Home / NBA / Και την 8η μέρα, ο θεός δημιούργησε τον White Mamba!

Και την 8η μέρα, ο θεός δημιούργησε τον White Mamba!

Ήταν γητευτής της πορτοκαλί μπάλας. Η πιο cult ίσως μορφή των σύγχρονων γηπέδων. Ο άνθρωπος που ξεσήκωνε τον κόσμο στα πόδια του ακόμη και όταν έπαιζε 2-3 λεπτά ανά αγώνα. Ο White Mamba του NBA, η… απάντηση των λευκών στον υπερφίαλο Κόμπι Μπράιαντ. Ο Μπράιαν Σκαλαμπρίνι μπορεί να ήταν αργός, λευκός, κοκκινομάλλης, με παραπανίσια κιλά, αλλά άντεξε 11 χρόνια στον κόσμο του NBA, πριν ο ίδιος πει μάλλον το οριστικό «αντίο» για να ακολουθήσει καριέρα σχολιαστή. Αυτό δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα άρθρο-αφιέρωμα στον μεγάλο White Mamba.     

Στο χώρο του NBA είναι γνωστός ως «δεύτερος προπονητής», καθώς εδώ και πολλά χρόνια καθοδηγεί τους συμπαίκτες του από τους πάγκους, στους οποίους περνούσε και το μεγαλύτερο διάστημα των αγώνων. Όμως, δεν ήταν ότι φέτος το είχε πάρει απόφαση να αποσυρθεί. Στα μέσα του καλοκαιριού ανέφερε ότι ήθελε μια 12η σεζόν στο NBA:

«Πάντα ήταν δύσκολο για τις ομάδες να με κόψουν. Θέλω κάποιος να μου πει ότι δεν είμαι αρκετά καλός. Όπως το βλέπω εγώ, αν αυτό είναι το θέμα, ότι με κοροϊδεύουν και δεν με σέβονται καθόλου, τότε πρέπει να είσαι ηλίθιος. Έχω κερδίσει κάποιο ραδιοφωνικό διαγωνισμό και παίζω στο NBA; Ή μήπως δεν παλεύω κάθε μέρα για να είμαι εδώ; Ότι δεν είμαι ο πρώτος που πάει στην προπόνηση, ο πρώτος στα βάρη και ο τελευταίος που φεύγει; Ότι δεν ξυπνάω από τις 5:30 όλη μου τη ζωή για να προπονηθώ; Θεωρώ ότι είσαι γελοίος αν νομίζεις ότι είμαι ανέκδοτο. Αλλά και πάλι, μπορεί, αυτό είναι απογοητευτικό. Μπορεί όμως. Αλλά εγώ ξέρω γιατί είμαι εδώ».

Ο Σκαλαμπρίνι έπαιξε 11 σεζόν στο NBA με 3.1 πόντους, 2.0 ριμπάουντ και 0.8 ασίστ μέσο όρο, έχοντας 34.4% μέσο όρο καριέρας στα τρίποντα.

Το καλοκαίρι οι Μπουλς του πρότειναν ανανέωση της συνεργασίας τους, αλλά όχι ως παίκτη, τον ήθελαν ως βοηθό προπονητή. Ο Σκαλαμπρίνι απέρριψε τη θέση όταν ήρθε η πρόταση από το δίκτυο Comcast Sportsnet New England για θέση σχολιαστή. Ανέφερε τη δουλειά ως «δοκιμαστικό» και είπε ότι αν δεν προχωρήσει «υπάρχει μια μικρή πιθανότητα» να παίξει στην Ευρώπη το 2013.

Πέρσι, πάντως, στην Ιταλία, είχε 11.6 πόντους, 5.0 ριμπάουντ, 2.4 ασίστ με 54.5% στα τρίποντα σε 7 αγώνες με την Μπενετόν.

Κι αν δεν σας έπεισαν όλα τα παραπάνω για το White Mamba (λες και χρειαζόταν να σας πείσουμε), το NBA έφτιαξε το «Ultimate Brian Scalabrine Highlight Video», το οποίο μάλλον περιέχει… όλα τα καλάθια του Σκαλ στο NBA:

Και, βέβαια, υπάρχουν και οι προσπάθειες των φανς για να δείξουν το μεγαλείο του Σκαλ, που, όπως λέγεται στον κόσμο του διαδικτύου: «He didn’t retire from the NBA, he was banned for being too good» (σ.σ. «Δεν αποσύρθηκε από το NBA, του απαγορεύτηκε να παίζει επειδή ήταν πολύ καλός γι’ αυτό»):

About nikolask11

Check Also

1-0 με strength in numbers!

Η σειρά των τελικών του NBA και μπορούμε όλοι να απολαύσουμε μπάσκετ, να πούμε και …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *