Home / NBA / Χτύπημα κάτω απ’ τη ζώνη…

Χτύπημα κάτω απ’ τη ζώνη…

Δημοσιεύτηκε στις 27 Μαΐου 2008

Μέσα από αυτό το blog, μέσα από αυτό το άρθρο, καλώ όλους του φίλους του μπάσκετ, του αθλητισμού και του πολιτισμού να βρούμε μια λύση, γιατί το πρόβλημα είναι τεράστιο. Το ρεπορτάζ από τη Βραζιλία αναφέρει ότι ο Βαρεζάο ίσως και να μην μπορέσει να παίξει στο προολυμπιακό τουρνουά.

Το επαναλαμβάνω για όσους το διάβασαν, αλλά δεν μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους: ο Βαρεζάο μπορεί να χάσει το προολυμπιακό τουρνουά. (περιμένω να συνέλθετε…)

Το χτύπημα της μοίρας είναι βαρύ για το Age of Basketball, που πλέον δεν ξέρει πώς μπορεί να συνέλθει. Κυρίες και κύριοι περιμένουμε λύσεις. Το «πουλέν μας» (όπως λέτε) μπορεί να μην έρθει. Τι να κάνουμε;

Μία πρόταση είναι να ακολουθήσουμε το παράδειγμα Μπέκαμ. Δηλαδή να φτιάξουμε ένα site όπου θα έχουμε τον Βαρεζάο φάτσα-κάρτα και να περνάμε όλοι το ποντίκι από πάνω του για να τον κάνουμε καλά στο μυαλό… ε, στο πόδι ήθελα να πω. Όποιες άλλες προτάσεις ευπρόσδεκτες. Ο καραγκιόζης πρέπει να έρθει. Θα δώσει χρώμα όσο να ‘ναι…

Μπροστά σε αυτό τα υπόλοιπα νέα από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, μοιάζουν ανούσια. Τι κι αν βρισκόμαστε λίγες ανάσες μακριά από τον τελικό; Αλλά μιας και το έφερε η κουβέντα, ας τα πούμε λίγο.

Η Βοστόνη δεν θα γίνει η πρώτη ομάδα στην ιστορία του NBA που θα πάρει το πρωτάθλημα χωρίς εκτός έδρας νίκη… Όχι, δεν ξέρω κάτι για το ποιος θα πάρει τον τίτλο, απλώς η Βοστόνη έχασε στην έδρα της. Εκεί που πήγαμε να πούμε ότι οι σκληροί του Ντιτρόιτ θα περάσουν στον τελικό, μόλις 48 ώρες αργότερα ήρθε η απάντηση στο Αμιτιβίλ, και μάλιστα απάντηση εκκωφαντική. Οι Σέλτικς μπήκαν, είδαν και κέρδισαν. Έτσι απλά. Πλέον, το παιχνίδι που διεξάγεται στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, είναι το πιο κρίσιμο της σεζόν για τους Πίστονς. Αν χάσουν, η σειρά λογικά θα τελειώσει σε βάρος τους.

Στην άλλη σειρά φάνηκε πλέον ξεκάθαρα ποιος είναι το βαρόμετρο των Σπερς. Δεν παίζει καλά ο Τζινόμπιλι, οι Σπερς χάνουν, βάζει 30 πόντους, οι Σπερς κερδίζουν. Η σειρά φάνηκε ότι έχει πολύ ζουμί μπροστά της. Αρκετοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν να ξεγράψουν τους Σπερς μετά το δεύτερο ματς, αλλά στο τρίτο φάνηκε να γυρνάμε στην… προηγούμενη σειρά με τη Νέα Ορλεάνη. Αν φτάσει έτσι μέχρι το 7ο, ποιος νιώθει σίγουρος για τους Λέικερς; Εκεί το αβαντάζ θα το έχουν οι Σπερς, καθώς είναι αρκετά πιο έμπειρη ομάδα.

Δύο στοιχεία λένε «Λέικερς». Πρώτον, η επιστροφή από το –20 στο α΄ ματς της σειράς. Αυτό δείχνει ομάδα με χαρακτήρα. Το δεύτερο είναι το εξωφρενικό 40-0 που έχει ο Φιλ Τζάκσον στα πλέι οφς όταν κερδίζει τον πρώτο αγώνα. Βέβαια, τα ρεκόρ είναι για να σπάνε.

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *