Home / NBA / Έχει και… προσωπικότητα!

Έχει και… προσωπικότητα!

Δημοσιεύτηκε στις 18 Μαΐου 2008

Τα πλέι οφς του NBA συνεχίζονται και οι ομάδες πλέον φορτσάρουν, καθώς το νήμα είναι κοντά. Ήδη οι πρώτοι που αποκλείστηκαν έχουν αρχίσει τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά, με τους Μάβερικς να έχουν προχωρήσει στην πρόσληψη νέου προπονητή.

Ο Ρικ Καρλάιλ την ήξερε τη δουλειά και πήγε κατευθείαν στο ψαχνό. Σου λέει, ποιος μπορεί να μου κλείσει τη θέση του προπονητή στο Ντάλας; Μα προφανώς το ένα μισό από το ζεύγος. Έτσι, επισκέφτηκε τον Νοβίτσκι… στο σπίτι του και μέσα στη συζήτηση τον έβαλε να… κάνει και κινήσεις ποστ αλά Λάρι Μπερντ στο σαλόνι. Τρελάθηκε ο Γερμανός, τηλεφώνησε στον Κιούμπαν, χάρηκαν αμφότεροι, προσλήφθηκε ο Καρλάιλ. Το θέμα είναι τι θα καταφέρει. Θα δούμε. Ήδη πάντως προσπαθεί να «αδειάσει» τον Τζος Χάουαρντ και να πάρει στο Ντάλας ένα αγαπημένο του παιδί, τον Ρον Αρτέστ. Με τον Αρτέστ οι Μάβερικς θα γίνουν επιτέλους αντρική ομάδα, ενώ αν προχωρήσει και με τη διάθεση που έχει να «τρέχει» τους περιφερειακούς στον αιφνιδιασμό ώστε να εκμεταλλευτεί τον Κιντ, τότε θα έχουν ελπίδες οι Μαβς.

Σπερς και Χόρνετς έχουν προσφέρει την μέχρι στιγμής πιο… ανούσια σειρά στα πλέι οφς. Κανείς δεν δυσκολεύει τον άλλο εκτός έδρας, με τους γηπεδούχους να κάνουν την πλάκα τους, αφού μέχρι στιγμής και με το σκορ στο 3-3 οι μεν Χόρνετς κερδίζουν με μέση διαφορά 19.7 πόντων τα εντός έδρας παιχνίδια τους, ενώ οι Σπερς με διαφορά 16.3 τα δικά τους. Ας ελπίσουμε το 7ο παιχνίδι να είναι όπως αρμόζει σε μια σειρά που φτάνεις την κόψη του ξυραφιού. Οι Σπερς καλούνται να αποδείξουν ότι το αίμα του πρωταθλητή κυλάει και φέτος στις φλέβες τους, ενώ οι Χόρνετς ότι δεν χάνουν από.. γέρους. Στο βάθος Λ.Α. με τους Λέικερς να προτιμούν προφανώς τη Νέα Ορλεάνη, αφού τους ταιριάζει αγωνιστικά περισσότερο, ενώ σκέφτονται και τον Κόμπι Μπράιαντ. Γιατί το λέω αυτό; Απλώς ρωτήστε τον ΛεΜπρον τι τράβηξε πέρσι στις δαγκάνες του Μπρους Μπόουεν και θα καταλάβετε τι καλά που θα περάσει ο Μπράιαντ σε ενδεχόμενο συναπάντημα.

Οι Λέικερς που μέχρι στιγμής πηγαίνουν τρένο, αποκλείοντας και τη Γιούτα και πείθοντας (πάνω απ’ όλα τους εαυτούς τους) ότι μπορούν να φτάσουν μέχρι το τέλος.

Στην Ανατολή, στο 3-3 είναι οι Καβαλίερς με τη Βοστόνη. Οι Σέλτικς που έχουν φτάσει ως εδώ χωρίς εκτός έδρας νίκη και αν περάσουν την Κυριακή το βράδυ, θα γίνουν η πρώτη ομάδα στην ιστορία του NBA που θα έχει φτάσει στα τελικά περιφέρειας χωρίς να κερδίσει εκτός έδρας. Καμία δεν έχει πάρει έτσι τον τίτλο, όμως οι Σέλτικς δείχνουν παντοδύναμοι στην έδρα τους. Κυρίως, στα τελευταία λεπτά ξέρουν τι θέλουν. Αφού πιάσαμε τη σειρά αυτή, δεν μπορώ παρά να σχολιάσω τα όσα έγιναν στο 6ο ματς, που ανάγκασαν τον Ρίβερς να φωνάζει για τη διαιτησία εκτός εαυτού. Τι έγινε; Ό,τι και πέρσι στο αντίστοιχο παιχνίδι με το Ντιτρόιτ, που οι Πίστονς ωρύονταν ότι οι διαιτητές δεν τους άφησαν να παλέψουν τον αγώνα. Είπαμε, έχει αποφασιστεί ποιος σύγχρονος αστέρας θα έχει τις περισσότερες πλάτες από τη λίγκα. Δεν είναι τυχαία αυτά.

Οι Ντιτρόιτ Πίστονς έχουν αυτό που χαρακτηρίζει συνήθως μια ομάδα που θα πλησιάσει μια ανάσα από το πρωτάθλημα. Δεν αυτοδιαφημίζονται. Χωρίς πολλά πολλά και με σκληρό μπάσκετ, απέκλεισαν το Ορλάντο στην πλάκα τους και πλέον περιμένουν τον νικητή του άλλου ζευγαριού στην Ανατολή.

Μιας και η κουβέντα το έφερε στο Ορλάντο, δεν μπορώ να αντισταθώ και να μην σχολιάσω τον μοναδικό άνθρωπο που πήρε διαγωνισμό καρφωμάτων κάνοντας… λέι απ και μετά οι Αμερικάνοι (γνωστοί για το σωβινιστικό κόμπλεξ τους) τον ανακήρυξαν και… σούπερμαν. Ο Σούπερμαν δεν πέρασε καλά από τον αντιήρωα (που όμως ξέρει μπάσκετ) Ρασίντ Ουάλας και οι Μάτζικ πήγαν άπατοι. Το καλοκαίρι θα έρθει η σειρά του Σοφοκλή να τον εκθέσει ή να τον σκουπίσει… σαν κουνούπι όπως πρόπερσι. (Επιμένω για τον Σοφοκλή, θα δείτε τις επόμενες ημέρες γιατί μιλάω για τους ψηλούς της εθνικής).

Και μιας και μιλάμε για τον Ντουάιτ Χάουαρντ, να σκάσει και το χειλάκι μας λίγο… Ο Χάουαρντ έκανε την απόλυτη δήλωση ξανθιάς στο Slam Μαρτίου: «Στον φετινό διαγωνισμό καρφωμάτων οι άνθρωποι είδαν ότι έχω και προσωπικότητα. Νομίζω ότι πολλοί δεν ήξεραν καν ότι έχω προσωπικότητα – νόμιζαν ότι είμαι απλώς ένας ψηλός τύπος που είναι σοβαρός». Και μετά φταίω εγώ που σχολιάζω…

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *