Home / NBA / Στον ιστό του Ντουραντούλα!

Στον ιστό του Ντουραντούλα!

Οι Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ άνοιξαν το σκορ στη σειρά των τελικών του NBA με τους Μαϊάμι Χιτ κερδίζοντας με 105-94 το πρώτο ματς και τα… όργανα για τους Χιτ άρχισαν! Κάτι η μεγαλειώδης εμφάνιση του Κέβιν Ντουράντ στην 4η περίοδο, κάτι η αντίστοιχη κάτω του μετρίου του ΛεΜπρον Τζέιμς και οι εισαγωγές των αμερικανικών μέσων στο ρεπορτάζ του τελικού έμοιαζαν όλες λίγο πολύ με το «ο Κέβιν Ντουράντ έβαλε 17 από τους 36 πόντους του σε ακόμα μία εφιαλτική 4η περίοδο για τον Τζέιμς και την ομάδα του». Κι ακόμα είμαστε στον πρώτο αγώνα…

Οι Χιτ είχαν τον έλεγχο του αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, προηγήθηκαν από νωρίς και πήγαν με 7 πόντους διαφορά και στο πρώτο δωδεκάλεπτο και στο ημίχρονο, 47-54. Τα πράγματα άλλαξαν πλήρως στην επανάληψη, όταν Ντουράντ και Ουέστμπρουκ μόνοι τους έβαλαν περισσότερους πόντους απ’ όσους όλοι οι Χιτ μαζί! Ο Τζέιμς προσπάθησε να μαρκάρει τον Ντουράντ στο 4ο δωδεκάλεπτο, αλλά μάταια, ο 3 φορές σκόρερ του NBA ήταν ασταμάτητος.

Μαζί με τον Ουέστμπρουκ κέρδισαν… 41-40 το δεύτερο ημίχρονο από τους Χιτ, με το συνολικό σκορ να πηγαίνει στο 51-40 στο δρόμο για το τελικό 105-94. Απ’ τη μία ο Ντουράντ είχε 17 πόντους στην 4η περίοδο με 6/10 σουτ και 4/4 βολές συν 4 ριμπάουντ αλάνθαστος. Απ’ την άλλη ο Τζέιμς είχε 7 πόντους με 2/6 σουτ και 3/4 βολές, 2 ριμπάουντ και 1 λάθος.

Οι οπαδοί των Θάντερ φώναζαν «MVP! MVP!» και το μυαλό πολλών πήγε στους περσινούς τελικούς όταν ο Τζέιμς είχε 3 πόντους μέσο όρο στις τέταρτες περιόδους απέναντι στους Μάβερικς.

Τα πράγματα δεν ήταν τόσο τραγικά αυτή τη φορά, ο Τζέιμς ήταν (μαζί με τον Ουέιντ) πρώτος σκόρερ στην 4η περίοδο για την ομάδα του, ενώ πήρε και τα πιο πολλά σουτ και τις πιο πολλές βολές. Αλλά… όταν ο απέναντι βάζει 17 πόντους κι εσύ έχεις 2/6 όσο να ‘ναι βγαίνεις μείον στη σύγκριση.

Σίγουρα επιβράβευση αξίζει και ο Θάμπο Σεφολόσα, που μάρκαρε τον Τζέιμς στην 4η περίοδο και τον κράτησε στους 7 πόντους με 33% εντός παιδιάς, την ώρα που στις 3 πρώτες περιόδου ο Τζέιμς είχε 17 πόντους με 58% εντός παιδιάς απέναντι στον Ντουράντ (και άλλους 6 όταν δεν τον μάρκαρε ο Ντουράντ).

Ο Ντουράντ έκανε αδιανόητο ματς
, για να καταλάβετε το βεληνεκές της εμφάνισής του, τα τελευταία 15 χρόνια μόλις 2 παίκτες έχουν βάλει τόσο πολλούς πόντους σε 4η περίοδο τελικού. Επίσης, μόνο ένας παίκτης έχει βάλει πάνω από 36 πόντους στο ντεμπούτο του στους τελικούς του NBA από τότε που η λίγκα συγχωνεύτηκε με το ABA. Ο Άλεν Άιβερσον (48). Και τώρα ο Ντουράντ.

Όσον αφορά στον Ράσελ Ουέστμπρουκ, έκανε απίθανο παιχνίδι κι αυτός με 27 πόντους, 11 ασίστ και 8 ριμπάουντ. Η απόδειξη; Είναι ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία του NBA που είχε τουλάχιστον 25 πόντους και 10 ασίστ στο ντεμπούτο του σε τελικούς. Ποιος ήταν ο… πρώτος; Ο Μάικλ Τζόρνταν (36 πόντους, 12 ασίστ).

Και δεν είναι μόνο αυτό. Είναι ο 1ος παίκτης από το 1993 που τελειώνει τελικό NBA με τουλάχιστον 25 πόντους, 8 ριμπάουντ και 10 ασίστ. Τότε το είχε καταφέρει ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ.

Δεν ξεκίνησε καλά το πράγμα για τους Χιτ, θα έχουν τα ξημερώματα της Παρασκευής (04:00 ώρα Ελλάδας) τη δεύτερη ευκαιρία τους για να σπάσουν έδρα. Αλλιώς θα γυρίσουν με 2 ήττες στο Μαϊάμι για τρία συνεχόμενα παιχνίδια εκεί.

Νίκος Κουσούλης

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *