100-67 στο πρώτο ματς της σειράς, αλλά αυτά που είπε μάλλον δεν άρεσαν σε κανέναν από τους… LeBron-lovers, δίνοντας ακόμα περισσότερο κάρβουνο στη μηχανή των LeBron-haters.

Ο Τζέιμς είπε ότι το να χάσει τον τίτλο δεν είναι αποτυχία, καθώς η αποτυχία είναι σκληρή λέξη: «Η σεζόν δεν θα είναι αποτυχημένη αν δεν κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Αυτομάτως το μυαλό σου θεωρεί ότι θα είναι αποτυχία, αλλά θα είναι απλώς απογοήτευση. Ο στόχος μας είναι το δαχτυλίδι, είναι ο λόγος που είμαστε όλοι μαζί στην ομάδα. Η αποτυχία είναι σκληρή λέξη. Δουλεύουμε σκληρά κάθε μέρα για να κάνουμε λόγο για αποτυχία σε περίπτωση που χάσουμε το πρωτάθλημα».

Με συγχωρείτε αλλά αυτή δεν είναι η δήλωση που περιμένεις από το αστέρι σου τη στιγμή που ξεκινούν τα πλέι οφς. Ιδίως όταν αυτό το αστέρι έχει αμφισβητηθεί όσο κανείς άλλος για την παρουσία του στα πλέι οφς τα τελευταία χρόνια όταν η μπάλα έκαιγε.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *