Home / Α1 / Ένας θα πάει στα σαλόνια…

Ένας θα πάει στα σαλόνια…

Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐου 2008

Το Σάββατο εκτός από τον μεγάλο τελικό του πρωταθλήματος, αρχίζουν και οι μικροί. Μικροί μόνο στο όνομα όμως, καθώς κρίνουν πάρα πολλά για τους δύο συμμετέχοντες. Μαρούσι και Πανιώνιος ξεκινούν από τελείως διαφορετική βάση, αλλά ο στόχος είναι κοινός και για τους δύο: τα σαλόνια της Ευρωλίγκας. Ας δούμε τι… θα δούμε:

Ο Πανιώνιος πέρασε από σαράντα κύματα φέτος. Άλλαξε προπονητή, αλλά κι αυτόν που πήρε δεν σταμάτησε, από ένα σημείο και μετά, να τον αμφισβητεί και να «σκέφτεται» να τον αλλάξει για να φέρει άλλον. Τελικά, η λογική επικράτησε (δεν υπήρχε προφανής λόγος για να φύγει ο Μάρκοβιτς) και οι «πάνθηρες» συνεχίζουν ως έχουν. Όμως, τα πράγματα δεν προμηνύονται ρόδινα. Με τον κόσμο της ομάδας να έχει μονίμως (στο Ελληνικό) γυρισμένη την πλάτη σε αυτήν, με τον Λιανό να δηλώνει ότι «ή βγαίνουμε Ευρωλίγκα ή μειώνω κατά 30% το μπάτζετ» ο Πανιώνιος είναι εμφανές ότι βρίσκεται σε σταυροδρόμι. Αν βγει Ευρωλίγκα θα κάνει επενδύσεις (σε λογικά πλαίσια), αλλά θα ακολουθήσει ο κόσμος; Αν δεν βγει Ευρωλίγκα, δεν θα κάνει ιδιαίτερες επενδύσεις, υπάρχει περίπτωση να συγκινηθεί έτσι ο κόσμος; Μένει να δούμε αν στα 3 κρισιμότερα παιχνίδι της χρονιάς, το Ελληνικό θα έχει περισσότερους από 3.000. Αν όχι, κάτι πάει στραβά στην πλατεία, καθώς θα είναι αδικαιολόγητο.

Αγωνιστικά, ο Πανιώνιος έχει δείξει στιγμές μεγάλης ομάδας, αλλά και σημάδια αστάθειας και μετριότητας. Αν δεν του πάνε τα σουτ, τότε δυσκολεύεται πάρα πολύ να ελέγξει το ρυθμό ενός αγώνα, ενώ οι ξένοι του είναι ιδιαίτερα ασταθείς. Νιούλι και Μπάξτερ μπορούν να πετύχουν από 20 πόντους σε έναν αγώνα, αλλά και να μείνουν αμφότεροι άποντοι. Πιο φερέγγυες λύσεις φαντάζουν αυτές του Γιάννη Καλαμπόκη και του Γιάννη Γιαννούλη. Όμως, ο Γιαννούλης προέρχεται από τραυματισμό και ο Καλαμπόκης θα βρει απέναντί του την άμυνα του Αμαρουσίου. Ο Σάκοτα πριν από μερικές εβδομάδες (πριν το σκούπισμα και την παντελή αφάνεια στα ματς με Παναθηναϊκό) κατηγόρησε δημόσια όσους τον αμφισβητούν ως «κομπλεξικούς και άσχετους». Δεν λέω ότι ήταν εύκολο για το παιδί να βάλει 20άρες εναντίον της ομάδας που ανήκει (όχι ότι τον Παναθηναϊκό θα τον επηρέαζε σε τίποτα), αλλά καλό θα είναι να μην λες τέτοια όταν πρόκειται να έχεις 4 πόντους μέσο όρο στα επόμενα ματς. Πλέον καλείται να αποδείξει την αλήθεια των λεγομένων του, αλλά και να παίξει για τον εαυτό του. Αν ο Πανιώνιος βγει Ευρωλίγκα, τότε εκείνος του χρόνου θα παίζει σε ομάδα Ευρωλίγκας. Αν όχι, επειδή δεν πιστεύω ότι θα χωράει στον Παναθηναϊκό, θα παίζει ULEB Cup, ή θα κάθεται στην εξέδρα (του ΟΑΚΑ).

Στα Μαρούσι η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ρόδινη, αν δεν επισκιαζόταν από την κούραση της ομάδας. Όλοι ελπίζουν να μην «σκάσει» το Μαρούσι στον μικρό τελικό, αλλά ο Σούλης Μαρκόπουλος το φοβάται. Ο Σούλης ήρθε στην πορεία της χρονιάς και μετέτρεψε μια ομάδα-φαβορί για υποβιβασμό σε ομάδα-φαβορί για την Ευρωλίγκα. Μένει να βρει τρόπο να τους κρατήσει «ζωντανούς» για ακόμη 5 αγώνες. Η προπόνηση της Πέμπτης έμοιαζε με νοσοκομείο, καθώς οι μισοί έκαναν θεραπεία, οι υπόλοιποι χαλαρό τρέξιμο και κάποιοι (Μιλισάβλιεβιτς) ήταν στο κρεβάτι τους με πυρετό.

Ο κόσμος δεν θα γυρίσει την πλάτη στην ομάδα και το κλειστό του Αγίου Θωμά θα έχει πάνω από 1.000 άτομα στα δύο παιχνίδια, αλλά κάπου εκεί είναι και το… όριο του Αμαρουσίου. Ομάδα για λίγους, η οποία όμως θα πρέπει να βρει τρόπο να προσελκύσει πολλούς, αν περάσει στην Ευρωλίγκα (θα τα πούμε άλλη ώρα αυτά).

Σας είχα πει μετά το ματς στο Μαρούσι με τον Άρη (την ισοφάριση) ότι από τότε στην ομάδα «έβλεπαν» Πανιώνιο. Και μάλιστα έλεγαν ότι αν μπορούν να περάσουν τον Άρη, ο Πανιώνιος είναι σαφώς ένα σκαλί πιο κάτω. Αυτό καλούνται να αποδείξουν στη σειρά.

Οι δύο ομάδες έχουν παρεμφερές ρόστερ, με το Μαρούσι να έχει καλύτερο προπονητή και τον Πανιώνιο να έχει την έδρα. Οι Αμαρουσιώτες, όμως, έσπασαν το Αλεξάνδρειο και παραλίγο να σοκάρουν το ΣΕΦ. Μπροστά σε αυτά, το Ελληνικό μοιάζει εύκολη υπόθεση.

Η αγωνιστική κατάσταση του τελευταίου μήνα λέει Μαρούσι, η εμπειρία λέει Μαρούσι, η εικόνα των ομάδων λέει Μαρούσι, η έδρα λέει Πανιώνιος και η λογική λέει ότι θα δούμε μια ιδιαίτερα κλειστή σειρά.

About nikolask11

Check Also

Athlenda: κάνοντας τα όνειρα των νέων ταλέντων πραγματικότητα!

Για έναν πιτσιρικά με όνειρα για καριέρα το μπάσκετ υπάρχει παντού γύρω του. Λίγα έχουν …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *